IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2014, 21:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İŞKUR ilanları ile 3 kez işi kabul etmeyenin...




İŞKUR ilanları ile 3 kez iş önerildiği halde kabul etmeyenin sosyal yardımları kademeli olarak azaltılacak

Hükümet tasarruf önlemleri çerçevesinde sosyal yardımlara da el atıyor. Geçen yıl 20 milyar lirayı aşan doğrudan yardımların etkin kullanımı konusunda da çalışma başlatıldı.

Yardım alanların bir kısmının engelliliği, yaşı gibi nedenlerle sürekli yardıma muhtaç olduğu, bir kısmının ise işsizlik gibi nedenlerle geçici olarak yardım aldığı değerlendirildi. Geçici desteğe ihtiyaç duyanların hızla yeniden işgücü piyasasına dönmesi sağlanacak. Bu amaçla, İŞKUR tarafından üç kere iş önerildiği halde çalışmayan ve bu önerileri kabul etmeyen kişilere yapılan sosyal yardımlar, kademeli olarak azaltılacak.


Ancak, yardımdan yararlanan kişilerin çocuklarının kesintiden zarar görmemesine dikkat edilecek. Bunun için de örneğin çocuk okula gidiyorsa ya da daha küçük çocuklar düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçiriliyorsa, şartlı olarak çocuklara yardım sağlanmaya devam edilecek.

BOŞ ODALAR KİRALANACAK

Kamu binaları ve araç kiralamalarında yeni önlemler geliyor. Kamu kurumlarının ihtiyaçlarının çok üzerinde bina almaları ve kiralamalarını önlemek amacıyla, çalışan sayısına göre kamu binalarının kaç metrekare olacağına ilişkin standartlar belirlenecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan dönüşüm programlarında yer alan kamu binaları yapımı ve kiralamaları ile araç kiralamalarına ilişkin eylemlerin ayrıntıları belli olmaya başladı. Kamu kurumlarının kimi yerlerde ihtiyacının çok üzerinde bina yaptırması ya da yüksek kira bedelleri ödemesini önlemek amacıyla özel standartlar belirlenecek.

Maliye Bakanlığı koordinatörlüğünde sürdürülen çalışma çerçevesinde kamu binalarının çalışan başına kaç metrekare olması gerektiği hususunda standartlar saptanacak. Belirlenen kriterler yeni bina yapımı ve kiralamalarında uygulanacak ve zaman içinde tüm kamu binalarının bu standartlara yaklaştırılması sağlanacak.

LÜKS ARABA KİRALANMAYACAK

Yeni düzenlemeye göre araç kiralamalarında lüksten kaçınılacak. Hesaplamalara göre, lüks araçların şoförüyle birlikte kiralanması, devlete satın almaya göre çok daha pahalıya mal oluyor. Bu nedenle daha çok normal araçların kiralanması bu sırada özellikle lüksten uzak durulması planlanıyor.

Kaynak: Habertürk

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3, etmeyenin, ilanları, ile, işi, kabul, kez, İŞkur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşsizlerin umudu: İŞKUR! Desmont Haber Arşivi 0 17 Aralık 2014 18:56
Soma madencileri İŞKUR kuyruğu! Desmont Haber Arşivi 0 02 Aralık 2014 23:16
İŞKUR'un büyük atağı! Seth Haber Arşivi 0 26 Kasım 2014 16:42
İŞKUR'dan Engellilere Müjde Rhytia Haber Arşivi 0 11 Mart 2014 14:33