IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2015, 11:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan: Yarın hepsi evet diyecek




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya'da düzenlenecek G-20 zirvesi öncesi verdiği demeçte ağırlıklı konu Suriye'deki iç savaş ve mülteci kriziydi. Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge talebinde ısrarlı olduklarını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şimdi hayır olmaz diyorlar yarın hepsi bunu da kabul edecek. Olmazsa B ve C planlarımız var gerekirse uygulamaya koyarız" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da düzenlenecek G-20 zirvesi öncesi CNN İnternational'a konuştu. Ağırlıklı konu Suriye'deki iç savaş ve mülteci kriziydi. Cumhurbaşkanı, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge talebinde ısrarlı olduklarını yineledi. "Şimdi hayır olmaz diyorlar yarın hepsi bunu da kabul edecek. Olmazsa B ve C planlarımız var gerekirse uygulamaya koyarız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2.2 milyon Suriyeli'ye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Bu mülteciler Avrupa'ya gitse ne olur" dedi. Türkiye'nin ağır bir yükü omuzladığını kaydeden Erdoğan, Avrupa'yı mültecileri Ege'de ölüme terk etmekle suçladı.

CNN'den Hala Gorani'nin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını değerlendirdi. Bölgede Rusya ile en iyi ilişkilere sahip olan ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu kaydeden Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerinin Türkiye'de güvenlik riski yarattığını ve bu konuyu Moskova ile paylaştıklarını fakat uygulamaya yansımadığını ifade etti.

PUTİN'LE ANTALYA'DA GÖRÜŞECEK

Antalya'daki G-20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini kaydetti.

Rusya'yı ılımlı muhalifleri hedef almakla suçlayan Erdoğan, Gorani'nin "Bazıları da sizi IŞİD'le savaşan Kürtleri hedef almakla eleştiriyor" sözleri üzerine, "Nusra Cephesi de IŞİD'le savaşıyor. Bu yüzden onlara iyi mi diyeceğiz. İyi terörist, kötü terörist olmaz" diye konuştu.

ABD'nin Suriye'de güvenli bölge fikrine uzak olduğunu anımsatan Gorani'nin, "Sayın Erdoğan, bunu elde etmeye yakın olduğunuzu düşünüyor musunuz" sorusuna da Türkiye'nin bu konuda B ve C planları olduğunu ve bu konuda gereken adımları gereken zamanda atacakları yanıtını verdi.

2.2 MİLYON SURİYELİ AVRUPA'YA YÜRÜRSE NE OLACAK

Türkiye'nin 2.2 milyon Suriyeli için 8.5 milyar dolar harcadığını vurgulayan Erdoğan,"Gayrısafi milli hasılası Türkiye'den çok daha fazla olan ülkeler mültecilere kapılarını kapattı. Ege'de, Akdeniz'de boğulsunlar diyorlar" dedi. Avrupa'nın mülteci sorunu konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan "2.2 milyon Suriyeli, Avrupa'ya yürürse ne olacak" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
diyecek, erdoğan, evet, hepsi, yarın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MHP tezkereye evet diyecek Seth Haber Arşivi 0 01 Ekim 2014 12:40
150 ülke Filistin'e 'evet' diyecek Tufan Haber Arşivi 0 29 Kasım 2012 14:17
Evinden çıkabilen ‘evet’ diyecek System Haber Arşivi 4 07 Eylül 2010 14:58
Kürtler referandumda 'evet' diyecek Lucifer Haber Arşivi 0 16 Ağustos 2010 19:11