🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yeşil kakule
Yarım çay kaşığı toz karanfil
1 diş sarmısak
Yarım su bardağı kıyılmış badem
Yarım su bardağı kuru üzüm (sarı)
Yarım su bardağı kıyılmış antepfıstığı
Yarım çay kaşığı toz kakule
1 su bardağı basmati pirinci
Gül suyu
Bir tutam safran
2 kahve fincanı süt
Tuz
Kashmiri Pulao Yapılışı
SIVIYAĞI tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yeşil kakuleleri, karanfili ve dövülmüş sarmısağı ekleyin. Sarmısağın rengi değişmeye başladığında, kıyılmış bademi, kuru üzümleri, yeşil fıstığı ve toz kakuleyi ilave edin. 1 dakika kavurduktan sonra basmati pirincini, dilediğiniz miktarda gülsuyunu, bir tutam safranı, sütü ve yeterli miktardaki tuzu ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.