IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2015, 20:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cibuti Nasıl Bir Ülke?




1977 yılında kurulan Cibuti Doğu Afrika'da yer alan ülkelerden biridir. Eritre kuzeyinde Etiyopya batısında ve güneyinde Somali güneydoğusunda yer alır. Küçük bir ülke olan Cibuti Yemen'e 20 km uzaklıktadır. Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ne kıyısı bulunur. Cibuti 5 bölge1 şehir 11 ilden meydana gelir.

Başkenti Cibuti ve ülke nüfusun çoğunluğu burda yaşar. Ülkenin yönetim biçimi demokrasidir. Yüzölçümü 23.200 km2'dir. Halkın %95 'i Müslüman'dır. Ülkenin para birimi Frank'tır. Fransızca ve Arapça ülkenin resmi dilleri arasındadır. Ayrıca Somalice ve Afarca da ülkede konuşulur.

Nüfus 2013 sayıma göre 872.932'dir. İssa klanı ve Afarlar ülkede en önemli etnik gruplarındandır. Ülkede büyük bir Arap nüfusu bulunur. Nüfusun çoğu başkent dolaylarında yaşar. Sıcak ve kuru bir iklim tipine sahip olan bu ülkenin bitki örtüsü oldukça cılızdır. Yıllık sıcaklık ortalaması 32 °C 'dir. Dağlık bölgelerde yağış daha fazladır. Erkekler macawiis denilen kıyafetleri giyerler. Bu ülkeye gitmek için en uygun zaman Ekim - Nisan aylarıdır.

Ülke ekonomisinin en önemli kaynağını Kızıldeniz ve Hint Okyanusu arasında transit geçiş yapan gemiler oluşturur. Cibuti şehrindeki liman en önemli ticaret merkezi noktası olmuştur. Bu sayede ülkede balıkçılık gelişmiştir. Şehrin doğu kıyılarında turistik plajlar yer alır. Halk genellikle koyun keçi deve yetiştirir. Ülkenin ithal ettiği ürünler arasında şeker un çimento ilaç pamuk dokuma bulunur.

Bu ülkede gidilebilecek birçok yer bulunur. Kempinski Sarayı Başkanlık Sarayı vardır. Assal Gölü harika bir güzelliğe sahiptir. Khor AmbadoArta Sahilleri turistler tarafından oldukça ilgi görür. Şehrin gece hayatı çok renkli olmadığı için gelen turistler sahildeki cafelerde manzaranın keyfini çıkartır. Müze ve galeriler yapılacak aktiviteler arasındadır. Su sporları yapma olanakları mevcuttur. Melting Pot'da ülke mutfağının çeşitli yemeklerini tatma fırsatı vardır. Grande Pecherie Lake Abbe gidilmesi gereken yerler arasındadır.


Türkiye'den Cibuti'ye gitmek isteyen Türk vatandaşlarının öncelikli olarak vize almaları gerekir. Ülkede sıtma ve Aids hastalıkları çok sık görülmektedir. Bu yüzden bu ülkeye gitmeden önce sarıhumma hepatit ve tetanos aşılarının olunması gerekir. Cibuti'ye gitmek isteyenler buraya aktarmalı olarak gidebilirler.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bîr, cibuti, cibuti nasıl bir ülke?, nasıl, Ülke


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gambiya Nasıl Bir Ülke? PySSyCaT Genel Coğrafya 0 27 Aralık 2015 20:28
Mısır Nasıl Bir Ülke ? PySSyCaT Genel Coğrafya 0 27 Aralık 2015 20:26
Afganistan Nasıl Bir Ülke ? PySSyCaT Genel Coğrafya 0 27 Aralık 2015 20:24
Erdoğan Cibuti'de açıklamalarda bulundu AngeL Haber Arşivi 0 24 Ocak 2015 14:47
Cibuti ve Cibuti Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 21:16