IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ağustos 2010, 19:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kürtler referandumda 'evet' diyecek




Diyarbakır'da, BDP dışında kalan bazı Kürt parti ve gruplar yaptıkları ortak basın açıklamasında Anayasa değişikliği için 12 Eylül’de yapılacak Referundam da ‘Evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) ile Demokratik Kürtlerin Arayışı, Kürt Devrimci Demokratlar Hareketi ve Dicle Fırat Diyalog Grubu, 12 Eylül'de yapılacak Referandum için Yenişehir ilçesi Ofis semtinde ortak basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Tahsin Sever, farklı eğilimlere sahip Kürt gruplarin Türkiye'nin çok uluslu, çok dilli ve çok kültürlü, çoğulcu gerçeğini kapsayacak, Kürtler başta olmak üzere bütün etnik ve dini farklılıklara Türk halkıyla eşitlik temelinde bir arada yaşama güvencesi sağlayacak sivil Anayasa yapılmadan gerçek anlamda demokrasi ve barışa kavuşmasının mümkün olmadığına inandıklarını söyledi.

Sever, Türkiye Cumhiriyeti'nin kuruluşundan bu yana izlediği ret, inkar ve imha politikalarının anayasalarının da ırkçı, şoven ve anti demokratik karakterini şekillendirdiğini iddia ederek, şöyle devam etti:

“Mevcut 12 Eylül Anayasası da bu ruhla şekillenmiş ve topluma zorla dayatılmıştır. Kısmi anayasa değişikliği paketi de mevcut Anayasa'nın ırkçı şoven karakterini esastan değiştirmediği, toplumsal ve siyasal sorunları çözmeyi hedeflemediği açıktır. Ancak, demokratikleşme adımlarını da önemsiyoruz. Bu adımların Kürt sorununun doğru bir zeminde tartışılmasına olanak sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle bütün yetersizliklerine rağmen referanduma sunulan anayasa değişiklik paketin, 12 Eylül darbe anayasından gedik açtığı, Kürt halkının aleyhine şekillenen statükoya sarstığı, vesayet rejimini girileteceği, kısmi demokratik açılımlar sağlayacağı, mevcut anayasanın tümden değişmesi yönünde adım olacağı için ‘evet' diyoruz.”

Tahsin Sever, açıklama sonunda çağrıda bulunarak, “Başta halkımız olmak üzere tüm demokratik güçleri, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumda yetersiz olsa da evet oyu vermeye çağırıyoruz” dedi.

Yaklaşık 30 kişinin katıldığı açıklamanın Kürtçe'de okunması ardından grup dağıldı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
diyecek, evet, kürtler, referandumda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MHP tezkereye evet diyecek Seth Haber Arşivi 0 01 Ekim 2014 12:40
150 ülke Filistin'e 'evet' diyecek Tufan Haber Arşivi 0 29 Kasım 2012 14:17
Referandumda cemaatler ne diyecek? Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2010 21:28
Teoman referandumda ne diyecek? Lucifer Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2010 15:37