IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2020, 00:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cyberoam Güvenlik Duvarı Nedir? Teknik Özellikleri Nelerdir?




Cyberoam Nedir & Kimdir
Cyberoam – Bir Sophos Şirketi olan Cyberoam, ağ geçidindeki geniş ürün teklifi yelpazesiyle kuruluşların güvenliğini sağlar. Cyberoam, uygulamalarında kurumsal sınıf performans sunarak multi çekirdekli işlemcilerin gücünden yararlanır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Cyberoam’ın geniş ürün yelpazesi aşağıdakileri içerir:

Cyberoam Ağ Güvenlik Uygulamaları – UTM, NGFW
Cyberoam iView – Akıllı Kayıt ve Raporlama
Cyberoam Merkezi Konsol (CCC)
Cyberoam NetGenie
Cyberoam güvenlik alanında derinlemesine deneyime sahip güçlü bir yönetim ekibi tarafından yönetmektedir. ABD, Orta Doğu ve Hindistan’daki ofislerinde 550 çalışanı bulunmakta olup, Hindistan’da Ar-Ge ve Küresel Destek Yönetim Merkezi bulunmaktadır.

Müşteriler
125’ten fazla ülkede binlerce dağıtımcısıyla, Cyberoam, eğitim kurumlarının, kamu sektörünün, ve büyük kamu kuruluşlarının yanı sıra, küresel şirketlere üretim, sağlık, finans, perakende, bilişim sektörleri ve daha fazla alanda güven veriyor.

Ortaklar
Dünya genelinde 4500’den fazla ortağı olan tamamen kanal merkezli bir şirket olarak Cyberoam; kanal pazarlaması, süreç otomasyonu ve eğitim ve sertifikasyonu da içeren kapsamlı bir partner programı sayesinde, piyasada güçlendirici partner varlığı üzerine odaklanmıştır. Cyberoam Yetkili Çözüm Sağlayıcısı (CASP) Programı, 125’ten fazla ülkeden gelen 5000 lider distribütörü ve satıcıyı içerir. Bizler partner topluluğumuzla ilişkilerimizi geliştirir ve sürdürürüz ve tüm olası yollarla onları pro-aktif olarak desteklemeye çalışırız.

Ödüller ve Sertifikasyonlar
Cyberoam, Katman 8 kullanıcı kimlik tabanlı güvenlik duvarı için EAL4+ sertifikasyonu genel kriterlerini ve Verizon Business’ın bağımsız bir bölümü olan ICSA Laboratuvarları tarafından istenen sıkı sertifikasyon taleplerini karşılayarak Yüksek Kullanılabilirlik kriterlerine sahip kurumsal güvenlik duvarları için ICSA Laboratuvarları Sertifikasını elde etti.

Cyberoam güvenlik cihazı, CheckMark UTM Seviye 5 sertifikasyonu ile belgelendirilmiştir ve Basic ve AES Interop’u, ayrıca VPN Konsorsiyumunun SSL VPN sertifikasyonlarını almıştır. Cyberoam aynı zamanda IPv6 Gold Logo sertifikalıdır. Böylece, ağ güvenlik cihazları arasında artık dünya çapında hükümet ve işletmelerde bir zorunluluk olan IPv6 trafiğini tanımlayabilir ve işleyebilir.

Cyberoam, Birleşik Tehdit Yönetimi için, 2013 Magic Quadrant’da önde gelen bir analist firma tarafından bir Vizyoner olarak konumlandırıldı ve SC Magazine güvenlik değerlendirmelerinde sürekli olarak 5 yıldızlı derecelendirmeler aldı.

Digital Terminal Editor’s Choice Award 2010 tarafından en iyi UTM olarak tanımlandı. Ürün yeniliği, işlevsellik, genel performans ve etki de dahil olmak üzere, tüm yarışma kategorilerinde çok yüksek skorlar aldı. Cyberoam ayrıca sekizinci yıllık Network Orta Doğu İnovasyon Ödüllerinde “Yılın En İyi Güvenlik Cihazı Ödülü”nü aldı.

Teknik Özellikleri Nelerdir?
Ağ Güvenliği
UTM’ler ve Yeni Nesil Güvenlik Duvarları gibi var olan Cyberoam ağ güvenliği araçları; durum denetlemeli Güvenlik Duvarı, VPN ve IPS ile işletme sınıfı ağ güvenliği sağlamakta ve İnsan Katman 8 Kimlik tabanlı kontroller be Katman 7 uygulama görünürlükleri ve kontrolleri sunmaktadır. Cyberoam; iş yolcuları, işini evinden takip eden çalışanlar, ortaklar ve müşterilerin kontrollü ağ erişimleri ile yüksek seviyede ağ güvenliği, ağ bağlanabilirliği ve güvenli uzaktan erişim sağlamaktadır.

Web & İçerik Güvenliği
Cyberoam; kötü amaçlı yazılımları, kimlik hırsızlığını, web sitesi trafiğinin başka bir illegal siteye yönlendirilmesini, güvenliği kırmayı ve izinsiz veri yüklemelerini kapsayan web tabanlı saldırılara karşı geniş güvenlik koruması sunmaktadır.

E-posta Güvenliği
Cyberoam; sıfır saatli saldırıların ve istenmeyen e-posta, botnet, kimlik hırsızlığı, casus yazılım, vb. içeren karışık saldırıların özel formlarını engelleyerek kapsamlı bir E-posta Güvenliği sunmaktadır.

Uygulama Güvenliği
Cyberoam; kötü amaçlı yazılımlara, güvenlik kırmaya, veri sızdırılmasına ve web uygulaması açıklarından yararlanma girişimlerine karşı kapsamlı bir Uygulama Güvenliği oluşturmaktadır. İşle ilgili kritik uygulamaları, güvenli işbirliğini, Cloud ve SaaS kabullerini desteklerken izinsiz uygulama kullanımını denetlemektedir.

Sanal Güvenlik
Cyberoam tam bir sanal güvenlik çözümü sağlamaktadır – sanallaştırılmış ağların korunması, donanımsal ve sanal ağ güvenlik araçlarının merkezi yönetimi ve sanal ağlar için günlük tutma & raporlama çözümü.

Güvenli Uzaktan Erişim
Cyberoam; güvenlik kırma ve kötü amaçlı yazılımların merkezi ağa girmesini engelleyerek uzak ofislerin, iş yolcularının, işini evden takip eden çalışanların ve iş ortaklarının uzaktan güvenli bir şekilde erişimine olanak vermektedir. Cyberoam; seyahat ve altyapı masraflarını en aza indirgeyerek kesintisiz iş faaliyetleri, geliştirilmiş üretim ve faaliyetlerde düşük maliyet sağlayarak, geniş VPN seçenekleri ile Her Yerde, Her Zaman, Her Cihazla erişim imkanı sunmaktadır.

Günlük Tutma & Raporlama
Cyberoam; saldırıların kaynağı ve hedefi, İnternet erişimi be bant genişliği kullanımının İnsan Katman 8 Kimlik tabanlı raporlaması ile ağın ve kullanıcı aktivitelerinin eş zamanlı görüntülenmesini sağlar ve bunu yaparken de yüksek güvenlik, optimal ağ performansı sağlar ve kuruluşların mevzuata uygunluk şartlarını sağlamasına yardımcı olur.

WAN Bağlanabilirliği
Cyberoam ağ güvenlik araçları (UTM’ler be Yeni Nesil Güvenlik Duvarları); Wi-Fi LAN erişimine ek olarak, çoklu WAN bağlantıları, 3G, WiMAX ve IPv6 üzerinden ağ arızasını önleyerek güvence altına alınmış WAN bağlanırlığı sağlamaktadır.

Veri Sızdırılmasını Önleme
Cyberoam; ağ geçidi seviyesinde Veri Sızdırılması Önleme sağlayarak kuruluşları, e-posta ile veri transferi, web ve uygulamalarla gerçekleşen veri sızdırma ve kayıplara karşı korumaktadır. Cyberoam ağ güvenlik araçları (UTM’ler ve Yeni Nesil Güvenlik Duvarları), e-posta, web postası, dosya yükleme ve dosya transferi uygulamaları üzerinden yapılan veri transferlerini kontrol ederek ağ geçidi veri sızdırma engeli sunmaktadır.

Bant Genişliği Yönetimi
Cyberoam Katman 8 Kimlik tabanlı Bant Genişliği Yönetimi; Cloud, SaaS konuşlandırmaları ve İşbirliği üzerinden iş uygulamalarına garantili bant genişliği kullanımı vermekte ve P2P ve diğer iş amaçlı olmayan araçlar üzerinden yapılan bant genişliği suiistimalini denetlemektedir.

Merkezi Yönetim
Cyberoam; Yönetilen Güvenlik Hizmeti Tedarikçileri ve coğrafi olarak ayrılmış ağları bulunan işletmeler için, kötü amaçlı yazılımlar ve veri sızdırılmasına karşı korumayı sürdürerek merkezi görünürlük ve güvenlik yönetimi sağlamaktadır.

ICS & SCADA Güvenliği
Cyberoam; bağlı kritik altyapıyı; bütünleşik saldırı koruması, durumsal farkındalık ve SCADA dahil ICS’ler için güvenlik kontrolleri aracılığı ile siber saldırılara ve ağ saldırılarına karşı korumaktadır.

Cyberoam en sevdiğim özelliği ise kurumsal şirketlerde birden fazla modem kullanılmaktadır.
Modemleri Cyberoam üzerine tanıtarak internet kopması durumunda diğer modem üzerinden işlev gösterebilmektedir.
Ayrıca modemlerin upload ve dowloand hızlarını birleştirerek eşit şekilde paylaştırarak hız denetimini sağlamaktadır.

__________________
#Vatan aşkı maya gibidir. Sütü bozuklarda tutmaz.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cyberoam, duvar, güvenlik, sophos


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sansar Nedir? Özellikleri Nelerdir Risque Hayvanlar Alemi 0 06 Ocak 2020 11:32
Pug nedir, özellikleri nelerdir? Ebru Hayvanlar Alemi 0 10 Nisan 2016 16:07
Aytaşı Özellikleri Nedir- Ay taşının Özellikleri Nelerdir PySSyCaT Alternatif Tıp 0 15 Mart 2015 01:47
ツZirkonyum Diş Nedir? Özellikleri Nelerdir ? Lcia Ağız ve Diş Sağlığı 0 21 Kasım 2014 05:22
MBT ayakkabı nedir özellikleri nelerdir? Zen Ah Kadınlar 0 01 Mayıs 2013 16:31