IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2010, 16:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
28 Şubat'çı komutanı oğlu anlattı




28 Şubat'çı komutanı oğlu anlattı


Bugün 28 Şubat postmodern darbesinin 13. yıldönümü. Darbe karşıtları bir çok yerde gösteri düzenleyip bu süreçte uygulanan politikaları protesto ediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Vatan Gazetesi'nden Sanem Çelik kamuoyunun büyük bölümünün o politikaların baş mimarlarından biri olarak gördüğü eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya'nın oğlu Orgun Erkaya ile konuşmuş. Orgun Erkaya babası ve 28 Şubat süreciyle ilgili bir çok soruya oldukça net cevaplar vermiş. İşte o röportajdan bir bölüm...

İrtica Türkiye için PKK'dan daha büyük tehlike derdi

* Neden bu kadar kuvvetli bir şekilde irticanın geleceğine inanıyordu. Babanızı bu kadar korkutan şey neydi aslında?

96 Ocak'ta, Herkes PKK'dan yakınıyordu, babam "İrtica Türkiye için PKK'dan daha büyük tehlike" demişti. Buna çok inanıyordu. "Bir parti yüzde 50'nin üstünde oy bile alsa, demokrasinin kuralları uygulanacak diye şeriata dayalı bir din devleti kurulmasına hiç kimse göz yummaz. Halk bunu askerden ister. Umarım işler bu raddeye gelmez" derdi. Hatta hatırlıyorum, darbe olacak korkusu yayılmıştı o sırada, babam darbe yanlısı biri değildi ama bu korkunun işe yaradığını düşünmüştü. Ve Genelkurmay Başkanı'na "Bu korkuyla Erbakan seçime gider koltuğu Çiller'e bırakır, Demirel de görevi Çiller'e değil Mesut Yılmaz'a verir. Bu taktiğin olması için karargahların ışıklarını daha çok açalım ve konuşma dozunu artıralım" demişti. 163'üncü madde kalktığı için irticayla nasıl mücadele edilecek yeni bir yasa lazım derdi. Hükümet ve Meclis bunu yapmazsa meşruiyeti tartışılır derdi. Aslında arkasından bir cümlesi daha varmış ama İsmail Hakkı Karadayı'nın ricası üzerine onu söylememiş, "O zaman bir boşluk doğar o boşluğu da dolduracak anayasal kuruluşlar vardır."

Tansu Çiller darbe olacakmış havasını başbakan olmanın yolu gibi gördü

* Özer Çiller bana yaptığımız röportajda "28 Şubat Erbakan'a değil Tansu'ya yapıldı" demişti. Babanızla yaptığınız sohbetlerde askerin Çiller'e karşı olduğunu hissetmiş miydiniz?

Babam şahıslara karşı değildi. Ama şöyle bir şey hatırlıyorum, başbakanlık sanırım dönüşümlü olacaktı, Erbakan ve Tansu Çiller arasında. Tansu Hanım sanki darbe olacakmış gibi olan havayı, başbakan olmak için yararlanabileceği bir şey gibi düşündü ve bu ortamı destekledi. Ama sonra darbe olacak bilgisini askerlerin aleyhine kullanmak istedi. Bülent Orakoğlu vardı başında, bir istihbarat birimi kurmuşlardı, İçişleri Bakanı Meral Akşener'e bağlı. Deniz Kuvvetleri İstihbarat Bölümü'ne de babam anlatmıştı, bir casus sokuyorlar. Darbe olacak bilgisini topluyorlar. Çiller'in bu darbe girişimini engellemek için komutanların hepsini emekli etmek istiyor. Bilmiyorum herhalde Demirel'in kendisini seçmeyeceğini öğreniyor. Babam, Cumhurbaşkanı Demirel'e giden kararnameyi görmüş. Ama sanırım Demirel görmeden Münif islamoğlu, Demirel'in danışmanı, onu babama getirmiş. BÇG kurulduğunda da yine Deniz Kuvvetleri'nden bir er bunu Çiller'e ulaştırmıştı.

Demirel'in bir dönem daha Cumhurbaşkanı olmasını istedi

* Demirel 28 Şubat sürecinde askerin güvendiği biri miydi?

Babam 7 yıllık Cumhurbaşkanı olduğu sürede çok başarılı buluyordu Demirel'i. Hatta 5+5 formülü tartışılmıştı bir ara... Babam Demirel'in bir dönem daha Cumhurbaşkanı olmasını istemişti. "Demirel laiklikten taviz vermedi" derdi. Silahlı Kuvvetler'in yanında yer aldı.

* Aslında babanız irtica tehdidini MGK gündemine aldırmak için çok uğraşmış değil mi?

MGK toplantılarında irtica sorunun bir türlü gündeme aldıramamıştı. "Aldıramıyorum" derdi. Epey bir uğraştı, sonunda aldırabildi. Bir MGK'da konuşma yapmış sonra da...

* Batı Çalışma Grubu'nu kurdu...

"MİT Başbakan'a, içişleri Çiller'e bağlı, bilgi alamayız" endişesi duyuyordu babam. Sokaktan gelecek ayaklanmaları bilebilmek adına bilgi toplamayı istiyormuş. Böyle doğmuş o grup. Genelkurmay'a babam teklif etmiş bir grup kurmayı. Asker tehlike olarak kabul ettiği her şey hakkında plan da yapar grup da kurar, çünkü tehlike anında ne yapacağını önceden belirler. Kadir Sarumsak bilgi sızdırmıştı, bu gazetelere düşmüştü, iş öyle büyümüştü. Yapılan normal bir şeydi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] / 28 Şubat 2010, Pazar

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
28, anlatti, anlattı, komutani, komutanı, oğlu, oglu, subatci, Şubatçı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kolordu komutanı misket oynadı Sır Haber Arşivi 1 24 Ağustos 2013 22:52
Çölaşan: Tayyip'in Komutanı PassioN Haber Arşivi 0 05 Ocak 2012 20:02
Mustafa, Rus Komutanı ve sonrası.. Noyan Serbest Kürsü 14 06 Nisan 2010 11:57
Dağlıca Komutanı'nın skandal görüşmesi Collettivo Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 13:02