IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent
  • 1 Post By Seyra
  • 1 Post By Violent
  • 1 Post By Seyra

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Kasım 2014, 19:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bardak Böreği Tarifi (Resimli)




Bardak Böreği Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Hamur için:
    1 su bardağı eritilmiş margarin
    1 adet yumurta
    2 çay bardağı süt
    1 çay kaşığı karbonat
    1 çay kaşığı tuz
    Aldığı kadar un
    İçi için:
    4 adet haşlanmış patates
    3 dal taze soğan
    1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    8-10 dal ince kıyılmış maydanoz
    1 çay kaşığı fesleğen
    Toz kırmızıbiber, tuz
    Üzerine:
    1 adet yumurtanın sarısı
    1 tatlı kaşığı sıvıyağ
    Haşhaş tohumu


Bardak Böreği Yapılışı


DERİN bir kaseye eritilmiş ve ılınmış margarini alın. İçine yumurta, süt, karbonat, tuz ve unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirin. İçi için, patatesi rendeleyin. İnce kıyılmış taze soğan, beyaz peynir, maydanoz, fesleğen, toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Dinlenmiş hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Bir adet bezeyi tepsi büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açın. Üzerine patatesli iç harcı yayın. Diğer bezeyi de açıp harcın üzerine yayın. Geniş bir su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Kesilen parçaları yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzeri için yumurta sarısı ve sıvıyağı çırpıp, böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Alıntıdır.





 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Kasım 2014, 20:55   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bardak Böreği Tarifi (Resimli)




Denemeliyim

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Kasım 2014, 21:02   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bardak Böreği Tarifi (Resimli)




Seyra Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Denemeliyim

Gel beraber deneyelim canım bu börekte aklım kaldı : )))

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Kasım 2014, 21:03   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bardak Böreği Tarifi (Resimli)




Violent Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gel beraber deneyelim canım bu börekte aklım kaldı : )))

Deneyelim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) benimde aklım kaldı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
))

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bardak, böreği, resimli, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Armutlu Arnavut Böreği Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 05 Kasım 2014 19:50
Baklava Yufkası ile Karaköy Böreği Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 05 Kasım 2014 19:48
Açma Kol Böreği Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 05 Kasım 2014 19:47
Abaza Böreği Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 05 Kasım 2014 19:45
Makarna Böreği Tarifi Resimli AnqeL Hamur İşleri 0 31 Mart 2012 23:52