19 Şubat 2012, 23:48 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Rumeli Kavurması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 adet yeşil çarliston biber 1 adet kırmızı çarliston biber ½ soğan 1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı 200 gr. Kuzu kuşbaşı 1 tutam karabiber 1 tutam tuz 1 tutam kekik 5 – 6 adet çeri domates 1 su bardağı domates suyu Hazırlanışı: Biberleri ve soğanları iri doğrayın. Teflon tavaya yağı dökün ve kızdırın. Etleri tavaya atın ve kavurun. Eteler bir süre kavrulduktan sonra soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından 1 tutam karabiber, ekleyip karıştırdıktan sonra biberleri ekleyin. İyice karıştırın ve 1 tutam tuz, kekik ekleyip karıştırın. 5 – 6 adet çeri domates ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates suyunu ekleyin ve iyice harmanlayın. Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun... | |
|
Etiketler |
kavurması, rumeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Geleneksel kurban bayramı yemeklerinden olan -Kurban Kavurması- Et Kavurması(Resimli) | Sevda | Et Yemekleri | 0 | 06 Kasım 2011 11:56 |
Rumeli Siyaseti | Kalemzede | Tarih | 0 | 14 Eylül 2011 01:45 |