IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2010, 18:58   #1
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hanefi Avcı'nın telefonunun sahibine gözaltı




Operasyonda 17 kişi yakalanırken, gözaltına alınanlardan birinin kimliği ilginçti. Bu isim Hanefi Avcı'nın kitabında belirttiği telefon hattının sahibi Necdet Kılıç'tı. Kılıç, Devrimci Karargah örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı.

TERÖRLE Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik 3 ilde 20 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda İstanbul'da 15, Bursa'da 1 ve Ankara'da 1 olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin arasında Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan da bulunuyor. Rıdvan Turan'dan başka, Toplumsal Özgürlük gazetesi yazarı Oğuzhan Kayserilioğlu, SDP Genel Başkan Yardımcısı Ecevit Piroğlu, SDP MYK Üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, SDP PM Üyesiİbrahim Turgut, SDP üyeleri Sultan Seçik , Özgür Cafer Kalafat ve Toplumsal Özgürlük gazetesi yazarlarından Tuncay Yılmaz, Semih Aydın ve Necdet Kılıç, örgütü üyesi oldukları gerekçesi ile gözaltına alındı. Operasyonun Bostancı'da örgüt üyesi Orhan Yılmazkaya'nın öldürüldüğü evden elde edilen parmak izleriyle başladığı bildirldi.

O hattın sahibi de

Bir yıla yakın süren teknik ve fiziki takip sonucu başlatılan operasyonun en ilginç yönü, yazdığı kitapla gündemi sarsan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın eserinde dinlendiğini söylediği telefon hattının gerçek sahibi Necdet Kılıç'ın da örgüt üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınması oldu. Avcı kitabında, kendisinin kullandığı ve kimsenin bilmediği telefonun IMEI numarası üzerinden aylardır dinlediğini yazmıştı. Hanefi Avcı, kitabında kendisinin nasıl dinlendiğini ”Sadece 2 kişinin konuştuğu bir telefonun tespit edilmesiyle dinleme başlamış. IMEI numarası üzerinden mahkeme kararı alınarak dinleme yapılmış. Yasadışı terör örgütüt elemanı gibi gösterilerek dinlendim” diye anlatmıştı.
İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi'nin Hanefi Avcı'yı, Bostancı'da çıkan çatışmada öldürülen Orhan Yılmazkaya'nın üyesi olduğu Devrimci Karargah örgütü kapsamında mahkeme kararıyla dinlendiği ortaya çıktı. Örgüte yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan birinin kimliği ise oldukça ilginçti. Bu isim Hanefi Avcı'nın kitabında belirttiği telefon hattının sahibi Necdet Kılıç'tı. Necdet Kılıç, Devrimci Karargah örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı.

Roketatarlı örgüt

Devrimci Karargah Ögütü adını ilk kez Karacaahmet Mezarlığından el yapımı bir roket atarla Selimiye'deki 1'nci Ordu'ya yaptığı saldırıda duyurmuştu. Örgüt, daha sonra Sütlüce'deki AKP binasına bombalı paket göndermiş ve 1 polis şehit olmuştu. Örgüt üyesi Orhan Yılmazkaya'nın vururlarak öldürüldüğü Bostancı'daki baskında Emmniyet Amiri Semih Balaban şehit olmuş, 17 yaşındaki Mazlum Şeker hayatını kaybetmiş, 7 polis yaralanmıştı.

Öğrenince şaşırdım

Telefon dinlemeleriyle suçla mücadelenin yolunu açan Hanefi Avcı bir gün, dinlendiğini öğrenip şaşkınlığını kitabında şöyle anlatıyordu: “Birkaç eski arkadaşım haricindeki yeni kişilerin bu işin tam sırrını bilemeyeceklerini zannederek düşündüğüm kendimden utandım.”
Kaynak; Hürriyet..
Haber Yorum ; Hanefi avcı bir kitap cıkardı cogumuz oh dedik üstü örtülen şeyler ortaya cıkacak diye sevindik. Cogumuz hanefi avcıya teşekkür edip onu her yerde övdük neredeyse. Bir çogumuz onu eski cemaatci sandık ve onun cemaatin hatalarını ortaya cıkarmasını taktir ettik. Ama gelin görünki işler değişti şimdi. Hanefi Avcı sadece 2 kişinin bildigi telefom hattım dinleniyor dedi. Peki bu hat neden/nasıl dinleniyordu ? Bu kitap ilk cıktıgı zamanda soruldu bu soru ve bugunlerde bu sorunun cevabı ortaya cıkmış gibi. Hanefi Avcının kullandıgı ve sadece 2 kişinin bildigi telefon hattının sahibi Devrimci Karargah örgütüne mensup bir serefsizinmiş. Peki kim bu serefsizler ? Ülkeyi kaos'a sokmaya calışan ve asker/polis/vatandaş'a saldırıda bulunanlar. Hatırlarsınız bu serefsizler gecmiş senelerde Bir Baş Komiser'i şehit etmişlerdi bostancıda. Peki şimdi ne olacak cok merak ediyorum. Hanefi Avcı Eski Cemaatcimi ? Yoksa Aktif Devrimci Karargah örgütü üyesimi ? Benim Şahsi kanaatim şudur ; Bu Kitabı yazmakla bir yerde iyi yaptı cünkü üstü örtülü şeyleri göz önüne serdi ama Bu insanlarla bir bagının bulunması yaptıgı tüm iyi şeyleri bir anda sildi. Ülkesini seven bir insan bu serefsiz örgütcülerle bir arada BULUNMAZ...

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avcının, gözaltı, hanefi, sahibine, telefonunun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hanefi Avcı'ya 5 yıl 7 ay ceza Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 19:48
Hanefi Avcı (1956 - .... ) Liaaa Tarih / Siyaset 0 01 Nisan 2012 23:49
Hanefi Avcı'ya 1 yıl 3 ay hapis PassioN Haber Arşivi 0 28 Mart 2012 20:53
Hanefi Avcı'nın Ofisinde İşkence CD'si insert Haber Arşivi 0 24 Ekim 2010 13:33
Bu kimliklerin Hanefi Avcı'da işi ne? Lucifer Haber Arşivi 2 30 Eylül 2010 18:11