IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2014, 20:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arınç'tan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama




Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bakanlar Kurulu Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 5.5 saat sürdü. Toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklama yaptı.

Arınç'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Fikri Mülkiyet kanun tasarısı, elektronik ticaret, perakende işletmeler kanunu, tahkim konusu, CMK'da yapılacak değişiklikler, yargının özlük hakları ile ilgili tasarı ve Yüksek öğretim personel kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarılar ele alınmıştır.

YAŞANAN ŞİDDET OLAYLARI

Öncelikli konulardan biri de son dönemlerde yaşanan şiddet olayları olmuştur.. İçişleri Bakanlığı başkanlığında bir İzleme Kurulu oluşturulmuştur. Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanları güvenlik kuvvetlerinin karşılaştığı olumsuzluklar bir rapor halinde Bakanlar Kuruluna sunulmuştur.

İÇ GÜVENLİK REFORMU

Güvenlik Kuvvetleri'ne verilen bir takım yetkiler bulunmaktadır. Ancak bu farklı kurumların insiyatifinde bulunmaktadır. Kapsamlı bir iç güvenlik reformunun hazırlanması için çalışma yapılması ihtiyacı ortaya çıktı.

4 askeri personolin şehit olduğu askeri helikopterin düşmesiyle ilgili takibat başlatıldı. Sivas'ta Çevik Kuvvet polisinin şehit olduğu trafik kazasından dolayı şehitlere Allah'tan rahmet yaralılara geçmiş olsun diliyorum.

GAZETECİLERİN SORULARINA CEVAPLAR

Okullar ve kamu binalarına yapılan saldırılara ilişkin bir soruya Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 6'sında başlayan olaylarda çok acı yaşanmıştır. Canavarca his saikiyle yapılan eyleme idam cezası veriliyordu. bugün, çatılardan atılan, sakallı diye öldürülen insanımız bulunmaktadır.

6 Ekim'de HDP Genel Merkezi'nden 'halklarımıza sokağa çıkma' çağrısı yapılmıştır. 6 Ekim'den 11 Ekim'e kadar 20 ilde şiddet içeren olaylar meydana gelmiştir. Kamu karaçları ve işyerleri tahrip oldu. Olaylarda vahşet ön plandadır. Kamu malları ve şahıslara ait işyerleri talan edilmiştir. AK Parti ve HÜDAPAR binaları yakılmıştır.

Olaylarla ilgili 8'i yabancı 1454 kişi gözaltına alınmıştır. Bu olayda organize bir hareket yapıldığı, kimin nereye gideceği, kimin nerede olduğuna ilişkin adrese dayalı şiddet yapılmıştır.

İNCİRLİK İDDİALARI

ABD'nin İncirlik hava sahası ve İHA'ların kullanılmasına ilişkin izin konusunda birileri kendi kamuoyuna farklı mesaj vermek istemiş olabilir ya da kendi temennisini dile getirmiş olabilir.

Türkiye IŞİD karşıtı koalisyonda görev almaktadır. Ancak İncirlik'le ilgili yeni bir karar yoktur. Sadece Eğit -Donat konusunda mutabakat vardır.

OLAYLARDA HDP'Lİ BELEDİYELERİN TAVRI

Kamu binaları ve özel sektör teşekküllerine yapılan her türlü zarar Maliye Bakanlığı ve Valilikler bünyesinde çalışmalar yapılacaktır. Bununla birlikte bu zararların tazminine ilişkin atılacak adımlar da bulunmaktadır. Sivil şahısların zararlar derhal yerine getirilecektir. Malesef HDP'li belediyeler yangına müdahale için itfaiye araçlarını vermemişlerdir. Yolları da taşlar ve barikatlarla kapatılmıştır. Can güvenliği bahane gösterilerek şöförler uzaklaştırılmış bu tavırlar kayıt altına alınmıştır.

TERÖRLE MÜCADELE HUKUKUNA ÖNCELİK VERİLECEK

Polis ve askerin yetkilerine ilişkin düzenlemelerde AB ve ABD'de yapılan uygulamalar yakından incelenmektedir. Özgürlük ve hukuk esas alınacaktır. Ancak terörle mücadelede hukuka öncelik verilecektir.

TÜRKİYE BU KONUDA HAKLI ÇIKMIŞTIR

Suriyeli muhaliflerin eğit donat konusu bizim için yeni bir unsur değil, Türkiye bu konuda haklı çıkmıştır. Suriye'de ılımlı muhalefetin yetersiz kalması yüzünden radikal unsurlar sahayı doldurdular. Ilımlı muhalefet güçlü olsaydı bugün bu acılar yaşanmazdı. Bugün batılı ülkeler Türkiye'nin haklı olduğunu kabul ediyorlar ve bu konuda Türkiye'de nasıl yapılacağına ilişkin görüşmeler yapılıyor. Ancak bu konuda sadece Suriyelilerin eğitilebileceği bir ortamı ortaya çıkarmak istiyoruz. Ancak henüz yer konusu kesinleşmiş değil.

Barzani'nin bugünkü açıklamalarını olumlu buluyorum. Türkiye'nin durumu ve yardımlarına ilişkin sözleri yerindedir.

HSYK YORUMU

HSYK seçimlerine yargıçlar katılmıştır. Yüksek Seçim Kurulu kesin olmayan seçim sonuçlarını açıkladı. Yargıçlara yakışır ağır başlılıkla bir seçim yapılmıştır. Yargıda Birlik Platformu'nun adli yargıda tam liste olarak seçimi kazanmıştır."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklama, arınçtan, bakanlar, kurulu, sonrasında, toplantısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan açıklama Seth Haber Arşivi 0 22 Eylül 2014 20:23
Bakanlar Kurulu toplantısı başladı yaSmin Haber Arşivi 0 21 Nisan 2014 16:50
Mısır Bakanlar Kurulu'nun Olağanüstü Toplantısı Ecrin Haber Arşivi 0 16 Mart 2014 09:00
Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama PassioN Haber Arşivi 0 02 Nisan 2012 19:39