02 Eylül 2011, 18:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İncirli Kurabiye Tarifi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İncirli Kurabiye Tarifi MALZEMELER: Hamur için gerekli malzemeler :
1. Fırınınızı 190 °C ‘ ye ayarlayın ve ısınmaya bırakın. 2. Hamur için yumurtayı hafif çatalla çırpın. Unu eleyin ve kabartma tozunu katın. Diğer malzemeleri de katarak mixerin hamur uçları ile çırpın ve birbirine yedirerek bir kurabiye hamuru elde edin. Biraz yumuşak bir hamur elde etseniz bile endişelenmeyin. Pişerken yayılma yapmıyor. (hamur mümkün olduğunca yumuşak olsun) 3. Hamuru streçleyip buzdolabına kaldırın. 4. İç dolgu için incirleri kuşbaşı doğrayın (mümkün olduğunca ince doğrayın yoksa rondoda sorun çıkabilir). Diğer malzemeleri de koyup blender yardımı ile püre haline getirin. 5. Buzdolabından hamurunuzu alıp 12 eşit parçaya bölün. Un yardımı ile hafifçe avcunuzda açın ve dolgu malzemesinden 1 dolu tatlı kaşığı kadar malzeme koyup kapatın. Hafifçe yuvarlayıp yağlı kağıt kaplı tepsinize dizin. 6. 12 adet kurabiye elde ettikten sonra önceden ısınmış fırınınızda yaklaşık 20 dk. pişirin. 7. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyin. NOTLAR : * Dikkat etmeniz gereken tek püf noktası hamurla fazla oynamamanız. Elinizin ısı ile gevşeme yapacatır ve toparlamanız zorlaşabilir. * Hamurunuzu toparlamakta zorlanırsanız hemen buzdolabına kaldırın, 15 dk. bekletin. Daha kolay çaılşmanız mümkün olacaktır., Alıntı | |
|
Etiketler |
incirli, kurabiye, tarifi, İncirli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kurabiye | SeytaninOrkestrasi | Serbest Kürsü | 1 | 21 Ağustos 2010 17:01 |
İncirli Pasta | Dilara | Pastalar | 0 | 01 Mayıs 2010 15:53 |
Kurabiye | Hesna | Fıkra | 1 | 07 Mart 2010 15:17 |
İncirli Kurabiye | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:21 |
İncirli Tatlı | Kralice | Tatlılar | 1 | 12 Mart 2009 06:46 |