IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2016, 19:18   #1
Çevrimdışı
Frambuazlı trileçe


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
Keki için
5 yumurta
250 g tozşeker
300 g un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
1 litre light süt
500 g krema
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için
150 g frambuaz
100 g böğürtlen
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su


Hazırlanışı:
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaselere ayırın. Sarıların üzerine şekeri ekleyip mikser ile iyice çırpın. Beyazlarını da bir tutam tuz ile temiz ve kuru mikser uçları kullanarak kar haline gelene kadar çırpın. Ayrı bir kasede kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyin ve hafif çırpın. Yumurta aklarını söndürmeden spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve karışımı yağlanmış 30x30 ebadında kare bir fırın kabına döküp spatula ile düzleştirin. önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbeti için; süt, toz şeker ve kremayı derin bir tencereye alın. Tozşeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın. Kaynatmadan ateşten alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan keki karelere bölün ve üzerine süt şerbetini gezdirin. Tamamen sütü çekene kadar bekletin.üzeri için; frambuazları blender ile çekip bir sos tenceresine alın. Şekeri ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Nişastayı su ile eritip frambuaza ekleyin ve koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp bir kenarda ara ara karıştırarak soğutun. Tatlının üzerini sosla kaplayın. Üzerini meyve ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
Keki için
5 yumurta
250 g tozşeker
300 g un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
1 litre light süt
500 g krema
Yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için
150 g frambuaz
100 g böğürtlen
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su


Hazırlanışı:
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaselere ayırın. Sarıların üzerine şekeri ekleyip mikser ile iyice çırpın. Beyazlarını da bir tutam tuz ile temiz ve kuru mikser uçları kullanarak kar haline gelene kadar çırpın. Ayrı bir kasede kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyin ve hafif çırpın. Yumurta aklarını söndürmeden spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve karışımı yağlanmış 30x30 ebadında kare bir fırın kabına döküp spatula ile düzleştirin. önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbeti için; süt, toz şeker ve kremayı derin bir tencereye alın. Tozşeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın. Kaynatmadan ateşten alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan keki karelere bölün ve üzerine süt şerbetini gezdirin. Tamamen sütü çekene kadar bekletin.üzeri için; frambuazları blender ile çekip bir sos tenceresine alın. Şekeri ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Nişastayı su ile eritip frambuaza ekleyin ve koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp bir kenarda ara ara karıştırarak soğutun. Tatlının üzerini sosla kaplayın. Üzerini meyve ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
frambuazli trilece tarifi, tatli tarifleri, trilece tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Trileçe AngeL Tatlılar 0 15 Ocak 2015 01:42
Karamelli Trileçe Seyra Tatlılar 0 17 Ekim 2014 21:52
Trileçe (Arnavut Tatlısı) Cappy Tatlılar 0 06 Mayıs 2014 16:56
Frambuazlı Şarlot N999 Pastalar 0 03 Mayıs 2012 17:06
Frambuazlı Profiterol N999 Pastalar 0 30 Mart 2012 02:46