IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Eylül 2013, 17:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kayısılı Fındıklı Ay Çöreği




Malzemeler
1 paket Instant Kuru Maya
2 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
100 g margarin ( yumuşatılmış )
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt ( ılık olmalı )
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 4- 4,5 su bardağı kadar ) ( Hamuru kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayacak şekilde olmalı)
2 adet yumurta akı ( sarılarını çöreğin üstüne ayırın)
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
1/2 su bardağı toz şeker ( Daha şekerli olsun derseniz 1 su bardağı toz şeker )
2 tatlı kaşığı kakao
1 adet limon ya da portakal kabuğu rendesi
2-3 yemek kaşığı çikolata damlası
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket Petibör Bisküvi ( rondoda un haline getirin )

Yapılışı
Instant maya, kuru olduğundan doğrudan unla karıştırılabildiği için suda eritmeye gerek yoktur. Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Sonra üstünü örtüp 30 dakika kabarmaya bırakın. İç malzeminin tamamını karıştırın. Cıvık olur ise, un haline getirmiş olduğumuz petibör bisküviden biraz daha ilave edebilirsiniz. Orta sertlikte olan iç malzemesini ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın (18- 20 adet arası). Kabaran hamurumuzu 2-3 dakika kadar yoğurup, gazını çıkartın. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ( 18-20 adet ) ayırıp yuvarlayın ve 10 dakika daha bekletin. Hamurların her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açıp, ortasına hazırlağımız iç malzemesini yerleştirin ve rulo şeklinde sarıp, uçlarını kapatıp ay şekline getirin. Yağlı kağıda sermiş olduğumuz tepsiye dizin. Kabarması için ılık bir ortamda yaklaşık 35-40 dakika bekletin. Üzerlerine iç malzeme hazırlarken ayırdığımız iki adet yumurtanın sarısı sürün. Üstüne fındık, susam ya da çörek otu ile süsleyebilirsiniz. Ben fındık ile süsledim. Önceden ısıtılmış 200 C'lik fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ay, Çöreği, fındıklı, kayısılı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kayısılı ve fındıklı koko kurabiyeler Violent Pastalar 1 18 Haziran 2012 16:47
Paskalya Çöreği N999 Hamur İşleri 0 04 Nisan 2012 13:46
Eskişehir çöreği Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 13:50
çeç çöreği (çankırı) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 08:35
Amasya çöreği Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 12:44