IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2014, 12:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MÜSİAD lojistik köyü kuruyor




2023 hedeflerine kilitlenen MÜSİAD, 2015 stratejisini belirledi. Gebze ya da Hadımköy'de lojistik köyü kurmayı planladıklarını aktaran MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Taha, "Lojistik meslek yüksekokulu da açacağız" dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
2023'te 1.2 trilyonluk dış ticaret hacmini omuzlayacak olan lojistik sektörü, hedefe kilitlendi. Sektörün gelişimi için yeni projeler geliştiren sektör temsilcileri, 2015 hedeflerini de belirledi. Bu alanda sektörün önemli temsilcilerinden biri olan MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu, 2015'te Gebze ya da Hadımköy bölgesinde lojistik köyü kurmayı hedefliyor. MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, lojistiğin her geçen gün önemi artan ve ticaretin temel taşını oluşturan bir unsur olarak öne çıktığını söyledi. Taha, "Türkiye, 2023 hedefleri doğrultusunda 500 milyar dolarlık bir ihracat rakamını hedefliyor. Taşıma (lojistik) olmadan bu hedeflere ulaşmak neredeyse imkânsız" dedi. MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu'nun 2023 hedeflerine kilitlendiğini belirten Taha, bu alanda her yıl kendilerine bir rota çizdiklerini kaydetti. Taha, "Bu doğrultuda 2015 hedeflerimizi de belirledik. Öncelikli olarak MÜSİAD lojistik meslek yüksek okulunun inşaatına başlayacağız. Ardından da Gebze ya da Hadımköy bölgesinde lojistik köyü kuracağız" dedi. 2015'te daha fazla panel ve çalıştay yapmayı planladıklarını aktaran Taha, üniversitelerle işbirliğini de artıracaklarını ifade etti. Taha, "Komşu ülkelere ziyaretlerimizi de artırarak bölgelerde lojistik sektörüyle ilgilenen tüm STK'larla işbirlikleri geliştireceğiz" diye konuştu.

MASTER PLANI ŞART
Türkiye'de lojistik sektörüne ciddi yatırımların yapıldığını vurgulayan Taha, "Duble yollar, hızlı trenler, üçüncü köprü, Marmaray bu yatırımlara örnek olarak gösterebileceğimiz çalışmalardan sadece bir kaçı. Fakat lojistik alanında halen istediğimiz noktaya ulaşamadık" dedi. Emin Taha, sözlerini şöyle sürdürdü: "Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan bir köprü konumuna sahip ülkemizde halen lojistiğin tek bir yerden yönetilmemesi ve ülkemizin kendisine ait bir lojistik master planının olmaması sektörün hızını kesiyor. Bu nedenle gerek özel gerekse kamu sektörünü tek elden yönlendirmek suretiyle kurumlararası koordinasyonu sağlayacak bir kamu biriminin oluşturulması gerekiyor. MÜSİAD ailesinin lojistik sektör kurulu fertleri olarak bizler böyle bir oluşuma her türlü desteği vermeğe hazırız."

ÇİN'E AÇILDIK
Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı da olan Emin Taha, şirketi hakkında bilgi verdi. Türkiye'de 20, Irak'ta 40 şubesi ile hizmet verdiklerini belirten Taha, bu yıl Çin'e açıldıklarını söyledi. Taha, "2014'te Çin Guangzhou şubemizi açtık. Global bir şirket olabilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kuruyor, köyü, lojistik, mÜsİad


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MÜSİAD iş kazasına fon önerdi Seth Haber Arşivi 0 02 Kasım 2014 12:54
Konu: Lojistik KLoPaTRa Ödev ve Tezler 3 29 Haziran 2012 02:50
PKK 'ya Lojistik Darbe!!. LeyLa Haber Arşivi 0 03 Ekim 2011 17:34
Krizde ilk halka arz Ran Lojistik'ten FLu Haber Arşivi 0 23 Ekim 2009 03:59