IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2012, 20:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması




CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Grubu toplantısında partililere seslendi..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ankara'da Başbakan Erdoğan'ın yurt dışında olmasından ötürü sadece chp ve MHP'nin parti grubu toplantıları vardı.
Kılıçdaroğlu grup konuşmasında süt tartışmalarına katıldı. chp lideri TSK'nın Bekir Coşkun ve Ümit Kocasakal'ı hedef alan bildirisine de sert çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bekir Coşkun kendi köşesinde kendi üslubuyla bir yazı yazmış. Demokrasi diyorsak her kurumun eleştiriye tahammül etmesi lazım. Genelkurmay Başkanı da buna dahildir. BDDK başkanı da buna dahildir. İki kişi eleştiri yöneltince hemen bir bildiri. Astsubaylar isyan ediyor bir bildiri. Geçmişte bazı arkadaşlar bildiri yayınlayınca bazı arkadaşlarımız tepki göstermezdi. Artık bundan sonra bildiri yayınlarsan karşılığını alırsın. Sen kendine göre mazeret yaratırsan olmaz. Eleştiriye tahammül edeceksin edemiyorsan o koltuğu terk edeceksin. Hükümet de bu açıklamaya destek veriyor. Ee sen başbakansın niye oturuyorsun orada. Bunların demokratlığı gömlek demokratlığı.' diye konuştu.
İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları
Dünyda değişim var. Dipten gelen bir dalga var. Kişi başı 30-35 bin dolara ulaştığı ülkelerde de dikta var Arap Baharı'ndan gelen ülkelerde de dikta var.
Avrupa'da da değişim var. 17 yıl sonra Hollande iktidara geldi. Fransa'yı önemsiyoruz. Fransa'nın tarihini de önemsiyoruz. Hollande Avrupa'nın tarihine de katkıda bulunacaktır. Avrupa değişmek istiyorsa, bu Türkiye'siz olmaz. Bu Türkiye istediği için değil, dünyanın ihtiyacı olduğu için. Bunun için Türkiye'yi Avrupa'ya almalısınız. Hollande çıktı çok güzel bir konuşma yaptı. Hiç kimseyi ayrıştırmayacağını söyledi. Bu söylemler bazı politikacılara küpe olsun. Hep birlikte göreceğiz sözünde duruyor mu durmuyor mu.
TÜRKİYE'DE DEĞİŞİMİN ADI CHP'DİR

Özgürce 1 Mayıs'ı kutladık hep birlikte. Özgürlük mü istiyorsun çatı CHP, onurlu bir Türkiye mi istiyorsun çatı CHP, halkını düşünen bir parti mi istiyorsun çatı CHP. Artık bilinmeli ki Türkiye'de değişimin adıdır CHP.
Yüreğinde insan sevgisi olan herkesi bu çatının altında bekliyoruz. Okulda süt verdiler, çocuğun mu zehirlendi? Hesap mı sormak istiyorsun? O zaman çatı CHP'dir. Yeter artık bıktım bu düzenden diyorsan değişimin adı CHP'dir. CHP'lilerin adında direnme ruhu vardır.
İstanbul'da bir taksi durağını ziyaret ettik. İktidar Haliç Kongre Merkezi'nde bir konuşma yapıyor. Ben hatırlatayım, "Korsan taksilerle ilgili yasaları dikkatle inceliyoruz" dedi. Size yalan söyleyen politikacıdan vazgeçin artık. Korsan taksi uygulaması öteden beri var. AKP bunu biliyor, önlem almıyor. Yolsuzluktan beslenen bir parti vatandaşın sorunuyla ilgilenemez. Kendisi sorunlu bir siyasi parti memleketin sorunları ile ilgilenemez. Getirin CHP'yi iktidara, bakın bakalım korsan taksi kalıyor mu.
DARBECİLER HALA İKTİDARDA

Siyasi ahlak, eğer siz verdiğiniz sözün arkasında durmuyorsanız, bir zaman sonra çark ediyorsanız, siyasi ahlaktan söz edilemez. Şimdi söylüyorum, siz darbelere karşı mısınız. O zaman gelin, bu anayasayı hep birlikte değiştirelim. Şayet bir ülkede darbecilerin yaptığı yasa darbe sonrasında da yürürlükte ise darbeciler hala iktidarda demektir. Bir ülkenin darbe hukuku ile yönetilmesine göz yummak, milletin iradesine saygısızlıktır.
Darbe hukukunu kaldırmıyorsun. Bir de darbe hukuku yapıyorsun. Çık adam gibi darbe hukukunu değiştireceğiz de biz de destek verelim. Anayasayı değiştireceğiz güzel, darbe hukukunu değiştirecek misiniz yok. Baskı rejimi darbe hukuku.
GELİN DARBE HUKUKUNU ORTADAN KALDIRALIM

Oturalım çalışalım darbe hukukunu ortadan kaldıralım. Ben demokrasiye inanıyorum diyenler darbe hukukunu niye değiştirmiyor? Geçmişte darbe yaşamış ülkelere bakalım; onlar ne yaptılar geriye döndüler yüzleştiler. Biz sözde darbelerden şikayet ediyoruz ama darbe hukukunun arkasına saklanıyorlar. 1 Mayıs önemli bir tarihtir, her 1 Mayıs darbecilerin korkulu rüyası olacaktır.
Totaliter rejimin akademik çocuğu YÖK'ü kaldıralım. Kaldırmaya yanaşıyorlar mı? Bir ülkenin eğer demokrasi diye adlandırılabilmesi için 92 gazetecinin tutuklu olması utanç nedenidir. Darbecilerle bunların yaptıkları arasında fark yok. Bir grup toplantısında Kenan Evren ve Erdoğan'ı karşılaştıracağım. Bunların maskerlerini indirmek benim boynumun borcudur. Eskiden Milli Güvenlik Konseyi vardı tehlikeyi onlar belirliyordu. Şimdi hükümet belirliyor.
GENELKURMAY BAŞKANI'NA SERT ÇIKTI

Bekir Coşkun kendi köşesinde kendi üslubuyla bir yazı yazmış. Demokrasi diyorsak her kurumun eleştiriye tahammül etmesi lazım. Genelkurmay Başkanı da buna dahildir, BDDK başkanı da buna dahildir. İki kişi eleştiri yöneltince hemen bir bildiri. Astsubaylar isyan ediyor bir bildiri. Geçmişte bazı arkadaşlar bildiri yayınlayınca bazı arkadaşlarımız tepki göstermezdi. Artık bundan sonra bildiri yayınlarsan karşılığını alırsın. Sen kendine göre mazeret yaratırsan olmaz. Eleştiriye tahammül edeceksin edemiyorsan o koltuğu terk edeceksin. Hükümet de bu açıklamaya destek veriyor. Ee sen başbakansın niye oturuyorsun orada. Bunların demokratlığı gömlek demokratlığı.
Her önüne gelenin bildiri yayınladığı bir ülke değil burası. Burası Patagonya değil. Herkes görevini yapacak. Kendi mesai arkadaşı vardı; İlker Başbuğ'u terörist ilan ettiler. Alındı Silivri'ye konuldu. Gıkı çıktı mı? Eğer bildiri yayınlarsan Genelkurmay Başkanları'nın demokrasiye bağlı bir şekilde görev yapması gerektiğini söylersin. Eğer askerin rahatsızlığı varsa onu başbakana anlatır. Haksızlığa uğrayan birisi varsa gider ona anlatır. Yargıya gider..
SÜT DAĞITMASINI BECEREMEYEN İKTİDAR

İzmir Belediyemiz okullara süt dağıtımı yapıyorken yandaş kalemler ne gerek var diyorlardı. Onların derdi oydu. Hayatımda bu kadar beceriksiz iktidar göremedim. süt dağıtmayı beceremeyen bir iktidar nasıl Türkiye'yi yönetecek. 1700'ün üzerinde öğrenci hastaneye kaldırıldı. Biz hükümetin beceriksizliğine Van depreminde de tanık olduk. Deprem bölgesine dünya kadar yardım geldi çocuklar çadırda açlıktan öldü. Bu kadar beceriksiz iktidar olabilir mi? Süt dağıtımını beceremiyorsun..
Ben daha önce Başbakan'a pedagogun ne demek olduğunu söylemiştim. Şimdi burada da diyor ki sütler pastorizedir. Başbakan pastorize sütün de ne demek olduğunu bilmiyor. Okullarda dağıtılan sütün pastorize olduğunu bilmiyor. O 6 ay dayanıklı süt. Sana bu bilgiyi vermediler mi? Ha şunu söyleyeyim bu chp ne yapar diye; sayın Başbakan'a cevap vereyim.
İZMİR BELEDİYEMİZ 5 YILDIR SÜT DAĞITIYOR

Bizim İzmir Belediyemiz tam 5 yıldır süt dağıtıyor. Pastorize sütün ömrü 3-4 gün. Pastorize süt çocuklar için daha yararlı. İzmir'de 7 yıldır öğrencilere süt dağıtılıyor. Pastorize sütü 37 kuruşa alıyor belediye. Bunlar 57 kuruşa alıyor. Ben diyorum ya bunlar hortumcu inanmıyor kimse. Bu proje doğrudan üreticiden almaya dayalı bir proje. Ve birleşmiş milletler bu kooperatifi inceliyor ve dünyanın en iyi kırsal kalkınma projesi olarak onaylıyor.
Bizim belediye başkanımız 400 yıl hapisle cezalandırıyor. Birkaç kez ölüp gelmesi lazım.
Süt dağıtmayı beceremeyen bir iktidar neden anlar; kinden nefretten anlar. Yolsuzluktan hele çok iyi anlarlar. O konuda kimsenin eline su dökemezler. İşsizliği bitiremezler.
20 MİLYAR DOLARLIK İHALE

Diyor ki Sayın Kılıçdaroğlu, 20 milyar dolarlık yolsuzluk var belgesi nerede? Yahu ihaleleri kamu yasasının dışına çıkardın; niye çıkardın diyorum?
Özelleştirme yaptılar yargı da iptal etti. İptal edilen yargı kararlarını bakanlar kurulu görmezden gelebilecek. Sen nasıl olur da yolsuzluğu görmezden gelirsin. Deniz Feneri davasını gördük. Deniz Feneri davasını yargılayacak mahkeme peşindeler. Acaba nerede nasıl beraat ettirebilirizin derdine düştüler.
BAŞBAKAN EKONOMİDEN ANLAMAZ

Başbakan ekonomiden anlamaz, pastorize sütün ne olduğunu bilmez. S&P bizim kredi notumuzla ilgili açıklama yaptı ve Başbakan hemen patladı. Türkiye'nin ödediği faiz 135 milyar dolardan 450 milyar dolara çıkmış. O paralar Recep Tayyip Erdoğan'ın cebinden mi çıkıyor? Batman'da 960 kişi yılda 4 ay çalışacak başvuran kişi 14 bin.. İşsizlik temel bir sorundur bu ülkede. Her vatandaşın sorunudur. Türkiye'nin en temel sorunu işsizlik ama bununla ilgili bir haber yer almaz. Efendim bugün yağmur yağdı galiba bu yağmurun sebebi CHP. Bu kadar iyi yönettiklerini söylüyorlar. İcra dosyalarının az olması lazım. 2001 yılında 10 milyon 026. Geçiyorum 2011'e.. İcra dosyası 20 milyon 506 bine çıkmış.. Ekonomiye bakın, ekonomi uzmanlarına bakın. Ve bu arada 6 kez de mali af çıktı. Ona rağmen bu rakamlar var. Memlekette huzur olması lazım o zaman hapistekilerin çıkmış olması lazım. 59 bin kişiden 117 bin kişiye çıktı.
ERDOĞAN DİYARBAKIR'DA CEZAEVİ VAADİNDE BULUNDU

Adalet Bakanı çıkmış övünüyor, yeni hapishaneler yapacağız. Diyarbakır'da cezaevi vaadinde bulunan Erdoğan'a Diyarbakır'dan oy verdiler.
Düşünün 3. boğaz köprüsü ihalesini yaptılar ihaleye giren kimse yok. Yabancılar gerçeği biliyor, buradan bir şey çıkmayacağını.
S&P ile ilgili bir kaç şey daha söyleyeceğim.. Başbakan bunlar zaten Türkiye'yi sevmezler dedi. Açıklamada ideolojik yaklaşımlar var denildi. Madem ideolojik bir yaklaşım diyorsan anlaşmayı iptal et. Senin Hazine Müsteşarın imzalamadı mı o anlaşmayı. Bu karar önce sana geliyor sen alıp okuyorsun sonra kamuoyuna açıklıyorsun. Sana geldiğinde niye itiraz etmedin. Sayın Başbakan'ın bir lafı vardı; bu köşe yazarları niye böyle yazıyor diye. Parasını veriyorsan medya patronu olarak böyle yazmasına engel ol. S&P'nin parasını sen veriyorsun madem beğenmiyorsun niye sözleşmeyi iptal etmiyorsun. Bunların ne sözüne ne de söylediğine itibar edilebilir. Bunlardaki tutarsızlık bir değil iki değil.
DIŞİŞLERİ BAKANI HAKKINDA GENSORU ÖNERGESİ VERECEĞİZ

Suriye ile ilgili politika Türkiye'yi dostluğuna güvenilmeyen bir ülke yaptı. Sanki ben Esad'a ve Kaddafi'ye kardeşim dedim. Diliyorum Obama'ya da kardeşim der. Kime kardeşim derse o gitti; ya öldürüldü ya da ülkesi işgal altında. NATO'nun ne işi var Libya'da dedi ardından ABD'den bir telefon yelkenleri indirdin. Diktatör diye gitti Libya'yı ilan etti. Oysa önce kardeşim dediği Kaddafi'den insan hakları ödülünü almıştı. Diktatörün elinden insan hakları ödülü alınır mı? O ödülle birlikte 25 bin dolar ödül aldı. O parayı şehit ailelerine vereceğim dedi. Hangi şehit ailelerine verdiniz diye sorduk tık yok. Para deyince bütün akan sular duruyor. Bunun satışı kürsel seviyede. İçeride de var. Erbakan'ı da sattı.. Sen Erbakan'dan helallik aldın mı? Başbakan'ın satmadığı insanlar var; mesela Deniz Feneri sanıklarını satmadı.
Dışişleri Bakanı hakkında gensoru önergesi vereceğiz. Gelsin hesabını versin. Ben merak ediyorum parlamentoya geldiğinde parmak işaretiyle nasıl çağrıldığını anlatsın. Öyle bir hızla gitti ki Başbakan'ı ezecek diye çok korktum..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
grup, konuşması, kılıçdaroğlunun, son


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması PassioN Haber Arşivi 0 24 Nisan 2012 20:03
Kılıçdaroğlu'nun Son Grup Konuşması N999 Haber Arşivi 0 06 Mart 2012 15:12
Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması PassioN Haber Arşivi 0 21 Şubat 2012 21:18
Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması PassioN Haber Arşivi 0 14 Şubat 2012 20:07
Kılıçdaroğlu'nun Son Grup Konuşması N999 Haber Arşivi 0 07 Şubat 2012 15:02