IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2009, 21:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karaman İli Hakkında Bilgiler




Karaman Kalesi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1905 senesinde yabancı araştırıcı seyyah tarafından çekilmiş.


Karaman kalesinin yapım tarihi bilinmiyor, yapım tarihinin XI. yy. sonu XII. yy. başı olduğu tahmin edilmektedir.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntıdır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Mart 2009, 21:04   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Karaman İli Hakkında Bilgiler




KARAMAN Sarıveliler Tarihi ve Özellikleri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] TARİH

Sarıveliler ismini, rivayete göre vaktiyle bölgedeki cemaatin başında bulunan sarışın bir “Velizat”tan alır. Sarıveliler’deki mahalleler adlarını yine bu veli zatın yanında bulunan Gökçe, Yahşi ve Varsak Beyler’den alır. (ERTAŞ, M, 1999) Sarıveliler’in kuruluş tarihine ilişkin çok net bilgiler olmamakla birlikte ilçedeki Hacı Salih Cami’den, ferman ve seyahatnamelerden kuruluşunun yaklaşık 700 yıl öncelerine uzandığı anlaşılıyor. Ancak şu da biliniyor ki; Sarıveliler sınırları içindeki dağlar ve tepelerdeki bir çok tarihi kalıntı, eser tarih öncelerine uzanan bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını göstermektedir. Tarih öncesinde Hititler’in, sonrasında Romalılar’ın yaşantılarına dair kalıntılar yer almaktadır. (KONYALI, İ.Hakkı ,1967) Son döneme bakıldığında ise Sarıveliler, 1967’ ye kadar Ermenek’e bağlı büyük bir köy, 1967’ den sonra kasaba ve 1990’ dan itibaren Karaman İli’ne bağlı bir ilçe olduğu görülmektedir.
Osmanlılar döneminde üç adet medrese kurulduğu, Arabistan’dan bile talebe geldiği söylenegelmektedir. Ancak bu medreselere ait bir kalıntı yoktur.(ERTAŞ, M, 1999) Sarıveliler’in, İlk kuruluşu ve yerleşim yeri oluşu hakkında elimizde kesin bir bilgi olmamakla beraber, İlçenin Romalılar devrinde ilk yerleşim yeri olarak kurulmuş olabileceği tahmin edilmektedir. Ancak Sarıveliler’in çevresinde bulunan tarihi kalıntılar ile Göktepe ve Uğurlu Köristanlarındaki kabartmalar ve kaya mezarlarının incelenmesinden M.Ö. 2000 li yıllarda yerleşim yeri olarak kurulduğu tahmin edilmektedir.Karamanoğlu Beyliği zamanında Ermenek'e bağlı bir yerleşim yeri olmuştur. Selçuklu Sultanlarından Aladdin Keykubat'ın Alanya'nın fethi sırasında Erenler Dağında ve Civandere köyümüzdeki At Meydanı mevkiinde konakladıkları rivayet olunmaktadır.
Osmanlı Devleti zamanında Ermenek'e bağlı bir yerleşim yeri olarak kalan ilçemiz,Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren 1967 yılına kadar köy statüsünde olup, 1967 yılında Turcalar ve K.Karapınar köyleri ile Sanveliler köyünün birleşmesi ile kasaba olmuş, 27 Mayıs 1990 tarihinde ise 3644 sayılı yasa ile İlçe olmuş, 30 Ağustos 1991 tarihinde İlçe Kaymakamının göreve başlaması ile İlçelik statüsüne kavuşmuştur.

TARİHÎ DEĞERLER

Sarıveliler İlçesi tarih öncesi ve sonrası bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tepe diye ad verilmiş dağın doruğundaki yeraltı kilisesinin bulunduğu geniş düzlük, Kale, At Meydanı, Uğurlu Kalesi, Fariske Kaleleri, Çukurbağ Kalesi, ve Kabalak geçmişten günümüze kadar çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. (ERTAŞ, M, 1999)
Tarihi kalıntılar Sarıveliler ve çevresinde Hititler’in ( M.Ö 1000 ), Romalılar’ın (M.S 103) , Bizanslılar’ın ve Selçuklular’ın ( M.S 1115 ), Karamanoğulları’nın ( M.S 1213- 1228 ) ve Osmanlılar’ın yaşadığını göstermektedir. (KONYALI, İ.Hakkı ,1967


NÜFUS YAPISI

2000 Yılı Genel Nüfus Sayımı verilerine göre, Sarıveliler İlçesi’nin kendisine bağlı 13 köy, 1 kasabayla toplam nüfusu 21308’dir. Bu nüfusun 10842’si erkek, 10466’sı kadın nüfusudur. İlçe merkezi nüfusu ise 6718’dir. Bunun da 3426’sı erkek, 3292’si kadın nüfusudur. Yaşlı nüfus azdır. Ancak her geçen gün genç nüfus da büyük kentlere kaymaktadır. Zira iş imkanları oldukça kısıtlıdır. Bunlarla birlikte ilçede yaz mevsiminde nüfus yoğunluğunda artış yaşanırken, kış mevsiminde nüfus azalmaktadır.



EĞİTİM

İlçe genelinde okur yazarlık oranı hızla artmaktadır. Geçmiş 20 yıl öncesinde bilhassa kadınlarda okur yazarlık oranı oldukça düşüktür. Bu olumsuz tablo her geçen gün azalarak ortadan kalkmaktadır. Buna rağmen genel anlamda eğitim seviyesisin yüksek olduğundan söz etmek mümkün olmayacaktır. Orta öğrenim sonrası üniversite sınavlarında başarı oranları oldukça düşüktür. Bu anlamda ilçede Eğitim – Öğretim öncelikle müdahale edilmesi gereken sorunlarından birisidir. Sarıveliler İlçe merkezinde üç adet ilköğretim okulu, bir adet lise hizmet vermektedir.
İlçemize bağlı 13 köy 1 kasabada 15 ilköğretim okulu ve 2 lise vardır. Yine ilçe merkezimizde 3 ilköğretim okulu (ikisinin 2 kademesi yok) 1 lise mevcuttur. Bu okullarda ilçe merkezinde 842 öğrenci, köy ve kasabasında 1564 öğrenci olmak üzere toplam 2406 öğrenci okumaktadır. Özellikle ilçe merkezinde ve nüfusu büyük olan köylerimizde her sınıfta en az 40 öğrenci ile eğitim yapılmaktadır. İlçemiz halkı çok fakir olduğundan, aslında çok zeki olan çocuklarına ek eğitim olanağı sağlayamamaktadırlar . Dolayısı ile şehirde iyi imkanlarda okuyan çocuklarla girdikleri yarışta mağlup olarak yüksek okullarda okuma şanslarını yakalayamadıklarından ilçemizde yüksek tahsilli oranı oldukça düşüktür. İlçemiz merkezine bir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yaptırılması ile çocuklarımıza daha iyi eğitim verilebilecek, hem de ilçemize sosyal ve ekonomik katkı sağlayacaktır.


SOSYAL DURUM

Köy tipi sosyal yaşantıdan şehir anlayışına uygun yaşam düzeyine geçiş döneminde bulunan ilçemizde mevcut konutların yandan fazlası kargir olup, modern şehircilik anlayışına uygun planlı bir şehirleşme yoktur. İlçemizde genelde konut sıkıntısı çekilmektedir. Son zamanlarda İlçe merkezinde yeni binalar yapılmaya başlanmış ancak halen bina yetersizliği görülmektedir.
İlçemizde sosyal faaliyetler sınırlı olup, Göktepe kasabasında "Ceviz Ürünleri ve Büğlü Baba Sultan Şenlikleri" yapılmakta iken bu yıl yapılmamıştır. Dumlugöze köyümüzde "Kardelen Hasat Şenlikleri" her yıl yapılmaktadır. Yine İlçe merkezinde önceki yıllarda "Bal Festivali" yapılmakta olup, geçen iki yılda bu festival yapılmamıştır. Bunun yanında Cuma günleri İlçe merkezinde eski yerinde tarihi Karaca oğlan pazarı kurulmaktadır. Özellikle yaz aylarında Barcın yaylasına çıkan Anamur, Gazipaşa ve
Alanya aşiretleri ilçeye bir canlılık vermekte olup, bu aşiretler tüm ihtiyaçlarını ilçemize kurulan pazardan temin ettiği gibi kendi üretmiş oldukları ürünleri de bu pazarda satmaktadırlar. Yine İlçemize bağlı köylerimiz de ihtiyaçlarını bu pazarlardan temin


COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ

Sarıveliler’in deniz seviyesinden yüksekliği ortalama 1650 m.dir. 1850 metrelere ulaşan yükseltiler vardır. Arazide eğim % 30’un üzerindedir. Sarıveliler dört tarafı da yüksek dağlarla çevrilmiş bir vadide kurulmuştur.
Yüksek eğimli dağ yamaçlarına oturmuş Sarıveliler arazisinde sekilenme yok denecek kadar azdır. İlçenin batısında Boyalı Dağı civarında ormanlık alanlar mevcuttur.


İKLİM

Yaşanan iklim tam anlamıyla karasal iklimdir. Yazları oldukça sıcak ve yağışsız, kışları sert ve kar yağışlıdır. Kış aylarında bol miktarda kar yağışı aldığından oldukça zengin pınarlara ve su kaynaklarına sahiptir.


DOĞAL GÜZELLİKLERİ

Sarıveliler yılın dört mevsimi farklı güzelliklere sahne olur. Baharla açan çiçekler Torosların eteklerini süsler. Yazın yeşillikler içinde buz gibi akan pınarlarıyla, kışın beyaza bürünmüş manzarasıyla bir güzellikler diyarıdır.
Sarıvelilerin, eteklerine kurulduğu vadinin batısındaki Tepe, kuzeyindeki Turanşah Dağı, doğusundaki Çindiri Dağı, ve güneyindeki karların uzun süre kalkmadığı Gökağaç Dağı hakikaten görülmeye değer doğal güzellikler sunar. Sarp kayalara oyulmuş delikler, doğal delik kayalar , mağaralar özellikle Yeşildirek mağarası öyle ki; ismini içindeki yeşil sarkıt ve dikitlerden alan, içinde ancak bir saat yürüdükten sonra son noktasına ulaşabildiğiniz muazzam güzelliklerdendir.


TOPOĞRAFİK YAPISI VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ

Torosların eteklerine kurulmuş olan ilçemizin eğim yüzdesi oldukça yüksektir. Bu eğimli arazi yapısı ile birlikte gelen topoğrafik güzellikleri, insanı ürperten yüksek ve sarp kayalıkları, yemyeşil ormanları,özellikle bahar mevsiminde coşkun akan dereleri ve buz gibi soğuk kaynak suları ile ilçemizin, insanı büyüleyen bir yapısı vardır. Öyle ki insanları Büyük Şehrin stresinden alıkoymak adına vazgeçilmez bir ortamdır.
İlçemizin önemli doğal güzellikleri ve ziyaret yerlerinden birisi de Yeşil Direk adıyla anılan, genellikle çocuğu olmayan ailelerin çocuk sahibi olabilmek için ziyaret ettikleri bir DEDE ‘dir. Buradaki Yeşil Direk mağarası gerçekten oldukça büyük bir mağara olup, içerisi sarkıt ve dikitlerle doludur. Burası yüzlerce insan tarağından ziyaret edilmektedir.


GELİR KAYNAKLARI

İlçe halkının başlıca gelir kaynakları tarım, hayvancılık, arıcılık, halı ve kilim dokumacılığıdır.
Son yıllarda iyiden iyiye gelişen arıcılık ve meyvecilik halkımızın ekonomik durumunu büyük ölçüde etkilemiştir. Doğadaki güzel kır çiçekleri sayesinde arıcılık hız kazanmakta, dünyanın sayılı güzellikteki ve kalitedeki şifalı arı balı üretilmektedir. Doğal güzelliklere ayrıca katkıda bulunan meyve bahçelerimizde özellikle elma ve kiraz bahçeleri ilçemizin gelir kaynakları arasında yerini almıştır. Sarıveliler geçmişten günümüze kadar kendi öz değerlerini koruyabilmiş, düğünlerde, bayramlarda, ekin hasat dönemlerinde kendine has örf ve ananelerini yaşatmış, halen de yaşatan nadide ilçelerimizdendir. Cana yakın, sevecen ve misafirperver halkı ile Anadolu’yu ve insanını bire bir yansıtan bir ilçemizdir.

Bütün bu doğal güzellikleri ile havası ile suyu ile insanı ile büyük bir yayla turizmi potansiyeli arz etmektedir. Şuanda da Alanya ve civarından çok sayıda yerli ve yabancı turist çekmektedir. Zamanla gerekli turizm birimlerinin de oluşturulması ile bu sektörün gelişmesi muhtemeldir.


Alıntıdır

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Mart 2009, 17:28   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Karaman İli Hakkında Bilgiler




Yöresel Yemekler
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Batırık Ermenek bölgesine ait bir yemektir ve daha çok yazın tüketilir.

Malzemeler:
Kişi başına bir çay bardağı ince bulgur(düğürcük), Yeteri kadar olgun domates, bir baş büyük soğan, 2-3 adet yeşil biber, yarım veya bir demet maydonoz, bir dal fesleğen (fazlası acı tad verir), bir su bardağı dövülmüş iç ceviz (fıstık, susam veya kendir de kullanılabilir), tuz, yeterli miktarda 1.5-2 lt su…

Yapılışı:
Domatesler soyulur ince ince doğranır veya rendelenir. Soğan , maydonoz, fesleğen ve biber çok

ince bir şekilde doğranır ve ince bulgur yani düğürcükle bunlar tuz ilave edilerek yoğrulur. Düğürcük biraz yumuşayınca ceviz içi ilave edilerek biraz daha yoğrulur.İstenirse su katmadan biraz sıkma ayrılır (sıkma:Çiğ köfteden biraz büyükçe parçalar) daha sonra buna su ilave edilerek sulandırılır ve karıştırılır.

Yanında maydonoz, marul, tere, domates ,s alatalık, taze veya kuru soğan, lahana veya asma yaprağının haşlanmışı ile servis yapılır.

Bölgemizde yerde Sini üzerinde tepsiden yenmesidir. Zira hem insanları kaynaştırır hem de kimin ne kadar yediği belli olmaz.

Delisinin farkı ceviz veya benzerlerinin olmamasıdır.

Etlisi ise daha çok Ermenek’te yapılır bir nevi sulandırılmış çiğ köfte gibidir.


Tahranabaşı yağlı kıyma veya patates ile yapılır.

Malzemeler:
Patates veya yağlı çekilmiş kıyma, ince bulgur (düğürcük), kekik, feslikan, maydanoz, sıvı yağ, acı veya tatlı biber, tuz, su...Eğer patatesli olursa bir miktarda kavurma ...

Yapılışı:
Rendelenmiş soğan yağda bir miktar kavrulur. Kıyma veya patates ve ince bulgur diğer malzemelerle bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulur. Daha sonra avuç içinde 7-8 cm büyüklüğünde küçük parmak kalınlığında dairesel şekiller verilir. Sonra saç, tava veya kömür üzerinde ızgarada kızarıncaya kadar pişirilir...


Ermenek ve bölgesinde saç kebabı denilince Zeyvepazarı’nda fırında yapılan kebap akla gelir

Malzemeler :
Keçi eti, 100 gram keçi iç yağı, yarım kilo patates, 1 kg domates, 100gr yeşil biber, yarım kilo soğan, 2-3 baş sarımsak, yeteri miktarda tuz, 1-2 bardak su, bir tutam maydonoz

Yapılışı:
Doğranmış etimizi yağla beraber iyice pişiriyoruz etler pişince soğanı atıp 5-10 dk kavuruyoruz daha sonra yeşil biber ve patatesi ilave ediyoruz bunlarda biraz pişince üzerine ince doğranmış domatesi seriyoruz bir su bardağı su ilave edip üzerini kapatıyoruz kısık ateşte 1.5-2 saatte pişiriyoruz Üzerine maydanoz servise hazır...


SU BÖREĞİ
Öncelikle Bizim Ermenek ve Çevresinde su böreği iki şekilde olur.Biri peynirli diğeri kavurma olur ve özellikle tepside ateşin üstünde pişirilir.Resimde de görüldüğü gibi...

Malzemeler:
500 gr un
4 yumurta
300 gr tam yağlı beyaz peynir veya kavurma
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
150 gr tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı yoğurt

Nasıl Hazırlanır:
1) Unu elekten geçirerek bir kaseye alın. Unun ortasına bir çukur açıp içine yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz,yoğurt ve 50 ml su ekleyip karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru 12 parçaya bölüp parçaları unlanmış bir zemine yerleştirin. Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika kadar dinlendirin.
2) Peyniri bir çatalla ezin. Dereotu ve maydanozu ayıklayıp yıkayın. Ardından ince ince kıyın ve peynire ilave edip karıştırın.
3) Fırına dayanıklı yuvarlak bir kabı yağlayın. Unlanmış bir zeminde 12 hamur parçasından birini kaptan biraz daha büyük açıp kabın içine yerleştirin. Büyük bir kase soğuk su hazırlayın. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
4) Büyük tencerede 1 çorba kaşığı tuz ve zeytinyağı ekleyerek su kaynatın. 10 açılmış hamuru suyun içinde ikişer dakika haşlayın. Kalan hamuru haşlamayın.
Haşlanan hamurları soğuk su dolu kasede durulayın ve süzün.
5) Sarkan kenarları içe doğru katlayın ve en üste haşlanmayan hamur parçasını kapatın. fırına verin. 30 - 35 dakika kadar pişirin.



ARABAŞI
Malzemeler:

1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber

Yapılışı:

Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Bence 20-25 dakika normal ateşte pişirilmeli. Ayrı bir tavanın içinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun ve soğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamında açın.

Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı biraz kavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin. Sonrasında üzerine 4-5 su bardağı tavuğun suyundan ilave edin. Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın. Ocaktan indireceğinizde içine limon suyu ekleyin.

Not: Tavuğun etlerinden çorbanın içine bolca didikleyerek koyun.


SAÇ BÖREĞİ
Malzemeler :
Hamuru için;
4 su bardağı un, 1,5 bardak su, 1/2 çay kaşığı tuz
İçi için;
1/2 kg. ıspanak (ayıklanmış, yıkanmış, incecik kıyılmış), 1 iri baş kuru soğan, 1 çay bardağı ovalanmış beyaz peynir ya da lor, 1 kahve fincanı sıvı yağ, tuz karabiber ve kırmızıbiber
Yapılışı :
Unu tepsiye dökün, ortasını açıp, suyu ve tuzu ilave edin. İyice yoğurup güzel bir hamur yapın ve bir kenara ayırın, üstünü temiz bir bezle örtün, 20 dk. bekletin.
İçin hazırlanması:
Ispankları ince ince kıyalım içine peynirimizi,incecik kıydığımız soğanı,yağını,tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştıralım. (peynir yerine kıyma kullanırsanız da ayrı bir lezzet olur)Malzemeyi hazırladıktan sonra hamuru pişirme işlemine geçebilirsiniz.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde açın (20 cm. çapında falan). Malzemeyi yarısına koyup diğer yarısını üzerine kapatın, kenarlarını bastırın. Teflon tavada altını üstüne kızartarak pişirin. (benim tüplü sacım var orada pişirdim) Ocaktan (veya saçtan) alınca üstüne fırça ile tereyağı sürüp servis yapın.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Nisan 2009, 00:12   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Karaman İli Hakkında Bilgiler




Karaman Nefise Sultan Anadolu Kız Meslek Ve Kız Meslek Lisesi

Okulumuz adını, Karaman Oğulları Hükümdarı Alaaddin Ali Bey'in hanımı, Osmanlı Padişahı I. Murat bey'in kzı "Nefise Sultan" dan almıştır.
Karaman Oğullarından Alaaddin Ali Bey'in hanımı Nefise Sultan'ın Karaman'da Sanat tarihi bakımından dikkate değer bir medrese (Hatuniye Medresesi) ilim yuvası yaptırdığı, diğer taraftan eşi Alaaddin Bey'in yine bu mahiyette içtimai tesisler yaptırdığı göz önüne alınarak okulumuza 1969 yılında Nefise Sultan adı verilmiştir.
Okulumuz Konya-Karaman Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi şubat 1954 de Akşam Kız Sanat Okulu olarak eski halk evi binasında eğitim öğretime başlamıştır. 1959-1960 öğretim yılında özel sınıflı Kız Enstitüsü haline getirilmiştir. 1961 yılında eski olan binada büyük bir onarım yapılarak Kız Sanat Okulu faaliyete geçirilmiştir. Eski binanın öğretim yapılamaz hale gelmesi ile 1966-1967 öğretim yılından iyibaren Karaman lisesi binasının üst katında konuk olarak 2 yıl öğretim yapılmıştır. Buarada dernek tarafından satın alınan arsada bina bitirilmiş 1968-1969 öğretim yılında okulumuz yeni binasına taşınmıştır.
Okulumuz bünyesinde Uygulama Ana okulu, Pratik Kız Sanat Okulu, Kız Meslek Lisesi öğretimini sürdürmektedir. 1998-1999 Öğretim yılında Anadolu Kız Meslek Lisesi açılmıştır.
Okulumuz uygulama Anaokulu Koruma Derneği tarafından 2002 yılında yaptırılmıştır. 2003-2004 öğretim yılında yeni binasında eğitime başlamıştır.
Okulumuzda ; Çocuk Gelisimi ve Eğitimi , Gıda Teknolojisi Alanı , El Sanatları ve teknolojisi , Giyim Üretim Teknolojisi , Tekstil Konfeksiyon , Grafik ve Fotoğrafçılık alanları bulunmaktadir.

Alanlarımız
Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Alanı
Gıda Teknolojisi Alanı Giyim Üretim Teknolojisi Grafik Ve Fotoğraf
Uygulama Ana Okulu Bilişim Teknolojileri Alanı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilgiler, hakkinda, hakkında, ili, karaman, İli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hatay İli Hakkında Bilgiler YapraK Akdeniz Bölgesi 7 23 Ağustos 2010 09:37
Kastamonu İli Hakkında Bilgiler YapraK Karadeniz Bölgesi 3 03 Nisan 2009 03:49
Muş İli Hakkında Bilgiler YapraK Doğu Anadolu Bölgesi 3 03 Nisan 2009 01:38
Van İli Hakkında Bilgiler YapraK Doğu Anadolu Bölgesi 4 03 Nisan 2009 01:35
Kırşehir İli Hakkında Bilgiler YapraK İç Anadolu Bölgesi 3 03 Nisan 2009 00:06