IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 2 Post By Funda
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By Eftamintokoftiden

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Haziran 2019, 14:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevizli Baklava Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

Hamuru için

2 tane yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1/3 su bardağı su
3,5 - 4 su bardağı un

Şerbeti için


3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/4 adet limon suyu

İçi için

300 gr. ceviz içi

Açmak için

1 su bardağı nişasta

Araları için

250 gr. eritilmiş tereyağı

YAPILIŞI

Unu için:

Un dışındaki hamurun tüm malzemelerini derin bir kabın içerisine alın.

Üzerine un ilave ederek yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Eksik kalırsa un ilave edin.

Elde ettiğiniz hamuru nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirin.

HAMURUN HAZIRLANIŞI

Unun dışındaki tüm hamur malzemelerini derin bir kaba koyun.

Sonra un ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince eksikse un ekleyin.

Hamurun üstünü nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirin

ŞERBETİN HAZIRLANIŞI

İçi derin bir tencereye toz şeker ve suyu dökün.

Şeker eriyince su fokurdamaya başlayana kadar karıştırın.

Kaynama işi bittikten sonra limon suyunu ekleyin ve biraz daha kaynattıktan sonra oda sıcaklığında soğutun.

BİRLEŞTİRME HALİ

Hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 beze çıkarın. Bu bezelere nişasta serperek ince bir şekilde açın.

Tepsiyi yağlayıp yufkaları koyun. İlk 10 yufkayı tabanına, geriye kalanları ise üstüne ayırın.

Kat aralarına eritilmiş tereyağı sürün. Orta katında iken cevizleri ekleyin.

Katları çıktıktan sonra bıçak ile şekil verin ve tereyağını üzerinde dolaştırın.

Isısı 180 derece olan fırında yarım saat pişirin.

Ardından şerbeti üzerinde dolaştırın. Baklava, şerbetini çekince tüketebilirsiniz.

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Haziran 2019, 16:12   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Cevizli Baklava Tarifi




Güzel görünüyor yapacak olanlara kolay gelsin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Haziran 2019, 16:18   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Cevizli Baklava Tarifi




Hazır alın, zararlı ya tadı başka güzel..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
baklava, cevizli, evde, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Yapimi Cevizli Baklava Seyra Tatlılar 0 27 Eylül 2014 23:34
Cevizli Baklava Tarifi Zen Tatlılar 0 04 Şubat 2013 15:37
Elmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi Violent Tatlılar 0 18 Haziran 2012 15:04