|
|
| |
| | #1 | |
| Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer cevizli ıslak kek cevizli ıslak kek: malzemeler:
1. 200 gr. margarini ve 1 + 3/4 su bardağı toz şekeri mikser kabında çırpın. hafif çırpılmış 4 yumurtayı ekleyip çırpın. 2. 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. mikseri çıkartın. 3. 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. tahta kaşık veya spatulayla karıştırın. 4. karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün. 5. 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk. kadar pişirin. (üstü kızarmış, içi yarı ıslak olacak) 6. fırından çıktığında henüz sıcakken üzerine eşit olarak toz şeker – tarçın karışımı serpin. 7. havadar bir yerde soğumaya bırakın, tam soğuduğunda streç folyoyla ağzını kapatın. | |
| | |
| | #2 |
| Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer incirli kek
1. incirleri yıkayıp minik minik doğrayın. 2. bir tavada margarini eritin, suyu, tarçını ve incirleri ekleyerek bir müddet (incirler hafif eriyene kadar) kaynatın. 3. bu arada yumurtalarla şekeri mikserin yüksek hızında çırpın. incirli karışımı yavaş yavaş ekleyerek düşük hızda karıştırın. 4. unu ve karbonatı ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra yağladığınız kek kalıbına boşaltın, 180 derecede 40 dakika kadar pişirin. not: tarifte hindistan cevizi yok ama isterseniz serpebilirsiniz... |
| | |
| | #4 | ||||
| Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer
kaLmaz mı :P devaM.. | ||||
| | |
| | #5 |
| Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer havuçlu ve fındıklı kek
1. 4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın. 2. 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın. 3. yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın. bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın. 4. 24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. kenarları fırça yardımıyla yağlayın. kek karışımını kalıba boşaltın. keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika pişirin. (ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz.) 5. kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın. kremanın hazırlanması: 1. kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın. birkaç dakika kısık ateşte çevirin. 2. ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın. yarım yemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. 3. kek soğuyunca kalıptan çıkarın. üzerine soğumuş olan kremayı yayın. (dümdüz olmasına gerek yok.) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin. |
| | |
| | #6 |
| Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer portakallı ve haşhaşlı kek
1. şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. tüm malzemeleri -karıştırmaya devam ederek- listedeki sıraya göre teker teker ekleyin. 2. en son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın. yağlanmış 30 cm uzunluğundaki dikdörtgen kalıba dökün. (ben yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam kullandım). 3. önceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dakika pişirin. tamamen soğuduktan sonra (sakın sıcakken çıkarmayın) kalıptan çıkarıp servis yapın. |
| | |
| | #7 |
| Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: KekLer ıslak kek
1. 4 yumurtayı, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın. bu karışımdan bir su bardağı ayırın. 2. kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. (ben önce un ve vanilyayı ekleyip karıştırdım, ardından kabartma tozunu ilave edip düşük hızda bir-iki kez daha karıştırdım.) 3. kek malzemenizi kare borcama dökün, 180C'de 50 dakika pişirin. pişince fırını kapatın, üzerine vişne suyunu döküp, 3-5 dakika çekmesini sağlayın. vişne suyunu çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın. 4. isterseniz üzerine krem şanti sürerek servis yapın. |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| kekler |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| vanilyalı kekler | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 16:29 |
| sevimli kekler | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 16:26 |
| Kabaklı Minik Kekler | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 15:57 |
| Limonlu Lokma kekler | Seyra | Kek Tarifleri | 0 | 20 Ekim 2014 23:22 |
| Kestaneli Küçük Kekler | oneofgirl | Kek Tarifleri | 0 | 12 Ağustos 2013 16:53 |