IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 14:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saran'dan depremzedelere yardım sözü




Saran, depremzede ailelerin her türlü ihtiyaç ve sıkıntılarını giderecek çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Depremzede ailelerin kimsesiz ve sahipsiz olmadığını belirten Vali Saran “Biz millet olarak Van’ a yapılan tüm yardımlarda kardeşlik, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledik. Devlet olarak da elimizden geleni yaptık yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Vali Saran, Valilik olarak “Van Depremzedeleri Çalışma Komisyonu” kurduklarını, komisyonun çalışmalarını yürütmek üzere İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı bünyesinde Sosyal Destek Koordinasyon Merkezi oluşturduklarını, Kurulan Sosyal Destek Koordinasyon Merkezine sosyal tesislere yerleşmek, ayni ve nakdi yardım almak için toplam 230 ailenin başvuru yaptığını, Bunlardan; Malatya’da yer alan sosyal tesislere ( öğretmenevi, polisevi, devlet demiryolları, çevre ve şehircilik, gıda, tarım ve hayvancılık, şeker fabrikasına, karayolları bölge müdürlüğüne ait ) 57 aile toplam da ise 248 kişinin yerleştirildiğini; 11 aileye barınmaları için 6 ay ile 1 yıl süreli kirasız ev tahsisi yapıldığını, bu ailelerin ise toplam 72 kişi olduklarını; toplamda Malatya’ya gelen depremzedelerden sosyal tesisler ile kendilerine ev tahsisi yapılanların dışında akrabalarının yanında ikamet etmekte olanlar ile kendi imkanları ile ev kiralayanların da bulunduğunu, bu ailelere de gerekli yönlendirme, rehberlik ve yardımların aksatılmadan yapılmakta olduğunu; depremzede ailelerin giysi vb. ihtiyaçlarının da karşılanarak okul çağındaki çocukların okul kayıtlarının yapılıp kırtasiye yardımında bulunulduğunu; üniversite sınavlarına hazırlanan 60 depremzede öğrencinin dershanelere ücretsiz kayıt işleminin yapıldığını; tesislerde kalan ailelere üç öğün yemek verildiğini, diğer ailelere ise gıda yardımı yapıldığını; istihdam edilmek üzere İşçi Bulma Kurumu’na başvuran 36 kişiden 28’inin istihdam edildiğini, bir kısmının ise verilen işi kabul etmediğini belirterek, depremzede ailelerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Depremzede aileler ise, “Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Herkes elinden geldiğince bize yardım etti. Malatya Valimiz buraya geldiğimizden beri bizi yalnız bırakmadı, sık sık bizi ziyaret ederek sorunlarımızı dinledi. Yetkililer bize sıcak davranarak ellerinden geldiğince sorunlarımızı çözmeye çalıştılar” diyerek yapılan yardımlar ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtip “Sayın Valinin şahsında Devletimize ve Malatya Halkına teşekkür ederiz” dediler.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
depremzedelere, sarandan, sözü, yardım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK yanlıları depremzedelere saldırdı KarakıZ Haber Arşivi 0 21 Kasım 2011 10:14
Azerbaycan'dan Depremzedelere 40 Tır'lık Yardım KarakıZ Haber Arşivi 0 27 Ekim 2011 10:00
Pakistan'a 301 Milyon Dolar Yeni Yardım Sözü Lucifer Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2010 06:06
Depremzedelere Yardım тєαм Haber Arşivi 0 11 Aralık 2007 13:13