13 Haziran 2012, 02:12 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Oktay Usta Lahmacun Tarifi Malzeme Listesi 3 Su Bardağı Un 1 Tatlı Kaşığı Yaş Maya Tuz Su İç Harcı İçin: 350 Gr. Kıyma 1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Çay Bardağı Su Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı 1 Tutam Maydanoz Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı ortasına koyuyoruz. Biraz su döküp elimizle mayayı çözüyoruz. Unun üzerine tuz serpip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için dinlendiriyoruz. İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, 1 çay bardağı su ve ince doğranmış maydanozu katıp karıştırıyoruz. Mayalanan hamuru 6 bezeye bölüyoruz. Merdane ile büyük bir şekilde açıyoruz. Üzerine kıymalı harcımızdan koyup yayıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişirip servis ediyoruz. | |
|
13 Haziran 2012, 02:38 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Oktay Usta Lahmacun Tarifi Böyle maydonoz, soğan falan koyacaksın içine, saracaksın. Yanına da buz gibi bir ayran. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ If you can't measure it, it doesn't exist. |
|
Etiketler |
lahmacun, oktay, tarifi, usta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Oktay Usta'dan Piknik Dolması Tarifi | Liaaa | Dolma ve Sarmalar | 0 | 31 Mayıs 2012 17:41 |
Oktay Usta Kaburgalı Güveç | Liaaa | Et Yemekleri | 0 | 17 Şubat 2012 16:52 |
Acılı Ezme - Oktay Usta | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Aralık 2009 02:05 |
Katmer Poğaça - Oktay Usta'dan | Hesna | Hamur İşleri | 5 | 21 Eylül 2009 11:32 |