IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By EmekTar
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2022, 23:31   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilt Bakımı Yapmanın Püf Noktaları




Sağlıklı, temiz, genç ve taze bir cilt hayal değil. Uzmanlar, sağlıklı cildin kaynağının düzenli beslenme, uyku ve su olduğunu belirtiyor. Elbette temposu yüksek şehir yaşamı düzenli hayat yaşamayı önlüyor, cildi ne yazık ki yoruyor. Özellikle de soğuk havalar ve zararlı güneş ışınları cildi fazlasıyla yıpratıyor. Uzmanlara göre, cilde düzenli bakım uygulamak ve bazı noktalara dikkat etmek uzun vadede cildi koruyor, yaşlanmayı yavaşlatıyor. Her cildin yapısı ve nem dengesi farklı olduğundan cilt bakımı yaparken birçok detaya dikkat etmek gerekiyor. Cilt bakımını düzenli yapmaktan ziyade ‘doğru’ yapmak önemlidir. İşte cilt bakımı yapmanın püf noktaları;

Cilt temizliği: Cilt bakımının en önemli noktası elbette temizliktir. Bol su ve temizleyici ürünlerle yapılan temizliğin ardından cildi nemli tutmak için cilt tipine uygun su bazlı nemlendirici kullanılmalıdır. Mevsim değişikliğinde cilt tipinde bölgesel değişimler olabileceğinden krem değişimine dikkat edilmelidir.

Düzenli peeling: Cilt ölü derilerle doludur. Her gün cilt bakımı yapılsa dahi ölü derilerden günlük temizlik ile kurtulmak pek mümkün değil. Haftada 2 gün cilde peeling yapmak ölü derilerden arındırır, siyah nokta ve cilt lekelerini temizler. Cildin yapısı dikkate alınarak ürün seçilmeli, peeling sonrası hafif şekilde cilt nemlendirilmelidir.

Cilt tipini doğru bilmek: Çoğu kişi cilt tipini tanımadığı için yanlış ürünler seçiyor. Cilde dost ürünler seçilmediğinde elbette sonuçlar kötü oluyor. Yağlı, kuru, karma, lekeli, siyah noktalı ciltler için farklı ürünler bulunuyor. Ürün seçiminde cildin yapısı göz önünde bulundurulmalıdır.

Makyaj temizliği: Günlük ve gece makyajı cildi en çok yoran ve yıpratan kozmetik ürün gruplarını işaret ediyor. Makyaj temizliği yapmadan uyumak, temizliği normal sabunlarla yapmak gibi yanlış hareketler cildi adeta yaşlandırıyor, kişiye yorgun bir görüntü sunuyor. Makyaj temizleme suları kullanarak cilt uyumadan önce mutlaka temizlenmelidir.

Doğal yağ tercihi: Badem yağı, susam yağı, hindistancevizi yağı gibi cilde dost birçok yağ bulunuyor. Cilt bakımında bu yağlara yer vererek, cildin ışıltısını kazandırmak ve nemli tutmak mümkün. Özellikle banyo yaparken küveti doldurup suya birkaç damla cilde iyi gelen yağlardan eklemek haftalık yağ bakımını sağlamaya yetiyor.

Güneş koruyucu kremler: Cildin çabuk yıpranması, kırışıklıkların artması büyük oranda güneş ışıklarıyla ilgili. Güneşin altında çalışan kişilerin cildi ve elleri daima farklı işler yapan yaşıtlarına göre daha hızlı yaşlanır. Güneş ışığına fazla maruz kalmak cildi yıpratıyor. Güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Sıvı tüketimi: Mevsim ayırt etmeksizin bol su içmek, sıvı tüketimine ağırlık vermek cildi, tırnakları, saçları ve bağışıklık sistemini korur. Cilt susuz kaldığında pul pul dökülür, bölgesel kuruluk yaşar. Cildin nem dengesini sadece kozmetik ürünlerle değil içten korumak lazım.

Düzenli uyku: Uzmanlar yetersiz uykunun cildi yaşlandırdığına dair açıklamaları var. Yetişkin bir insanın günde 8 saat uyuması gerekiyor. Yeterli uyku alınmadığında yüzde anında belirtiler ortaya çıkıyor. Gözaltı morlukları, ciltte yorgun görüntü, kaslarda donukluk meydana çıkıyor.

Stres yönetimi: Yoğun tempoda çalışmak ve yaşamak, strese maruz kalmak zihinsel yorgunlukla birlikte cilt yorgunluğunu da beraberinde getiriyor. Stresten uzaklaşmak için günlük yürüyüşler, gün içinde kısa şekerlemeler yapmak, keyif alınacak uğraşlar edinmek gerekiyor.

C vitamini; cildin normal fonksiyonu için gerekli olan normal kollajen oluşumuna katkıda bulunur. Selenyum, çinko ve biotin; normal saçın korunmasına yardımcı olur. Selenyum ve çinko; normal tırnakların korunmasını destekler. Çinko ve biotin; normal cildin korunmasına katkıda bulunur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Şubat 2022, 13:36   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Cilt Bakımı Yapmanın Püf Noktaları




Güzel bilgilerdi eline sağlık +

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bakım, cilt, güzellik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gül Suyu İle Cilt Bakımı Yapmanın Faydaları aSk Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 02 Şubat 2022 10:09
Güllaç yapmanın püf noktaları vioLeta Tatlılar 0 10 Mayıs 2019 05:58
Günlük Cilt Bakımı ve Püf Noktaları AftieL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Mayıs 2014 13:45
Reçel Yapmanın Püf Noktaları Violent Reçel Tarifleri 0 19 Mayıs 2013 18:30
Makarna Yapmanın Püf Noktaları Liaaa Yemek Tarifleri 0 16 Şubat 2012 18:05