IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Ağustos 2013, 20:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kolay Rulo Çörek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
2 ekmeklik hamur
150 gram margarin
3-4-çorba kaşığı tahin
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu veya susam

Yapılışı
Ekmeklik hamura, oda sıcaklığında yumuşatılmış yağı ekleyip ve hamuru iyice yoğuralım. Hamuru, 10 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra tekrar yoğuralım. Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru, yarım cm kalınlığında inceltelim. Hamurun üzerine 3-4 çorba kaşığı tahin sürelim. Tahinli hamurun üzerine de cevizi, toz şekeri, tarçını serpelim. Hamuru rulo yaparak saralım ve tepsiye koyalım. Hamur tepsiye sığmazsa, ruloyu ikiye keselim Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derece fırında rulo çöreğimizi altlı üstlü, kızarana dek pişirelim. Fırından çıkan çörekler ılındıktan sonra dilimleyerek, servis yapalım.
Not: Hamur rulosunun içine Kıymalı veya peynirli iç de hazırlanıp koyulabilir. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
çörek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytinli Çörek Zen Hamur İşleri 0 24 Mayıs 2013 20:29
Haşhaşlı Çörek Liaaa Hamur İşleri 0 20 Mart 2012 23:40
Erdoğan Hakan Fidan'ı kolay kolay yemeyiz demişti PassioN Haber Arşivi 0 09 Şubat 2012 20:32