26 Aralık 2009, 05:12 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patatesli Mantı Malzemeleri: 1 paket yaş maya 2 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 çay bardağı sıvı yağ İç malzemesi: 4 tane patates 2 kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ Pul biber, karabiber, tuz İç malzemesinin hazırlanışı: Soğan, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. İçine ezilmiş patatesler eklenir. Kavrulduktan sonra isteğe bağlı baharatlar ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Sos için: 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı Pul biber 2 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak Yapılışı; Hamur yoğrulur. İyice mayalanması beklenir. Mayalandıktan sonra ince olmayan bir hamur açılır. Çay bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir. İçine yapılan iç malzemesi konulur. İsteğe göre şekil verilip kapatılır. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır. Kaynayan suya patatesli hamurlar atılır ve haşlanır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine, yapılan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür. Sonrada afiyetle yenilir.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
manti, mantı, patatesli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Atıştırmalık Mantı | AngeL | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 04 Ekim 2014 17:08 |
Patatesli Makarna (Mantı Tadında) | AngeL | Makarnalar Pilavlar | 0 | 02 Ekim 2014 12:57 |
Patatesli mantı tarifi | AnqeL | Hamur İşleri | 2 | 25 Haziran 2014 10:48 |
Mantı yaptım :D | Noyan | Serbest Kürsü | 11 | 22 Haziran 2010 10:15 |
Ispanaklı Mantı | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:13 |