IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2012, 20:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taksim'de künefe şöleni




Taksim Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Bağış, şerbet döktüğü künefeyi basın mensuplarına ikram etti.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hatay'ın künefesiyle Türkiye'de de ağzı tatlanması gerekenlere ve AB üyesi ülkelerde ağzı tatlanma ihtiyacı olan bazı siyasilere de bir mesaj vermeye çalıştıklarını belirterek, ''Gelsinler asırlardır camilerin, kiliselerin, havraların birlikte insanlığa huzur verdiği Antakya'da çanın, ezanın ve hazanın birlikte insanlığı huzur verdiği Hatay'dan almaları gereken mesajı alsınlar. Türkiye'nin AB'ye olan katkılarının farkına varsınlar'' dedi.
Hatay Valiliği ve Hataylılar Derneği (HATAYDER) işbirliğinde düzenlenen ''İstanbul'da hatay Günleri'' kapsamında taksim Meydanı'ndaki etkinlik düzenlendi.
Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan ve 1 Nisan'a kadar sürecek etkinlik çerçevesinde Galatasaray Meydanı'nda taksim Meydanı'na yürüyüş yapıldı.


DEFNE SABUNU DAĞITILDI

Yürüyüş sırasında, mitolojik inanışa göre ''Hatay'da yaşadığına inanılan Apollo ve aşkı Defne'yi'' temsilen klasik bir arabada bulunan ve başlarına defne yapraklarını takan iki genç tarafından vatandaşlara defne sabunu dağıtıldı.
Yürüyüşün ardından taksim Meydanı'nda Hatay'ın anavatan Türkiye'ye katılmasının 73. yıl dönümü dolayısıyla hatay Valisi Celalettin Lekesiz tarafından Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakılmasından sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra hatay halk oyunları ve hatay Belediyesi mehteran takımı tarafından gösteriler sunuldu.
VATANDAŞLARA 43 TEPSİ KÜNEFE DAĞITILDI

Cumhuriyet Anıtı'ndaki törenin ardından taksim Meydanı'na kurulan stantta hazırlanan, 43 tepsinin birleştirilmesiyle oluşturulan 73 metre uzunluğunda ve yaklaşık 172 kilogram ağırlığında tel kadayıf, 172 kilogram şerbet ve 85 kilogram peynir kullanılarak yapılan künefeler vatandaşlara dağıtıldı.
Etkinliğin bu bölümüne katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, etkinlikler kapsamında sabah düzenlenen programda künefeyle ilgili gerekli ''eğitimi'' aldığını belirterek, ''Herhalde iyi şerbet döktüğümüze Hataylı kardeşlerimiz kanaat getirdiler ki, Taksim'deki programa beni de davet ettiler'' dedi.
HATAY'IN TÜRKİYE'YE KATILMASININ 73. YILI

Hatay'ın Türkiye'ye katılmasının 73. yılının kutlandığını dile getiren Bağış, Hatay'ın kimlerin etkisi altında nasıl acılar çektiğini unutmadıklarını ifade etti.
Bağış, aynı zihniyetlerin bugün AB sürecinde Türkiye'ye birtakım sorun yaratma çabalarının farkında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
''Hatay'ın künefesinin onların da ağızlarını tatlandıracağına, onların da akıllarını başlarına toplayacağına inandığımı vurguluyorum. Türkiye'nin AB üyeliği eninde sonunda gerçekleşecektir. Türkiye'nin AB standartlarında bir demokrasi, özgür, müreffeh, zengin, şeffaf ve saydam bir ülke olması onlara rağmen gerçekleşecektir. Bugün TBMM'de inşallah Türkiye'nin eğitim standartlarının, AB standartlarına yükselmesi için, diğer AB üyesi ülkelerde olduğu gibi bizde de çocuklarımızın en az 12 yıl eğitim alması için gerekli adımları arkadaşlarımız atıyor. İnşallah bu künefeyle Türkiye'de de ağzı tatlanması gerekenlere ve AB üyesi ülkelerde ağzı tatlanma ihtiyacı olan bazı siyasilere de bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Gelsinler asırlardır camilerin, kiliselerin, havraların birlikte insanlığa huzur verdiği Antakya'da çanın, ezanın ve hazanın birlikte insanlığa huzur verdiği Hatay'dan almaları gereken mesajı alsınlar. Türkiye'nin AB'ye olan katkılarının farkına varsınlar.''
Bakan Bağış konuşmasının ardından besmele çekerek şerbetini döktüğünü künefeyi dilimleyerek basın mensuplarına ikram etti.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
künefe, taksimde, şöleni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Künefe Tarifi Resimli AnqeL Tatlılar 0 02 Mart 2012 23:35
Nefis Künefe Tarifi Liaaa Tatlılar 0 24 Şubat 2012 17:37