IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2014, 22:19   #1
Çevrimdışı
Hint Mutfağı: Dhal Shorba Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 neskafe fincanı yeşil mercimek
    5 su bardağı su
    1 adet kıyılmış taze soğan
    4 difl kıyılmış sarmısak
    2 adet kıyılmış acı süs biberi
    1 adet rendelenmiş domates
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    1’er tatlı kaşığı zencefil, toz kişniş, toz kırmızıbiber ve zerdeçal

    Garam masala için:
    4 çay kaşığı kişniş tohumu
    1’er çay kaşığı tane kimyon, tane karabiber ve kakule
    Bir buçuk çay kaşığı toz zencefil
    Bir tutam tarçın
    1 adet defne yaprağı

    Servis için: Kişniş yaprağı ve yoğurt


Dhal Shorba Yapılışı


MERCİMEĞİ suda haşlayıp kenara alın. Soğan, sarmısak, biber ve domatesi derin bir tencereye alıp sıvıyağda kavurun. Zencefil, kişniş, kırmızıbiber ve zerdeçal ilave edin. Garam masala için tüm malzemeyi blenderden geçirip tencereye ekleyin. Mercimeği suyu ile birlikte ilave edip, 10 dakika pişirin. Servis tabaklarına alıp üzerine kıyılmış kişniş yaprağı serpiştirin. Yoğurt gezdirip servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 neskafe fincanı yeşil mercimek
    5 su bardağı su
    1 adet kıyılmış taze soğan
    4 difl kıyılmış sarmısak
    2 adet kıyılmış acı süs biberi
    1 adet rendelenmiş domates
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    1’er tatlı kaşığı zencefil, toz kişniş, toz kırmızıbiber ve zerdeçal

    Garam masala için:
    4 çay kaşığı kişniş tohumu
    1’er çay kaşığı tane kimyon, tane karabiber ve kakule
    Bir buçuk çay kaşığı toz zencefil
    Bir tutam tarçın
    1 adet defne yaprağı

    Servis için: Kişniş yaprağı ve yoğurt


Dhal Shorba Yapılışı


MERCİMEĞİ suda haşlayıp kenara alın. Soğan, sarmısak, biber ve domatesi derin bir tencereye alıp sıvıyağda kavurun. Zencefil, kişniş, kırmızıbiber ve zerdeçal ilave edin. Garam masala için tüm malzemeyi blenderden geçirip tencereye ekleyin. Mercimeği suyu ile birlikte ilave edip, 10 dakika pişirin. Servis tabaklarına alıp üzerine kıyılmış kişniş yaprağı serpiştirin. Yoğurt gezdirip servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dhal, hint, mutfağı, shorba, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hint Mutfağı: Samosa Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:15
Hint Mutfağı: Kashmiri Pulao Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:14
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:12
Hint Mutfağı: Badem Şerbeti Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:09
Dhal Shorba (Hint Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:06