IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2009, 20:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara İli Hakkında Bilgiler




Ağaç Ayak Camii
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Ağaç Ayak Camii
Ağaç Ayak Camii tarihi



Akbaş Mahallesi, Ulucanlar caddesi üzerinde yer alan camii 1117 H. (1705-1706) yılında yapılmıştır. Meyilli bir arazi üzerinde boyuna dikdörtgen planda ve ker*** duvarlı camii' nin duvarları üzerinde mukavemeti artırmak gayesi ile bol miktarda ağaç hatıl ve direklerin kullanılmış olmasından dolayı Ağaç Ayak Camii adını almıştır. Kırma çatılı ve ahşap tavanlı camii2nin tavanı güzel bir görünüş arzetmesine ve eski ahşap işçiliği yansıtmasına rağmen muhakkak ki orijinal değildir. sadece kuzey cephe tuğladan yapılmış ve ağaç hatıllarla takviye edilmiştir. Giriş kapısı üzerinde ve yanlarındaki pencereler üzerinde tuğladan sivri kemerli alınlıklar bulunmakta, kuzey cephede mahfile açılan pencerelerin içleri kapatılmış ve küçük tezyini birer niş şeklini almıştır. Kuzeybatı köşede bulunan ağaçlar pahlıdır. Minare ahşap ve yüksekliği azdır. Bazı kısımlarda, bilhassa mahfilin alt tavanındaki işçilik ve malzeme tavanla ayrılık göstermektedir. Düz tahtalar üzeri ince çıtalarla kare bölümlere ayrılmış olan tavanda çıtaların kesiştiği yerlere baklava halinde ufak tahta plakalar konmuştur. Orta kısımda 6 kenarlı bir göbek tavan yüzeyinden çıkıntı teşkil edecek şekilde yapılmış ve etrafı aşı boyalı nakışlarla süslenmiş, kenar pervazları ile çevrilmiştir. Orta göbeğin içi ise birbirine geçmiş daireler ve bu daireler ortasında ışınlı yıldızlarla tezyin edilmiştir.


Kuzey taraftaki mahfili iki ahşap direk taşımakta olup, mahfilin orta kısmı yanlara göre balkon şeklinde ileri doğru çıkıntı teşkil etmektedir. Kenarları aşı boyalı nakışlarla tezyin edilmiş mahfilin nakışları tavan nakışlarından daha eski olduğunu gösterir. Kıble duvarı ortasındaki alçı mihrabı mücesemdir. Tavan hizasına kadar yükselen mihrap en üstte bir sıra palmetle nihayetlenir. Mihrap nişi 5 kenarlı ve köşelerde 2 sütunçe ile süslenir. Niş üzeri mukarnaslarla ve nişin iç yüzeyi alçak kabartma ve geometrik geçme motiflerle köşe dolgularıda aynı şekilde motiflerle süslenmiştir. Mihrap nişinin etrafını 3 bordür çevreler. Dışta ve içte Kelime-i Tevhit yazılı, iki bordür arasında birbirine geçmiş ovallerle süslü ikinci bir bordür bulunmaktadır. Mihrabın üzerinde üst üste 3 kitabe bulunur ki,bunlardan ortadaki iki parçalıdır. Ahşap minberin merdiveni altındaki üçgen pano geçmeler halinde yapılmıştır. Bütün yüzey hatayi, rumi ve kıvrık dallarla bezenmiş nakışlarla kırmızı, siyah, sarı renkler kullanılmıştır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntıdır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Mart 2009, 20:52   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara İli Hakkında Bilgiler




Mavi Göl Parkı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Mavi Göl Parkı
mavi göl parki hakkinda

Mavi Göl Parkı, uzun yıllar boyunca Ankara'nın su ihtiyacını karşılayan Bayındır Barajı'nın rehabilite edilmesi ile oluşturuldu. Parkta, süs lahanaları, horoz ibikleri, leylandiler, konik ladinler, kızılcık, yayılıcı taflan ve ateş dikeninin de aralarında bulunduğu önemli bir fauna yer alıyor. Park sınırları içindeki birbirinden güzel piknik alanları Ankaralıları bekliyor. Baraj gölünün etrafına konuşlandırılan ahşap kameriyeler, korulardaki ağaçların altına konulan piknik masaları ise hafta sonları mangalcıları ağırlıyor. Gölde balık tutmak isteyenler için ahşap bir platformun yer aldığı parkta, manzarayı seyretmek için seyir terasları da bulunuyor. Hiçbir atık suyun karışmadığı tertemiz suyu ile Mavi Göl, su sporları tutkunlarına da sayısız seçenek sunuyor. Vatandaşlar, parkın göletinde tekne turu atıp, su bisikleti kullanabiliyorlar. Parkta ayrıca, koşu parkuru, voleybol, plaj voleybolu, basketbol ve futbol sahaları bulunuyor.

Alıntıdır

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Mart 2009, 20:54   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara İli Hakkında Bilgiler




Ankara Kalesi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ankara kalesi
ankara kalesi tarihi

Türkiye Cumhuriyet’inin başkenti olan Ankara kenti topraklarına, çok eski tarihlerde yerleşilmiştir. Bunda en büyük etken, bu topografya koşullarının ve Anadolu yolları üstündeki konumunun, merkez rolü oynayabilecek bir kentin kurulmasına elverişli olmasıdır. Orta Anadolu’da aşağı yukarı bütün kentler bir ova çevresinde, daha doğrusu, bu ovaları çevreleyen dağların yakınında kurulmuştur. Ankara da, ortasından Ankara çayının geçtiği bir ova kenarında yer alır. Bent deresi, İncesu ve Çubuk suyu bu ovada, kente yakın bir noktada birleşirler. Söz konusu ova, öbür Anadolu kentlerinin kurulduğu ovalardan küçük olmakla birlikte, korunmaya elverişli bir yerde olduğu için, çok erken tarihlerde yerleşmeye açılmıştır. Ankara’nın yüzey şekillerinde, yükseltileri 1000 m-1200 m arasında değişen ve vadilerle derin bir biçimde yarılmış yaylalar ile üstlerindeki birkaç yüz metre yükseklikte sırtlar ve tepeler ağır basar. Bent deresinin dar vadisi, günümüzde Ankara kalesinin bulunduğu tepeyi, yaylanın ovaya egemen dik kenarından ayırarak, korunmaya elverişli bir yer hazırlamış, Hititler, Frigyalılar ve Galatlar döneminde hep aynı yerde olan kent, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde de yerini değiştirmemiştir. Geçmiş dönemlerde hep bir kale kenti rolü oynayan Ankara’nın günümüzdeki görünümünde de, ova zemininde yükselen kale hemen dikkati çeker. Kentin adı, eski dönemlerden günümüze kadar çok az değişiklik geçirmiştir. Hititler döneminde kentin hangi adla kurulduğu bilinmemektedir (Hititlerin Ankuva adlı kentinin yerinde kurulduğu ileri sürülmüşse de, bu konudaki bulgular yeterli değildir) Buna karşılık Frigyalılar döneminde adının Ankyra olduğu bilinmektedir. Bu adın “gemi çapası” anlamına gelen “anker” den türediği, Frigya kralı Midas’ın bir gemi çapası bulduğu yerde kenti kurarak bu adı verdiği ileri sürülmektedir. Ama bazı tarihçilerde kenti Galatların kurduğunu ve Mısırlılarla yaptıkları savaşta, ellerine geçirdikleri Mısır gemilerinin çapalarını zafer ganimeti olarak yanlarına aldıklarını, bundan esinlenerek kentlerine de Ankyra adını verdiklerini ileri sürmektedirler. Romalılar döneminde gemi çapası Ankara kentinin arması olarak kullanılmış ve sikkelerin, madalyaların üstüne çapa simgesi basılmıştır. Daha yakın dönemlere ilişkin bazı Türk-İslam kaynaklarındaysa kentin adının Engürü olduğu, bunun da farsça engür (üzüm) sözcüğünden geldiği belirtilmektedir. Ankara kalesinin halka “angarya” yla yaptırılmasından kente Angara adının verildiğini ileri sürenler de vardır. Günümüzdeki Ankara adı, çok eski dönemlerden bu yana kullanılan çeşitli adların, az çok değişikliğe uğramış biçimidir.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntıdır

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Mart 2009, 17:20   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara İli Hakkında Bilgiler




Ankara Atakule

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


" Atakule " Alışveriş Merkezi Ankara'nın en elit bölgesinde yer alan ve taşınmaz değerleri açısından en fazla kıymet artışı gerçekleşen Çankaya ilçesinin Cinnah caddesi ile Çankaya Caddesi`nin kesiştiği , Zübeyde Hanım Meydanı`na cepheli konumdadır.

Konum :

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Konutları yakınında, Botanik Parkı üstünde, şehir manzarasına tamamen hakim olan Alışveriş Merkezi`nin çevresinde, çeşitli Büyükelçilik binaları ile konut ve işyeri amaçlı 4-6 katlı yapılar mevcuttur.

Atakule'nin Alttan Görünümü :

Atakule Alışveriş Merkezi`ne Anıtsal nitelik kazandıran 125 metrelik Kule, döner platformu ile bir benzerinin bulunmayışı sebebiyle yapıyı kentin simgesi haline getirmektedir.

Tarihçe :

13 Ekim 1989 terihinde Ankara`nın başkent oluşunun 66. yıl dönimine denk gelen günde 8. Cumhurbaşkanı Sayın Turgut ÖZAL tarafından açılışı yapılan Türkiye`nin ve Ankara`nın ilk Alışveriş Merkezi başkentte hizmet vermeye başlamıştır. Modern Alışveriş Merkezinin plan ve projesi Mimar Sayın Ragıp Buluç tarafından hazırlandı. Kutlutaş İnşaat Firması ile tamamı Türk Mühendis ve işçileri tarfından inşaa edilen çarşı temelleri 1987 yılında dönemin Başbakanı Sayın Turgut Özal tarafından atıldı. İsmi düzenlenen bi yarışma ile Ankara halkı tarafından verilmiştir. Mimari yapısı ve konumu itibariyle de önemli bir turizm merkezidir.

Özellikler :

Alışveriş Merkezi ve Kule olmak üzere iki ana bölümden oluşan tesiste; ```-Alışveriş Merkezi```; Atrium çarşı niteliğinde inşa edilen ve tamamı alışveriş merkezi olarak faaliyet gösteren, sosyal ünite olarak nikah ve kokteyl salonu bulunan 5 katlı bölümdür.

Atakule'nin İç Bölümü : "Kule bölümü"; 125 m yükseklikte inşa edilmiş betonarme taşıyıcı sistemli yapı özelliğinde, çıkış ve inişte şehir manzarasına hakim iki adet asansörle 87 m yükseklikte seyir terasına ulaşılmaktadır. Bu bölümün altında Cafe-Bar katı, üzerinde ise döner platformlu lokanta katı yer almaktadır. En üstte ise, kubbe altında kokteyl salonu bulunmaktadır. Alışveriş Merkezi ve Kule de mevcut altyapı ve tesisata ilave olarak, yangın ihbar,gaz alarm, yangın söndürme, güvenlik kamera sistemi,klima , müzik ve dahili yayın, uydu anten ve yayın, panoramik asansörler merdivenler, parotoner ile havuz ve su gösterileri gibi tesisler yapıya güvenlik ve konfor artırıcı özellik kazandırmaktadır. Ayrıca ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen döner platformlu lokanta ve seyir teraslı kule, teknolojik özelliği ile tesise anıtsal ve simgesel nitelik kazandırmaktadır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Nisan 2009, 00:21   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara İli Hakkında Bilgiler




Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi

1964 yılında, Ankara Öğretim Derneği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı' nın 21.10.1964 tarih ve 420.1/4133 sayılı izni ile "Özel Ankara Ortaokulu" olarak kurulmuştur.
Ankara Öğretim Derneği, kamu yararına çalışan bir dernektir. Derneğin kurucu üyeleri 14 kişidir. Bu değerli üyeler şunlardır:
1. Prof. Ekrem Akurgal
2. Prof. Fikret Arık
3. Fuat Bayramoğlu
4. Prof. Suat Bilge
5. Prof. Ali Bozer
6. Prof.Turhan Esener
7. Prof. Hicri Fişek
8. Cevat Girin
9. Namık Gökaltay
10. Bülent Kozlu
11. Munis Faik Ozansoy
12. Ferit Şaner
13. Prof. Bedrettin Tuncel
14. Muammer Uygur

1964 yılında on dört üyenin katkısıyla kurulan dernek, bir yıl sonra kamu yararına çalışan bir statüye kavuşmuştur. Daha sonra derneğin üye sayısı artmıştır. Dernek üyeleri, Osmanlı Bankası'ndan alınan 86.500 lira krediyle "Özel Ankara Ortaokulu" nu açarak on yedi öğrenciyle öğretime başlatmışlar; Fransız hükümetinden öğretmen ve laboratuvar malzemesi sağlamışlar ve bu arada 22.000 m2' lik bir arazi satın almışlardır.
Özel Ankara Ortaokulu, ilk yıllarda Çankaya Farabi Sokak’taki kiralık bir binada eğitim ve öğretimini sürdürmüştür. Okulun ilk müdürü Ferit ÖZIŞIK' tır.

28.10.1967’de lise sınıfları hizmete girerek "Özel Tevfik Fikret Lisesi" adını alan okulumuzun ad babası, kurucu üyelerden (zamanın Başbakanlık müsteşarı) merhum Munis Faik OZANSOY' dur. Okulumuza bu adın verilmesinde ozan ve eğitimci olan Tevfik Fikret' in kişiliğinin ve Fransız edebiyatına yakınlığının; Batı' nın aydın düşüncesini, Fransız kültürünü toplumumuza getirmek istemiş olmasının büyük etkisi vardır.
Munis Faik OZANSOY, yıllardır tüm Tevfik Fikretlilerin söylediği marşımızın da sözlerini yazmış, bestesini ise Sayın Adnan SEZER yapmıştır.
Özel Tevfik Fikret Lisesi, 1969-1970 öğretim yılında Dikmen Caddesi'ndeki tek katlı binada eğitim ve öğretimine başlamıştır.
İlk yıllarda yönetmelikler elvermediği için hazırlık sınıfları yerine "Yoğun Fransızca Dil Kursu" adı altında sınıflar açılmış ve bu sınıflara sınavla öğrenci alınmıştır.
21.06.1977’den itibaren "Bir Kısım Derslerini Yabancı Dille Yapan Okullar Yönetmeliği" okulumuzda uygulanmaya başlanmış, Yoğun Fransızca Dil Kursu, "Hazırlık Sınıfı"na dönüşmüştür.

21.07.1980’de okulumuz, "Anadolu Lisesi" statüsü kazanmıştır. Zaten AÖD Özel Tevfik Fikret Lisesi' nin kuruluş amacı, yönetmelikte "Öğrencilerin bir yabancı dili öğrenmeleri, bu dille orta öğrenimlerini tamamlayarak yüksek öğrenimlerini yurt içinde ve dışında bu dilden faydalanarak daha verimli bir şekilde yapmalarını sağlamak; onlara milliyetçi, müsbet kültür ve uygar görüş kazandırmaktır." biçiminde belirlenmiştir.
1980-1981 öğretim yılından itibaren merkezi sistemle öğrenci kaydına başlanmıştır.
Ankara Öğretim Derneği, 1984’te Tevfik Fikret Eğitim Vakfı' nı (TEFEV) kurmuştur . Vakfın başkanlığına Prof. Dr. Ali Naim İNAN seçilmiştir. Şu andaki Vakıf Yönetim Kurulu ve Ankara Öğretim Derneği Başkanı’mız Prof. Dr. Erden KUNTALP' tir.
Köklü bir geçmişe, sağlam bir yapıya sahip olan okulumuz, şimdiki binasına 1996-1997 öğretim yılında, Prof. Dr. Rüçhan IŞIK'ın Vakıf Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde taşınmıştır. Kurucu dernek tarafından 1964 yılında satın alınmış 22 dönümlük arsa üzerine Mesa Mesken Sanayi AŞ tarafından inşa edilen binamız, çağdaş teknolojinin bütün olanaklarıyla donatılmıştır.
Öğretim yılı kronolojisine göre okulumuzda görev yapan müdürlerimiz aşağıdaki gibidir:

1964-1966 yıllarında Ferit ÖZIŞIK, okulumuzun ilk müdürü olarak görev yapmıştır.
1966-1967 öğretim yılında okul müdürlüğünü Feride YALIM yürütmüştür.
1968-1971 yıllarında okul müdürü Refik DURLU' dur.
1971-1991 öğretim yıllarında Ferihan GÜRSOY okul müdürlüğü görevini sürdürmüştür.
1991-1993 öğretim yıllarında Mahiye EYİKAN okul müdürlüğüne vekalet etmiştir.
1993-1998 yıllarında ikinci dönem mezunlarımızdan Ayşe BAŞÇAVUŞOĞLU okul müdürlüğü görevini yürütmüştür.
1998 yılında Ayşe BAŞÇAVUŞOĞLU Ankara Okulları Genel Müdürü; Eser GERDANLI Lise , Güner AKBATUR ise İlköğretim Müdürü olmuşlardır.
1999 - 2000 öğretim yılı 2. dönem başında Tülây ARAY Lise Müdürü,
2000-2001 öğretim yılı başında Dr. Nevin ZENCİRCİ Lise Müdürü,
2005-2006 öğretim yılı başında yine okulumuz mezunlarından A.Oytun ÖZGÜR İlköğretim Müdürü,
2007-2008 öğretim yılı başında ise Eser GERDANLI, Lise Müdürü olarak atanmışlardır.

Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları kuruluş tarihi olan 21.10.1964'ten günümüze çağdaş eğitim-öğretimin tüm olanaklarını kullanarak; bilinçli, modern ve Atatürkçü gençler yetiştirmek amacıyla var olmuş bir eğitim-öğretim kurumudur
Lisemiz ve İlköğretim Okulumuz 9000 metrekare kapalı bir alanın üzerine kurulmuş olup, özgün bir mimari yapıya sahiptir. Dört katlı bu modern binada çağdaş eğitim anlayışına uygun öğrenci merkezli tasarım düşünülmüştür.
Yirmibeş - otuz kişilik modern sınıfları, laboratuvarları, bilgisayar donanımlı birimleri dışında, öğrencinin duygu eğitiminin gerçekleştirilmesine ve yaratıcılığının keşfine yönelik resim atölyeleri, havacılık atölyesi, müzik, hobi odaları gibi birimleriyle de çağdaş bir okulun tüm özelliklerine sahiptir. Öğrencinin ruhsal ve fiziksel gelişimine olanak sağlayacak açık ve kapalı spor alanları, kondisyon salonu, oyun bahçesi ve bu birimlerin kullanımına yönelik etkinliklerle çok yönlü bir var oluşun gerekleri yerine getirilmektedir. Fiziksel engelli öğrenciler için rampalı yol, asansör ve özel tuvaletler çağdaş yaklaşımın mimariye yansıması olarak tasarımlanmıştır.
Ankara Özel Tevfik Fikret Eğitim kurumlarının anaokulu, ilköğretim ve lise öğretimi aşamalarında olmak üzere 1200'ü aşkın öğrencisi vardır.
Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları, Program Geliştirme, Ölçme ve Değerlendirme, Bilgi-İşlem, Rehberlik Servisi gibi modern yaklaşımların belirlediği eğitim destek birimlerine sahiptir. Bu birimlerde alanlarında yetkin, uzman personel hizmet vermektedir.
Öğrenciler Fransızca'nın yanı sıra ikinci bir dil olarak İngilizce'ye de iletişimci yöntem ile başlamaktadırlar ve bu uygulama lise son sınıfa kadar sürmektedir. Dil öğretimi için gerekli eğitim teknolojisine uygun elektronik araç ve gereçler tüm sınıflara özel olarak yerleştirilmiştir.
Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları’nda kız ve erkek öğrencilere gündüzlü karma eğitim-öğretim uygulanmaktadır.
Kurum, ÖSYM'nin sonuçlarına göre, gerek Ankara'da gerekse Türkiye genelinde yıllardır en başarılı okullar içinde yer almaktadır. Ayrıca öğrenciler, Galatasaray Üniversitesi'nin Fransızca öğretim yapan okullara tanıdığı % 25'lik kontenjandan yararlanabilmektedirler.
1998-1999 öğretim yılında başlatılan yeni bir uygulama ile, İlköğretim Okulu ve Lise öğrencilerimiz, Vakfımız tarafından Eğitim Sigortası kapsamına alınmıştı.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ankara, bilgiler, hakkinda, hakkında, ili, İli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara Genel Bilgiler Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 20 Ağustos 2011 13:31
Rize İli Hakkında Bilgiler YapraK Karadeniz Bölgesi 5 07 Haziran 2009 13:24
Tokat İli Hakkında Bilgiler YapraK Karadeniz Bölgesi 3 03 Nisan 2009 03:26
Muş İli Hakkında Bilgiler YapraK Doğu Anadolu Bölgesi 3 03 Nisan 2009 01:38
Van İli Hakkında Bilgiler YapraK Doğu Anadolu Bölgesi 4 03 Nisan 2009 01:35