IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2011, 03:23   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adalar'ın Müstakbel Kardeş Şehri Szentendre, Türk Yatırımcı Bekliyor




Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkiler her geçen gün artıyor.

Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkiler her geçen gün artıyor. Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMISAD) iki ülke arasında ticari ilişkilerin yanında sosyal ve kültürel bağlantıların kurulmasında da etkin rol oynuyor. TÜMISAD Başkanı Osman Şahbaz ile bir grup işadamı, Macaristan'ın ikinci en büyük turistik şehri Szentendre ile İstanbul'un Adalar İlçesi ile kardeş kent girişimlerine katkıda bulunmak üzere bu şehre bir ziyaret yaptı. Szentendre Belediye Başkanı Dr. Dietz Ferenc, tarihi ve turistik şehirlerine Türk yatırımcıları beklediklerini, gelmek isteyenlere de her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.

Szentendre Belediye Başkanı Dr. Dietz Ferenc, Belediye Başkan vekili Dr. Török Balázs ve Belediye Genel Sekreteri Dr. Kirchhof Attila, TÜMISAD heyetini sıcak ve samimi bir şekilde karşıladı. Avrupa'nın on farklı şehrinden kardeş kentlerinin olduğunu, mevcutların yanında mutlulukla İstanbul - Adalar ilçesini görmek istediklerini belirten Başkan Ferenc, "Adalar Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa Farsakoğlu ve meclis üyelerini şehrimizde ağırlamaktan memnuniyet duyarız. Adalar İlçesi ile birçok ortak noktamız mevcut, bu işbirliğini oluşturmak ve geliştirmek bizleri farklı mutlu edecektir." dedi.

Başkan Ferenc, TÜMİSAD heyetine Szentendre'nin Macaristan için önemli bir turizm ve kültür merkezi olduğunu, yılda 2- 2.5 milyon turistin ziyaret ettiğini, turizm, kuyumculuk, mücevherat, hediyelik eşya, özel sağlık tesisi ve özel eğitim kurumu konularındaki Türk yatırımcıları şehirlerine yatırıma beklediklerini, her türlü desteği de vereceklerini ifade etti. Türk mutfağının farklı tatlarını tattıracak yatırımcıları da şehrinde görmek istediğini aktaran Başkan Ferenc, "Türk işadamlarına açık davetiye veriyorum, gelsinler elimizden gelen kolaylığı sağlayacağız. 4 ve 5 yıldızlı hotel yatırımcılarını da bekliyoruz. Yap - işlet- devret anlayışına da belediye açık. Tuna Nehri kıyısındaki şehrimiz turizm yatırımı için çok cazip. Kıyı şeridinde belediyeye ait böyle bir mülkü de açık artırmaya çıkaracağız." dedi.

Üçüncü dönemdir Belediye Başkanlığı yaptığını aktaran Ferenc, meclislerinin daha önce 24 kişi olduğunu, simdi ise 15 kişilik meclis ile belediyeyi daha dinamik yönettiklerini belirtti. Şu anda şehirlerinde, Amerikan, Alman ve İsrailli yatırımcıların olduğunu, İsrailli yatırımcıların genellikle mücevherat ve termal turizmi ile ilgilendiğini, şehrin hotel ihtiyacının had safhada olduğunu vurgulayan Başkan Ferenc, Ford'un Orta ve Doğu Avrupa yönetim merkezinin Szentendre'de olduğuna dikkat çekti. Başkan Vekili Dr. Török Balázs da Belediyelerinin elinde bulunan çeşitli arsa ve mülklerin yatırımcıları beklediğini, ciddi yatırımcılar ile bu mülklerin değerlendirilmeleri hususunda görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

SANATÇILAR ŞEHRİ: SZENTENDRE

Szentendre şehri, Budapeşte'ye 22 km mesafede ve Tuna nehri kıyısında. Tuna nehri boyunca kuzeye doğru 20 km devam edilince Visegrád şehri, 22 km ilerisinde Esztergom şehri, sonrasında ise Slovakya'ya ulaşılıyor. Szentendre'ye aynı zamanda Budapeşte'den kalkarak ring seferi yapan teknelerle de ulaşılabiliyor. Sayfiye şehri olan Szentendre'ye 19. yüzyıldan bu yana Macar sanatçılar yerleştiğinden "Sanatçılar Şehri" olarak da anılmakta. Budapeştelilerin yazlık ve mesire yeri olarak kullandıkları şehir, yürüyerek de dolaşıldığında da keyif alınıyor. Şehrin ana meydanı 18. yüzyıldan kalma uzun alışveriş caddelerine, dar taşlı sokaklara açılmakta. İki katlı Barok evler, Rustik Restoranlarda göze çarpmakta. Macar sanatçıların galerileri, hediyelik eşya dükkanları ile dolu. İstanbul'dan Macaristan'a her gün THY iki sefer, MALEV tek sefer düzenliyor.

Szentendre Belediyesi ziyaretine TÜMISAD Genel Sekreter Yardımcısı Radyalog Dr. Kamil Nas, Flormar Hungary temsilcisi Mete Atug, Dialog Platformu Derneği Başkanı B.Ömer Almak, Aranycsapat Alapitvány koordinatörü Bóné András, Kocaeli Thököly Imre Dostluk Derneğinden Meral Özesener, Aydıner Holdingden Yıldız Temel, ÜAL'den Ömer Furkan Şahbaz, Tempo Uno Kft'den Yusuf Aksar ve Budapesti Corvinus Egyetem'den Mehmet Yılmaz katıldı. Ziyaret sonrası Belediye Başkanı Dr.Dietz Ferenc, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEIK -DTIK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz'a çeşitli hediyeler verdi. Belediye Başkanı Dr. Dietz Ferenc Belediye'nin 15. yüzyıl tekniği ile imal edilmiş şeref defterine düşüncelerini yazması ve imzalaması için Başkan Osman Şahbaz'a sundu. Başkan Osman Şahbaz da günün anısına Türk Macar İşadamları Derneği'nin plaketini Başkanı Ferenc'e takdim etti.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bekliyor, szentendre, şehri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Müstakbel Kayınvalidesi İle Alışveriş Yaptı Mehmet Haber Arşivi 0 02 Eylül 2011 02:18
Kardeş ülkeden Türk bayrağına yasak Feronia Haber Arşivi 0 06 Ekim 2010 12:20
Türk Gül'den randevu bekliyor! Lucifer Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2010 06:09
İyimser yatırımcı karlı çıktı Cemalizim Haber Arşivi 0 31 Temmuz 2008 16:41