IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Şubat 2020, 12:22   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Trileçe Tarifi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  • KAÇ KİŞİLİK: 8 dilim
  • HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dakika
  • PİŞİRME SÜRESİ: 35 dakika

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 adet büyük boy yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Karameli İçin:
  • 1 çay bardağı toz şeker (büyük çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı inek sütü
  • 1 su bardağı keçi sütü
  • 1 su bardağı manda sütü
  • 1 su bardağı toz şeker

Trileçe Tarifinin Pişirme Önerisi
Sütlü şerbeti için manda ve keçi sütünü kullanmak istemezseniz, 3 su bardağı inek sütü ve 1 su bardağı krema ile de şerbetinizi hazırlayabilirsiniz.

Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Derin bir karıştırma kasesinin içerisine yumurta ve şekeri ekleyip, şekerler eriyene ve karışımın rengi açılıp, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilini yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ekleyin.
Spatula yardımıyla kuru malzemelerin sıvı malzemelerle birleşmesi için altan üstte doğru sürekli olarak karıştırın.
Güzelce karışmış olan kek harcını yağlanmış fırın kabınıza dökün ve üzerini düzeltin.
Trileçenin pandispanyasını önce 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. 10 dakika sonunda fırın ısısını 150 dereceye indirip 20-25 dakika kadar pişirin.
Pişen pandispanyayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve üzerine kürdan yardımıyla delikler açın.
Sütlü şerbeti için; inek sütü, manda sütü ve keçi sütünü tencereye alın. Şekerini de ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın.
Karameli için; ayrı bir sos tenceresinde toz şekeri kontrollü olarak eritin. Üzerine tereyağını ekleyin. Fokurdamaya başlayan tereyağlı şekerin üzerine kremayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe pandispanyasının üzerine ılık sütlü şerbeti ekleyin ve sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
Bu esnada 1 paket krem şanti hazırlayın.
Soğumuş olan kekinizin üzerine ince bir tabaka halinde krem şantiyi yayın.
Hazırlamış olduğunuz karameli de üzerine güzelce yaydıktan sonra dilimleyin ve soğuk olarak servis edin.

Trileçe Tarifinin Servis Önerisi
Arzuya göre hazırladığınız trileçeyi; frambuaz, çikolata ya da portakal sosu ve toz Antep fıstığı ilavesiyle servis edebilirsiniz.



-Alıntı-

__________________


Artık benlesin bal.

Konu Bal tarafından (07 Şubat 2020 Saat 12:23 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
balkan tatlısı, inek sütü, keçi sütü, manda sütü, trilece tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Frambuazlı trileçe Ebru Tatlılar 1 02 Kasım 2021 02:35
Trileçe MeyRa Tatlılar 1 20 Ocak 2020 07:24
Ay'dan IF sakinlerine ''Trileçe tarifi'' :p Ay İF'den Özgün Tarifler 16 19 Nisan 2018 16:57
Trileçe AngeL Tatlılar 0 15 Ocak 2015 01:42
Karamelli Trileçe Seyra Tatlılar 0 17 Ekim 2014 21:52