IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

6Beğeni(ler)
  • 2 Post By İpek-
  • 1 Post By Mylife
  • 1 Post By Feronia
  • 2 Post By Dedecan61

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 15 Temmuz 2022, 12:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Osmanl,Türk Lalanga (Yunan Mutfağı Lalagia) Tarifi




Osmanl,Türk Lalanga (Yunan Mutfağı Lalagia) Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Saray mutfağının Ramazan'daki sahur ekmeği, Lalanga tarifi nasıl yapılır? Osmanlı Türkiye'sinde hem ballı tatlı bir yemek olarak hem de peynirli tuzlu bir yemek olarak yenirdi. Lalanga, Türk mutfağında ve Yunan Mutfağı'nda Lalagia olarak varlığını sürdürmektedir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Lalanga, Tarifi Mazemeler:

2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı kaşar peyniri
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

1/3 su bardağı sıvı yağ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Osmanl,Türk Lalanga Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve çırpmaya başlayın. Üzerine yoğurt ve sütü ilave ederek karıştırın.
  2. Daha sonra lor veya kaşar peyniri ve unu ilave ederek kek kıvamına benzer yoğunlukta bir harç elde edin. (Hafif yapışkan ve akışkan bir harç olması çok normal)
  3. Kızartmak için bir tavaya 100 ml kadar sıvı yağ aktarın ve kızdırın.
  4. Ardından hazırladığınız harcı elinizle veya bir kaşık yardımıyla şekillendirerek orta kalınlıkta bezeler halinde yağa bırakın. 2-3 dakika arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
  5. Fazla yağını kağıt havlu üzerinde süzdürdükten sonra servis edebilir, Kökü Osmanlıya kadar dayanan bu lezzeti isterseniz tercih üzerine bal veya şeker gezdirebilirsiniz. servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kimyonlu ve Soğanlı Fava Tarifi ~ Yunan Mutfağı PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 24 Şubat 2016 15:39
Sulama (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:39
Kubeyde (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:36
Savore (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:35
Kalamar Akordeon (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:31