IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Eylül 2009, 18:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maltıhalı Köfte





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MALZEMELER
• 1 SB Kırmızı Mercimek
• 2 SB Köfte'lik Bulgur
½ Demet Maydanoz
• ½ Demet Dereotu
• 8 Adet Taze Soğan
• 2 Adet Kuru Soğan
• 1 ÇB Zeytinyağı
• 1 YK Biber Salçası
• 1 YK Domates Salçası
• 1 TK Karabiber
• 1 ÇK Kimyon
• 2 ÇK Tuz
• 2 TK Pul Biber
• 1 SB Et Suyu / 2 adet Bulyon
• 4 SB Su
• 1 Adet Marul

HAZIRLANMASI
1. 1 SB Kırmızı Mercimeği yıkayıp su ile dolu Tencere'nize boşaltın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.Mercimek'lerin ezilip hafif sulu kalmasını ve sarı renk almasını sağlayın.Mercimeğin suyunu tam olarak çekmemesi gerekir.Bulamaç kıvamı olmalı.

2. 2 SB Köfte'lik Bulguru Yayvan Tencere'ye alın. Üzerine sulu Mercimeği ekleyip karıştırın. 30 Dakika Demlenmesi için Tencere'nin kapağını kapatın.

3. 2 Tane Kuru Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Zeytinyağı ile soğanları öldürün.Biber Salçasını ve Domates Salçasını ekleyin. Karabiberi ,Kimyon'u ve Pul Biber'i karıştırın.
Bu Karışıma Et suyunu/Bulyon'u ilave ederek 5 dakika birlikte kaynamalarını sağlayın.

4. Bu karışımı Bulgur ve Mercimek karışımına ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp Tencere'nin üzerini tekrar kapatın.

5. Yeşil soğanları yıkayıp doğrayın. Maydanoz ve Dereotu'nuda aynı şekilde yıkayıp kıyın.

6. Karışıma Tuz'uda ekleyin ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz Köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. Köfte harcından parçalar kopararak dilediğiniz şekli verin.

7. Genişce bir Servis tabağına altta Marul yaprakları Üstte Maltıhalı köfte'lerle servis ediniz.

DİKKAT
Alacağınız Bulgur İnce Bulgur olmayacak.Kesinlikle Köfte Bulgur'u reklam olacak ancak REİS marka benim tercihim.Köfte harcınız sulu olursa bir miktar daha Bulgur ekleyip suyunu çekmesini sağlayın. Et suyu yada Bulyon daha önce yaptığınız Mercimek Köfte'lerinden daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

SB: Su Bardağı,ÇB: Çay Bardağı,YK: Yemek Kaşığı,TK: Tatlı Kaşığı,ÇK: Çay Kaşığı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kofte, köfte, maltihali, maltıhalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Top Top Köfte Liaaa Kebaplar Köfteler 0 11 Mayıs 2012 15:43
Çiğ Köfte Çalıkuşu Kebaplar Köfteler 0 27 Nisan 2012 19:18
Maltıhalı köfte (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 15:07
Gül Köfte YapraK Kebaplar Köfteler 0 12 Nisan 2009 17:47
Çiğ Köfte Kralice Kebaplar Köfteler 1 12 Mart 2009 23:49