IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ağustos 2014, 11:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan’ın veda kongresi




AK Parti'de yeni dönem. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte AK Parti, bugün olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve Başbakan adayını seçiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



AK Parti 'nin Ankara Arena'da gerçekleştirilen birinci olağanüstü kongresinde kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan partisine veda edecek. Kongreye 3 bin kişi davet edildi. 1020 otobüsle 40 bin kişi Ankara’ya getirildi. Salona giremeyen partililer dışarıda izdiham oluşturdu. Türkiye 'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bugün Genel Başkanlık görevini, Ak Parti Merkez Yönetim Kurulu'nun bir sonraki Genel Başkan olarak belirlediği Ahmet Davutoğlu'na devredecek.

Kongreye 3 bin kişi çağrıldı. 1020 otobüsle 40 bin kişi Ankara’ya getirildi. Salona giremeyen partililer dışarıda izdiham oluşturdu.

DAVUTOĞLU SALONA GELDİ
AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu ile birlikte kongre salonuna geldi. Eşiyle birlikte kongre katılımcılarını selamlayan Davutoğlu ve eşi kendileri için ayrılan yere oturdu. Davutoğlu'nun ardından

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da salona geldi. Katılımcıları selamlayan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da kendileri için hazırlanan yerlere oturdu. Davutoğlu'nun salona girmesiyle partililerin artan coşkusu Erdoğan'ın gelmesiyle zirve yaptı. Erdoğan da Davutoğlu gibi partililer tarafından alkışlarla karşılandı.

Erdoğan salon dışında bekleyen partililere hitaben de bir konuşma yaptı. Erdoğan, şunları kaydetti:

"BU BİR VEDA DEĞİLDİR"
"Bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir. Sadece bir isim değişikliğidir. Bu bir veda asla değildir. Bu da bir başlangıçtır, milattır, bir fatihadır. Şu anda 40 bine varan, Türkiye'nin 81 vilayetinden gelen siz değerli kardeşlerim 'Biz biriz beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiyeyiz' diyorsunuz.

Misyonumuzdan hiçbir zaman feragat etmedik, taviz vermedik. Biz 77 milyonu sevdik, kucakladı. Aynı şekilde tüm vatan topraklarına hizmet götürmeye devam edeceğiz. 780 bin kilometre kare hep birlikte inşallah ihya oldu, olmaya da devam edecek. Modern bir Türkiye'yi gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek devam edeceğiz.

CUMA GÜNÜ YENİ KABİNE
Bu mücadele beraber yürüdüğümüz kardeşimiz Genel Başkanlığa aday gösterdik. Adayımız Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu. Bugün kongrenin ardından, yarın yemin törenini ve devir teslimi de yaptıktan sonra kendilerine

kabineyi kurma görevini vereceğiz, cuma günü de inşallah yeni kabine kurulmuş olacak. Sizlerden ayrılmıyorum. Bu güne kadar Genel Başkan, Başbakan sıfatıyla aranızdaydım, bundan sonra seçilmiş ilk cumhurun başkanı olarak aranızda olacağım. Bu kardeşinize haklarınızı helal eder misiniz. Ben sizlere haklarımı helal ederim."

SALONDAKİ PANKARTLAR
Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu.

"Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer alıyor.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN DEV FOTOĞRAFLARI
Kongre salonu süslemesinde, Erdoğan'ın yanısıra bugünkü Kongre'de Genel Başkan seçilmesi beklenen Ahmet Davutoğlu'nun da dev fotoğrafları yer aldı.

Kongre salonunun en görünen yerlerinden birinde de, Davutoğlu ve Erdoğan'ın birlikte olduğu, üzerinde "yolunuz yolumuz" yazılı olan afiş yer aldı.

GAZETECİLERE AKREDİTASYON UYGULANDI
Kongre'yi izleyecek gazeteciler için de özel basın kartları bastırıldı. AK Parti yönetimi, olağanüstü kongre için basına akreditasyon uygulaması da yaptı.

Olağanüstü Kongre için Zaman, Cihan Haber Ajansı, Bugün, Kanaltürk, Yurt, Evrensel, Birgün ve Sözcü'ye akreditasyon verilmedi.

KONGRE'NİN RENGİ: TURKUAZ
AK Parti olağanüstü Kongresi'nin hakim rengi turkuaz. "Hep birlikte yeni Türkiye" sloganıyla düzenlenen Kongre'de Ankara Arena turkuaz renk hakimiyetiyle düzenlenmiş durumda.

AK PARTİ'DE TARİHİ GÜN
Ana teması "Hep birlikte yeni Türkiye" olan AK Parti olağanüstü kongresi toplanıyor. Toplantıda Recep Tayyip Erdoğan genel başkanlığı bırakacak ve Ahmet Davutoğlu delegelerin oylarıyla AK Partinin ikinci genel başkanı olacak.

ORGANİZASYONDA 2 BİN 500 GÖREVLİ VAR
Kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu'nda hazırlıklar tamamlandı.Organizasyonunda 2 bin 500 kişi görevlendirildiği kongreye davetiye ile 3 bin kişi çağrılırken, 81 ildeki teşkilatlardan bin 20 otobüsle 40 bin kişinin Ankara'ya geldi.

Siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, işçi ve memur sendikalarına ve işveren sendikalarına davetiye gönderildi. Yurtdışından siyasi partiler bazında davet edilenler de bulunuyor. Kongreyi, 100'ü dışarıdan olmak üzere teknik ekiple birlikte yaklaşık 900 gazeteci takip edecek.

Gelen davetlilerimiz bu salonun çatısı altına sığmayacağı için dışarda da gerekli tedbirli alındı, 2 bin 500 metrekarelik çadırlar kuruldu, teknik altyapı hazırlandı. Engelli katılımcıların rahat etmesi için de her türlü tedbir de alındı.

FİLMLER GÖSTERİLECEK
Başbakan Erdoğan'ın dışarıda bekleyen kalabalığa bir selamlama konuşması yapması ardından da eşi Emine Erdoğan'la birlikte salonda bir selamlama turu yapması bekleniyor.

Hizmetlerin anlatıldığı, Başbakan'ın siyasi geçmişini, AK Parti'nin hikayesini ele alan filmler ve Ahmet Davutoğlu ile ilgili bir tanıtım filmi gösterilecek. Kongreye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tek aday olarak girecek ve kongre tek gündemle gerçekleştirilecek.

SEÇİMLE TAMAMLANACAK
Yoklama, açılış ve divanın seçiminin ardından kongrede, saygı duruşunda bulunacak ve İstiklal Marşı okunacak.

Erdoğan'ın Genel Başkan olarak yapacağı son konuşmanın ardından, Genel Başkan adayı Davutoğlu, Divan Başkanlığı'na müracaat edecek. Kongre daha sonra ise Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasıyla sürecek.

Kongre Genel Başkan seçiminin ve akabinde yapılacak teşekkür konuşmasıyla tamamlanacak.

Çoğunluğun sağlanamaması halinde ise kongre aynı gündemle 28 Ağustos günü aynı saatte ve salonda tekrar toplanacak ancak AK Parti içerisinde böyle bir gelişmeye ihtimal verilmiyor.

YEMİN TÖRENİ

Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan yarın ise TBMM'de yemin edecek, ardından ise 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen mazbatayı teslim alacak.

Cumhurbaşkanı olarak Anıtkabir'e de ilk ziyaretini gerçekleştirecek Erdoğan, devir teslim töreni için Çankaya Köşküne çıkacak.

Devir teslim töreninde A tipi en üst düzey devlet protokolü uygulanacak. Erdoğan çifti Köşkte atlı birlikler tarafından karşılanacak.

Erdoğan, Köşkteki tören Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül'den resmen teslim alacak. Gül çiftini Köşk'ten Erdoğan ve eşi uğurlayacak.

HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİNİ VERECEK
Erdoğan daha sonra hükümeti kurma görevini vermek için Ahmet Davutoğlu'nu Köşk'e çağıracak. Davutoğlu Türkiye Cumhuriyetinin 62. Hükümetini kuracak. Mecliste hükümet programı okunacak ve güvenoylaması yapılacak.

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görevi devralacağı yemin törenine katılacak konuklar da belli oldu.

Törene çok sayıda ülkeden temsilci katılacak. Bunlardan bazı ülkeler Cumhurbaşkanlığı düzeyinde katılım sağlayacak. ABD'den de bir heyet gelecek. Ayrıca uluslararası kuruluşların temsilciler de törende hazır bulunacak.

SALON HINCA HINÇ DOLU
Daha kongre resmen başlamadan, sabah erken saatlerden itibaren AK Partililer Kongre salonunu doldurdu. Kongre'nin resmi açılışı yapılmadan tribünler tamamen doluydu.

3 BİN KİŞİ ÇAĞRILDI
Kongreye 3 bin kişi çağrıldı. Bunlar siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar. Ayrıca 1020 otobüsle 40 bin kişi Ankara’ya getirilecek. Kongre olağanüstü olduğu için yurtdışından sınırlı kişi davet edildi. 70’in üzerinde katılım olacak. Kongreyi 100’ü yurtdışından olmak üzere toplam 900 gazeteci izleyecek. Salonda 2 bin 500 kişi çalışacak. Gösterilmek üzere 4 film hazırlandı. İlk filmde Ak Parti’nin hizmetleri, 2’ncisinde, Başbakan Erdoğan’ın siyasi özgeçmişi anlatılacak. Hemen ardından Erdoğan sahneye gelerek, partililere veda edecek. Erdoğan’ın konuşmasının ardından AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne hikayesini anlatan film gösterilecek. Ahmet Davutoğlu’nun kısa bir tanıtım filmi salondakilerle paylaşıldıktan sonra Davutoğlu konuşacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Ağustos 2014, 16:49   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan’ın veda kongresi




Harika bir konuşma idi.Anlayanlara güzel mesajlar vardı.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 

Alt 27 Ağustos 2014, 16:59   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Erdoğan’ın veda kongresi




Seyra Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Harika bir konuşma idi.Anlayanlara güzel mesajlar vardı.

Feda sezonunda beşiktaş on binlerce tişört sattı. tayyip ne satabildi peki veda sezonunda? hiç bişey. Yaa işte.

 

 

Etiketler
erdoğan’ın, kongresi, veda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yahudi Kongresi Başbakan Erdoğan'a verilen cesaret ödülünü geri istedi. Seth Haber Arşivi 0 24 Temmuz 2014 23:41
Erdoğan'ın Antalya İl Kongresi Konuşması N999 Haber Arşivi 0 10 Haziran 2012 18:18
Erdoğan'ın Gaziantep İl Kongresi konuşması PassioN Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2012 16:19
Erdoğan'ın Bursa Olağan Kongresi konuşması PassioN Haber Arşivi 0 22 Nisan 2012 15:54