IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Temmuz 2014, 19:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cennet Mektupları - Kendinizi Altın Bulmak Üzere Bir Maden Gibi Kazmak




Tanrı dedi ki:

İtibarınızın şanınızın şerefinizin üzerine bu kadar düşmeseniz ona bu denli bel bağlamasanız hayat sizin için daha kolay olur.


Gerçek itibara sahip olduğunuzda ona bel bağlamak zorunda da kalmazsınız. Bir başkasının itibarınızı zedeleyeceğinden yana kaygılanmak durumunda olmazsınız. İtibar size dünyanın bahşettiği bir şey değildir. Kendinize itimat etmektir ve bana itimat etmektir o. İtibara dayalı olmayın. Dışarıdan gelen itibar o kadar da matah bir şey değildir.

İçeriden kaynak bulan itibar ise sizin meseleniz değildir. Kendinize güzelce bir gülün şöyle. Gülmek itibardan daha iyidir.

İtibar seremoni tören tertip gerektiren bir şeydir yapısı öyledir.

Hayatı ve kendinizi bu kadar da ciddiye almayın sadece siz. Hayat üzerinde rol aldığınız bir dekordur. Bir provada olduğunuzu var sayın. Gevşeyebilirsiniz. Gerçekten sahnede bir gösteride değilsiniz ki. Seyirciler yok. Sadece siz ve ben varız. Bu kopardığınız yaygara ne için öyleyse?

Eskiden onaylanmanın tasvip görmenin ihtiyacı içindeydiniz. Şimdi ise buna ihtiyacınız olmasa da gereksinimim duyuyorsunuz. Tasvip edilmeye yönelik ihtiyacınızı aşmış durumdasınız. Şu anda sahip olduğunuz şeyse eski bir alışkanlık sadece.

Başkalarını onaylamak tasvip etmek ve onlardan yana durarak destek vermek artık size düşmektedir. Roller değişmiştir şimdi.

Vermekten başka hiçbir şeye ihtiyacınız yoktur sizin. Yaşamınız artık size bağlıdır.

Yaşamınız dikkatinizi kendinizden ziyade diğerlerine ne kadar yönelttiğinize bağlıdır. Bu kendinizi yok saymanız anlamında değildir. Kendinizi aşmanızkendinizden ötelere erişmeniz anlamındadır sadece. Kendinize çok fazla dikkat sarf etmeniz sizi geride bırakır. Tıpkı araba kullanırken vites değiştirmek gibidir bu. Tüm yolu birinci viteste alamazsınız.

Burada tekamülünüzü hızlandırmaktan söz ediyorum ben.

Bir telaş olmasa da geride kalmak istemezsiniz. Bunun için bir sebep de yoktur zaten. Sizin yarış yapmak olarak addedebileceğiniz şey normal hızınız da olabilir. Bu sizin rötarsız gecikmesiz tekamülünüzdür.

Ama tekamülünüz üzerinde düşünerek de zaman geçiremezsiniz. Bunun üzerinde düşünmek size göre bir şey değildir. Size düşen daha fazla rötar yapmaksızın ileriye gitmektir. Bunu yapmanın yolu ise kendiniz ve tekamülünüz hakkında düşünmeye son vermektir.

Tekamülünüz bir ürün değildir. Yan-üründür o. Başkaları için neler yapabileceğinizi düşünmenin yan-ürünüdür. Burada elbette ki kendinizi ihmal ya da göz ardı etmenizden söz etmiyorum ben. Bu daha ziyade mirasçısı olduğunuz doğuştan yapınızı oluşturan altın için kendinizi bir maden gibi kazmanız gibidir.

Tekamülünüz üzerine odaklanmanız tüm hayatınızı ele geçirerek bencil bir eylem haline gelebilir. Sizin tekamül yolunuz bencillik değildir. Öyle olmadığını söylüyorum ben. Kendinize aşırı bir dikkat sarf etmek muazzam bir tekamül için adımlar atarken bile gelişme kaydetmemek için iyi bir yoldur yalnızca.
Tekamül yolundaki en büyük engeliniz kendinize odaklanmaktır.

Tarihteki tüm o yüce kişilikler kendilerini aşmışlardır. Bana dayalı olarak benim dahilimde teşekkül etmiş bir yapıyla hizmet etmiştir onlar. Tekamül etmek hizmet etmeye denktir. Sırf kendiniz için dünyada bulunmuyor musunuz. Hiç de kendiniz için burada bulunmuyor olabilirsiniz pek ala.

Bakın o yüce kişilikler de yemek yiyip uyku uyuyorlardı. Kendilerine bakıyordu onlar ama kendi varlıkları hayatlarının esas öznesi asıl odağı değildi. Banyan Ağacının altında oturup gülümseyen Buda hangi itibarın arayışındaydı ki? Kendi reklamını mı yapıyordu o? Kendini mi methediyordu? Kendisine bir paye vermem için mi beni arıyordu? O zaten Buda olduğunu kabul etmişti.

Onun Ebeveyn’inin işini devam ettirdiğini o işe soyunduğunu söyleyebiliriz burada.
O Cennet’teydi ve dünya ona doğru geliyordu. Bir Banyan Ağacının altında yaşıyordu Buda. Peki Banyan Ağacı nasıl bir sembol olabilir? Siz nasıl bir sembolün dahilinde yaşıyorsunuz? Kendinizden ötesini ne kadar düşünüyorsunuz? Bencilliğin ne kadarını ardınızda bırakıyorsunuz ya da bırakmıyorsunuz siz?

Çeviren: Engin Zeyno Vural




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
altın, bîr, bulmak, cennet, gibi, kazmak, kendinizi, maden, mektupları, üzere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cennet Mektupları - Bugün Güzel Zaman Geçirin Amelia Kişisel Gelişim 0 03 Temmuz 2014 19:52
Cennet Mektupları - Aşka Düşmek Amelia Kişisel Gelişim 0 03 Temmuz 2014 19:52
Cennet Mektupları - Endişe Kotası Amelia Kişisel Gelişim 0 03 Temmuz 2014 19:51
Cennet Mektupları - Kendinize Bir Hikaye Anlatın Amelia Kişisel Gelişim 0 03 Temmuz 2014 19:50
Aşik olup hiç kendinizi aptal gibi hissettiniz mi ? Violent Serbest Kürsü 0 01 Eylül 2013 14:15