IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2007, 13:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Depremzedelere Yardım




Denizli'nin Çameli İlçesinde 29 Ekim Tarihinde 5.1 Büyüklüğünde Meydana Gelen Depremin Ardından Bölgede Bugüne Kadar Çok Sayıda Artçı Sarsıntının Olduğu Belirtildi. Bölgedeki Depremzedelere Yardımlar İse Sürüyor.

Denizli'nin Çameli ilçesinde 29 Ekim tarihinde 5.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından bölgede bugüne kadar çok sayıda artçı sarsıntının olduğu belirtildi. Bölgedeki depremzedelere yardımlar ise sürüyor.
Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 29 Ekim tarihinde merkez üssü Çameli olan 5.1 büyüklüğündeki depremde 11 köyde hasar meydana geldiği, artçı sarsıntıların ise sürdüğü kaydedildi. Tamamlanan ön hasar tespit çalışmaları sonucunda Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün kararıyla hasar gören bölgeye Genel Hayata Etkililik kararı getirildiği belirtilerek, "Kasım ayında başlanan kesin hasar tespit çalışmaları neticesinde, 372 konut ve 3 iş yerinin ağır hasarlı, 2 konutun orta hasarlı, 327 konut ve 4 iş
yerinin az hasarlı, 136 konut ile 1 ahırın ise hasarsız olduğu tespit edilmiştir" denildi. Devam eden artçı sarsıntıların hasarlı konutlara zarar verdiğinden çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü belirtilen açıklamada şu bilgiler verildi: "Kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle acilen Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden 68 adet konteyner talebinde bulunulmuş, talepte bulunan afetzedelere konteyner dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Deniz Feneri Derneği aracılığıyla temin edilen 47 adet
geçici prefabrik konutun dağıtımı da tamamlanmıştır."
Afetzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan Acil Yardım Ödeneği kapsamında 396 bin 200 YTL yardım temin edildiği, hasarlı-oturulamaz konutları olan 335 afetzede aileye aile başına 500 YTL, az hasarlı 296 afetzede aileye aile başına 300 YTL yardım dağıtımına başlandığı açıklandı. Yapılacak yardım kapsamında, kira yardımı yapılacak afetzede vatandaşlar için komisyon oluşturulmuş olup itirazların değerlendirileceği 15 Aralık tarihinden itibaren 6 ayı geçmemek şartı
ve 200 YTL olarak belirlenen kira yardımını alacak vatandaşlar tespit edileceği belirtildi. Kesin hasar tespit listelerinin askıdan indirileceği 15 Aralık tarihinde yapılan itirazlar sonuçlandırılacak ve kesin hasar tespit listesi belirlenerek Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın onayına sunulacağı açıklandı.
Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, "Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın onayı ile hak sahipliğine başvuracak vatandaşların kendilerine verilecek 60 günlük yasal süre içinde talep ve taahhütname vererek, Ziraat Bankası'na ön borçlanma işlemlerini yapmaları halinde Çameli Kaymakamı başkanlığında oluşturulacak Mahalli Hak Sahipliği Komisyonu'nca yapılan incelemelerin ardından afet konutları için kesin hak sahibi olan afetzede vatandaşlarımız belirlenecektir."
Açıklamada, hak sahipliği listelerinin 15 gün süre ile ilan edileceği, bitiminde itirazların değerlendirilerek Bayındırlık ve İskan Bakanlığı onayı ile kesinleşeceği belirtildi. Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Konut yapımı, hak sahipliği listelerinin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylanmasını takip eden sürede hak sahibinin de görüşü alınmak suretiyle yer seçimi yapılacak olup bakanlıkça yıllık yatırım programı dahilinde konutların inşası ve dağıtımı gerçekleştirilecektir.
29 Ekim 2007 tarihinden itibaren deprem afetinde zarar gören vatandaşlarımızın içinde bulundukları koşullar gözetilerek mümkün olan en sağlıklı koşullar içinde günlük yaşamlarına devam etmeleri ve ilerleyen dönemde yaşamın normale dönmesini sağlayacak tedbirler Denizli Valiliği tarafından programlı bir şekilde gerçekleştirilmekte, herhangi bir aksaklık yaşanmamaktadır" denildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
depremzedelere, yardim, yardım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aydın Valiliğinden Depremzedelere 500 TL'lik Yardım Rüzgar Haber Arşivi 0 24 Şubat 2012 17:40
Saran'dan depremzedelere yardım sözü KarakıZ Haber Arşivi 0 02 Aralık 2011 14:53
PKK yanlıları depremzedelere saldırdı KarakıZ Haber Arşivi 0 21 Kasım 2011 10:14
Azerbaycan'dan Depremzedelere 40 Tır'lık Yardım KarakıZ Haber Arşivi 0 27 Ekim 2011 10:00