IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Ağustos 2013, 17:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Selanik Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

6 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
3 paket karanfil
1 çay kaşığı tarçın
Yarım portakalın
rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı portakal suyu
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu

Selanik Tatlısı Yapılışı

ŞERBETİ hazırlamak için suyu ve tozşekeri bir kapta şeker eriyene dek kaynatın. Kaynayan şerbeti ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave ederek bir-iki taşım daha kaynatın. Derin bir kapta yumurtaları çırptıktan sonra galeta ununu ekleyin. Daha sonra kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu, karanfili, tarçını, portakalın rendelenmiş kabuğunu, portakal suyunu ve tozşekeri ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Karışımı yağladığınız fırın tepsisine dökerek üzerine iri çekilmiş ceviz serpin. 190 derece fırında içi pişinceye dek 20 dakika tutun. Fırından aldığınız tatlının üzerine sıcak şerbeti dökerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
selanik, tatlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Selanik Tatlısı Violent Tatlılar 0 18 Mayıs 2013 14:34
Ah Selanik! Kalemzede Atatürk Köşesi 0 18 Eylül 2011 01:36
Selanik Gevreği CheeRFuL Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:56