IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By İpek-

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2022, 17:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patatesli Mantı Tarifi !




Patatesli Mantı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sıra geldi listenin yıldızına! Bir önceki bölümde bu enfes tarifin tanıtımını yapmıştık, şimdi detaylarını verelim. Türk Mutfağının en sevilen lezzetlerinden mantıyı bir de patatesli iç malzemesiyle deneyin. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile servis edilebilen patatesli mantı tarifi, keyfinize keyif katacak ve anında modunuzu yükseltecek. Dilerseniz hazırladığınız mantıları porsiyonlayıp derin dondurucuda saklayarak, çat kapı gelen misafirlerinize lezzet şöleni yaşatabilirsiniz!

Patatesli Mantı Tarifi Malzemeleri:

Hamuru için:
1 kg. un, Yeterince tuz ve su.
İç malzemesi için:
500 gram patates, 1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1/4 paket margarin,
Yeterince tuz ve karabiber.
Üzeri için:
Et suyu veya sıcak su, Sarımsaklı yoğurt, Kırmızıbiberli yağ.
Kızartmak için:
Sıvıyağ.
Yapılışı: 1- İlk iş olarak, patatesleri haşlayalım.
2- Un, tuz ve su ile birlikte kulak memesi yumuşaklığında hamur
yoğurup, 15-20 dakika dinlendirelim. 3- Haşladığımız patateslerin, kabuklarını soyup, rendeleyelim.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


4- Kuru soğanı ince ince kıyıp margarin yağında pembeleştirdikten sonra, salçasını ilave edip, 1-2 dakika daha kavuralım.
5- Rendelediğimiz patatesleri ve yeterince baharatı da kavurduğumuz soğanlara katıp 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, ocaktan indirip, soğumasını bekleyelim.
6- Dinlendirdiğimiz hamuru, bezelere ayırıp, yufka şeklinde açalım.
7- Açtığımız yufkaları, 5×5 ebadında kare şeklinde kesip, ortalarına yeterince patatesli içten koyduktan sonra, üçgen şeklinde katlayıp, ağız kısımlarını yapıştıralım.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


8- Kızgın sıvıyağda kızartıp, önceden hazırladığımız et suyu veya sade su dolu bir tencereye atıp, hemen çıkartalım.
9- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biberli yağ gezdirip, sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun !


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Temmuz 2022, 18:26   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Patatesli Mantı Tarifi !




Hingel bunun adı aslında ama patatesli mantı da derler severim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patatesli Makarna (Mantı Tadında) AngeL Makarnalar Pilavlar 0 02 Ekim 2014 12:57
Patatesli mantı tarifi AnqeL Hamur İşleri 2 25 Haziran 2014 10:48
Peynirli Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:35
Maydonozlu Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:33
Patatesli Mantı YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:12