IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Haziran 2012, 03:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlarda Cinsel Bölge Estetiği






Kadınlarda dış genital organların estetik cerrahisi günümüzde geçmişe oranla daha sık yapılmaktadır.

Her gün daha fazla kadın ilişki sırasında ağrı veya görünümünden rahatsız olmaları nedeniyle genital cerrahiye başvuruyor. Genital estetik denildiğinde en sık yapılan uygulama iç dudakların küçültülmesi olarak bilinen labioplasti operasyonudur.

LABİOPLASTİ

Labioplasti labia minoralarının (iç dudakların) boyutlarından memnun olmayan ve bu sebeple dar pantolon giydiğinde rahatsız olan, spor yaparken rahatsız olan, partnerlerinden ilişki sırasında çekinen kadınlara yapılan cerrahi bir işlemdir. İç dudakların küçültülmesi veya yeniden şekillendirilmesi amacıyla yapılan bu operasyonlara labioplasti adı verilir. Bazı kadınlar doğuştan geniş labiumlara sahiptir ,bazı kadınlarda ise ileri ki yaşlarda ve doğum sonrası genişleme görülebilir. Bu genişleme tek taraflı ya da iki taraflı olabilir.


Kadınların labioplasti ameliyatına başvurmalarının bazı nedenleri ;
-Labia minoraların ( iç dudakların)şekilsiz ve dış dudakların dışına taşacak şekilde uzun olması
-Labia minoralardan birinin diğerinden daha uzun olması
-Labia minoraların sarkık olması
-Klitorisin etrafındaki fazla deri ve bu derinin cinsel zevki azaltması
-Mayo veya bikini giyildiğinde dudakların belli olmasından endişe duyulması
-Cinsel ilişki sırasında ya da dar kot giyildiğinde uzun dudakların ağrıya neden olması.

Hastalar fiziksel ve psikolojik olarak bu durumdan rahatsız olmaktadır. Fiziksel olarak hastalar yürüyüş, koşu, egzersiz ve cinsel ilişki sırasında rahatsızlık duyabilir. Duygusal olarak kaygı ve özgüven kaybı olabilir.

Labioplasti ameliyatı sırasında kızlık zarı etkilenmez çünkü kızlık zarı ameliyat bölgesinden yaklaşık 4-5 cm içeridedir. Bu nedenle labioplasti ameliyatı bakirelere de yapılabilmektedir. Bu ameliyat gebe kalmaya veya normal doğum yapmaya engel değildir. Bu nedenle labioplasti operasyonunu evli veya bekar, doğum yapmış yada yapmamış kadınlar yaptırabilirler.

Labioplasti operasyonu hastanede ameliyathane koşullarında yapılmakta ve ameliyat yaklaşık 30- 60 dakika sürmektedir. Ameliyat hastanın tercihine göre lokal anestezi veya genel anestezi eşliğinde yapılabilmektedir ve ameliyat genellikle adet dönemi bitiminde planlanmaktadır. Bu operasyondan sonra hasta aynı gün evine dönebilmekte ve genellikle 2 gün içinde iş başı yapabilmektedirler. Operasyon sonrası dönemde hastanın hijyenine çok dikkat etmesi ve 4 hafta süreyle cinsel ilişkiden uzak durması gerekmektedir.

MONS PUBİS LİPOSUCTİON

Kasık bölgesinin üzerindeki kıllı bölgeye mons adı verilir. Hormonal değişiklik, ----olojik yaşlanma, aşırı kilo alıp verme ve doğumlardan mons pubis etkilenebilir. Mons bölgesi ekstra yağlı olması durumunda liposakşın, fazla deri varsa liposakşın ile birlikte monsplasti, aşırı kilo kaybı nedeniyle mons yağ miktarı azalırsa yağ enjekte edilebilir. Düşük, büyük yada inik olması durumunda nasıl bir yol izlenebileceği muayene sonucunda belli olur. Karar cilt elastikiyeti, fazla deri varlığı ve yağ miktarına göre verilecektir. Cilt elastikiyeti iyi ve aşırı yağ dokusu varsa liposakşın yapılabilir. Fazla deri ve kasık bölgesinde asılması varsa monslift yapılabilir.

Vucut yağ miktarı ne olursa olsun, mons pubis spor ve diet gibi geleneksel yöntemlerle önüne geçilemeyen fazla yağ içerebilir. Kilo kaybına rağmen mons pubis hala geniş kalabilir. Kadınsı olmayan şişkin görünüm kişiyi rahatsız edebilir, estetik sorun oluşturabilir. Mons pubis liposakşın ile bu durumun önüne geçilebilir ve kadınlar günümüz modası olan dar kıyafetleri, mayo ve bikinileri utanmadan giyebilirler.

Mons pubis liposakşın için aday olan hastalar normal kiloda ya da fazla kilolu olabilirler. Mons pubis bölgesindeki yağ ve deri eksizyonu tek başına veya karın germe ile birlikte yapılabilir. Cerrahi eksizyon çoklu gebelik, aşırı kilo kaybı gibi durumlarda deride gevşeme olması sebebiyle tercih edilir.

Liposakşın lokal aneztezi altında 30 dk sürer. Mons üzerinden küçük bir kesiden küçük bir kanül ile fazla yağ çekilerek alınır. Fazla deri ise küçük bir kesik ile uzaklaştırılır.Hasta ameliyat sonrası aynı gün taburcu olabilir. Liposakşın sonrası iz kalmaz fakat cerrahi işlem yapılması durumunda sezeryan izini andıran ufak bir iz olabilir. Bölge hassas bir bölgedir, iyileşme sürecinde şişme ve hafif ağrı olabilir, bakımına özen gösterilmelidir. 3-4 hafta süreyle cinsel ilişkiden kaçınılmalı, yorucu fiziksel aktivitelerden uzak durulmalı ve bölgesel temizliğe dikkat edilmelidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bölge, cinsel, estetiği, kadınlarda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bölge bölge dünyanın sigara tüketim haritası PassioN Haber Arşivi 0 22 Mart 2012 21:37
Kadınlarda Cinsel Soğukluk İçin Öneriler aLya Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Aralık 2011 10:18