IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Ocak 2024, 03:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PeynirliSodalı BuzlukBöreği Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Telefonunuz çaldı ve misafirleriniz kısa bir süre sonra sizde olacağını söyledi. O sırada ikramlık ne hazırlasam derdine düşüyorsunuz hep değil mi? Oysaki dolabınızda hazır halde bu durumlar için kurtarıcı lezzet olsa şahane olmaz mıydı? Bu durumlar için çok lezzetli bir tarif biliyoruz. Kendisi az malzemeyle hazırlanıp, her durum ve koşulda imdadınıza yetişmeye hazır olacak sodalı buzluk böreği.

Böreği hazırlamak da pek pratik. Hazır halde satılan taze yufkaları peynirle birleştirip, buzluğa atıyoruz. İşin sırrı da burada devreye giriyor. Çünkü tazecik ve çıtır çıtır olması için sodalı bir karışımın içerisinde bekleterek pişiriyoruz. Çabucak hazırlanmasının yanı sıra dilediğiniz zaman pişirebiliyor olmanız da hayatınızı kolaylaştıracak.

Artık misafirlerinizin önüne ne çıkaracağınızı biliyorsunuz.

Sodalı Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
3
adet
yufka
1
çay bardağı
sıvı yağ
1
şişe
soda
İçi için:
250
gram
ezine peyniri
Üzeri için:
1
adet
yumurta sarısı

Sodalı Buzluk Böreği Tarifinin Püf Noktası
Hazırlayacağınız sodalı karışımın içerisinde böreklerinizi çok da fazla bekletmemeye özen gösterin.

Sodalı Buzluk Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi
İç malzemelerini dilediğiniz şekilde pişirebileceğiniz gibi pişirme aşamasından hemen önce üzerine susam ya da çörekotu serperek de servis edebilirsiniz.

Sodalı Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Tezgahın üzerine yufkaları serin ve bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.
Yağlanmış yufkaları 6-8 parça halinde üçgen bir biçimde kesin.
Ezine peynirlerini ufalayın ve kestiğiniz parçaların üzerine aktararak güzelce sarın. Uçlarını su yardımıyla birleştirin.
Tüm yufkalara bu işlemi uyguladıktan sonra buzdolabı poşetlerinin içerisine aktarın ve buzluğa atın.
Kullanmak istediğiniz zaman çıkarın. Bir kabın içerisine sıvı yağ ve sodayı karıştırın.
Buzluktan çıkardığınız börekleri bu sıvı karışımının içerisine atın ve hafifçe ıslanmalarını sağlayın.
Ardından pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine börekleri dizin. Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün.
Öncede ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Üzeri kızarınca çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Peynirli Su Böreği Tarifi Sarya Hamur İşleri 1 24 Ocak 2023 16:39
balkabağı böreği tarifi aSk Hamur İşleri 2 01 Şubat 2022 00:33
Patatesli Puf Böreği Tarifi Zen Hamur İşleri 0 04 Şubat 2013 15:25
Laz böreği tarifi Zen Yemek Tarifleri 0 30 Kasım 2012 16:50
Çin Böreği Tarifi Sevda Hamur İşleri 0 04 Şubat 2012 22:22