IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Ocak 2024, 03:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ToSunum Böreği Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu Börek Suyla Değil Maden Suyuyla Yoğuruluyor! Mayasız Çıtır Çıtır Bayatlamayan Tosunum Böreği Tarifi

Börekler Türk Mutfağının sevilen hamur işlerinden biri olup haşhaşlı böreklerin yeri ayrıdır. Bugün sizlere Kütahya yöresine ait Tosunum Böreği tarifi vereceğiz. Maden suyla hazırlanan bu lezzet çıtır çıtır oluyor.

Maden suyu bu böreği çıtır çıtır yapıyor... Haşhaş sevenlerin bayılacağı bu lezzet, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Yapılışı biraz zahmetli amasonucu kesinlikle değdi dedirtecek cinsten.

Lafı uzatmadan tarifimize geçelim damaklarımızı şenlendirelim.

Haydin mutfağa...

TOSUNUM BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

1 şişe maden suyu
2 su bardağı ılık su
6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aralarına sürmek için;

2 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
Ayrıca 100 gr tereyağı
İçi için;

2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 büyük boy kuru soğan
Karabiber
Pulbiber
Nane
TOSUNUM BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Maden suyunu ve ılık suyu yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyin. Azar azar un ilave ederek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin.

✔️ Un koyduğunuz tezgaha un serpip hamuru 3-4 dakika daha yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvama gelince azar azar un ilave edin. Hamur pürüzsüz bir hal alacaktır.

✔️ Hamuru kapalı bir şekilde 2 saat dinlendirin.

✔️ Bu arada haşhaş ezmesinin içine sıvı yağ ekleyip sürülebilir kıvama getirin.

✔️ İçini hazırlayalım.Mercimeği haşlayıp süzün. Tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Haşladığınız mercimeği ilave edip kavurun. En son baharatlarını ekleyip soğumaya ✔️ Hamuru 4 eşit bezeye ayırın.

✔️ Hamuru açmaya başlayın. Ne çok ince ne çok kalın olacak. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ara ara yayın. Haşyaş ezmesini de kaşıkla yedirin. (Yaklaşık 4 kaşık) Karşılıklı kenarlarını kapatıp kare oluşturun. Diğer bezeleri de aynışekilde hazırlayıp kenara koyun. 15 dakika dinlendirin.

✔️ Her bir bezeyi elinizle hafifçe çekip genişletin ve 9 parçaya ayırın. Yatay ve dikey 3'e bölün yani.

✔️ Her bir kareye bir yemek kaşığı mercimekli harçtan koyup rulo yapın. Kenarlarından hafif bastırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin..

✔️ Üzerlerine fırçayla kalan tereyağından sürün.

✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
El Açması Laz Böreği Tarifi Sarya EylulFM Paylaşım 0 05 Haziran 2023 14:48
Peynirli Su Böreği Tarifi Sarya Hamur İşleri 1 24 Ocak 2023 16:39
balkabağı böreği tarifi aSk Hamur İşleri 2 01 Şubat 2022 00:33
Laz böreği tarifi Zen Yemek Tarifleri 0 30 Kasım 2012 16:50
Çin Böreği Tarifi Sevda Hamur İşleri 0 04 Şubat 2012 22:22