IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2010, 13:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkentte Kültür Sanat




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in Ölümsüz Eserinden Opera Sahnesine Aktarılan 'Macbeth', 28 Nisan Çarşamba Günü Başkent Seyircisiyle Buluşacak.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in ölümsüz eserinden opera sahnesine aktarılan ''Macbeth'', 28 Nisan Çarşamba günü başkent seyircisiyle buluşacak. Metnini Francesco Maria Piave'nin kaleme aldığı eseri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sahneye koydu. Orkestrayı dönüşümlü olarak Antonio Pirolli ile Artem Makarov'un yöneteceği eserin dekoru Michael Scott'ın imzasını taşıyor.

27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında, 24 Nisanda viyolonsel sanatçısı Ozan Tunca ile piyanist Oytun Eren, ''60 Dakikada Klasik Müzik'' adlı eğitici konferansla seyirci karşısına çıkacak.
Ritm dans gösterisi ''Mayamuna Show'', 24 Nisanda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şura Salonu'nda gerçekleştirilecek. Eylon Nuphar ile Boaz Berman'ın koreografisini üstlendiği eserle topluluk, Türkiye'ye ilk kez konuk olacak.
Carles Trepat gitar resitali 26 Nisanda, klarnet sanatçısı Emir Tuğa ile piyanist Yuka Tada 27 Nisanda sahne alacak.
''Devinimler/Yaşama Sevinci Dans Topluluğu'', 28 Nisan Çarşamba günü seyirciyle buluşacak.
Festival, 30 Nisanda Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde keman sanatçısı Rebekka Hartman'ın konseriyle sona erecek. Orkestrayı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin yöneteceği konserde, Liszt'in ''Prelüd-Senfonik Şiir No:3'', Sibelius'un ''keman konçertosu'' ile Debussy'nin ''La Mer Senfonik Şiir''i yorumlanacak.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 29 ve 30 Nisanda keman sanatçısı Chee-Yun, viyolonselci Julian Lloyd Webber, Soprano Feryal [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Tenor Şenol Talınlı'ya eşlik edecek. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Devlet Çoksesli Korosu'nun da sahne alacağı konserde, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Lloyd Webber'in ''Operadaki Hayalet'' ile ''Requiem'' adlı eserleri seslendirilecek.
6. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali'ne ev sahipliği yapacak olan Devlet Tiyatroları, hafta boyunca konuk toplulukları ağırlayacak. Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolar da oyunlarını küçük seyirciler için sunacak.
Başkentte hafta boyunca izleyiciyle buluşacak kültür-sanat etkinlikleri şöyle:

-TİYATRO-

BÜYÜK TİYATRO: ''Kerbela'' adlı oyun, 25 ve 27 Nisanda sahnelenecek. Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Kerbela''nın dekor tasarımını Murat Gülmez, giysi tasarımını Hale Eren, ışık düzenini Yakup Çartık yaptı.

-FESTİVAL-

27. Ankara Uluslararası Müzik Festivali, 30 Nisanda Ankara'ya veda edecek.
Festival kapsamında, 24 Nisanda viyolonsel sanatçısı Ozan Tunca ile piyanist Oytun Eren, ''60 Dakikada Klasik Müzik'' adlı eğitici konferansla seyirci karşısına çıkacak.
Ritm dans gösterisi ''Mayamuna Show'', 24 Nisanda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şura Salonu'nda gerçekleştirilecek. Topluluk, Türkiye'ye ilk kez konuk olacak.
Carles Trepat gitar resitali 26 Nisanda, klarnet sanatçısı Emir Tuğa ile piyanist Yuka Tada 27 Nisanda sahne alacak.
''Devinimler/Yaşama Sevinci Dans Topluluğu'', 28 Nisan Çarşamba günü seyirciyle buluşacak. Çoğunluğunu engelli dansçıların oluşturduğu topluluğun gösterisinin koreografisini Gülüm Pekcan hazırladı.
Festival, 30 Nisanda Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde keman sanatçısı Rebekka Hartman'ın konseriyle sona erecek. Orkestrayı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin yöneteceği konserde, Liszt'in ''Prelüd-Senfonik Şiir No:3'', Sibelius'un ''keman konçertosu'' ile Debussy'nin ''La Mer Senfonik Şiir''i yorumlanacak.

-OPERA-BALE-

OPERA SAHNESİ: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in ölümsüz eserinden opera sahnesine aktarılan ''Macbeth'', 28 Nisan Çarşamba günü başkent seyircisiyle buluşacak.
Metnini Francesco Maria Piave'nin kaleme aldığı, Verdi'nin müziğiyle süslenen eseri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sahneye koydu. Orkestrayı dönüşümlü olarak Antonio Pirolli ile Artem Makarov'un yöneteceği eserin dekoru Michael Scott'ın imzasını taşıyor.
''Üç Silahşörler'' adlı bale yapıtı, 29 Nisan Dünya Dans Günü dolayısıyla sahnede olacak.
OPERET SAHNESİ: ''Seslerle Anadolu'' adlı eser, 25 Nisanda izlenebilir.
Sinan Dizmen-Anatol-Jagoda, 27 Nisandaki konseriyle seyirci karşısına çıkacak.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] SAHNESİ: ''Mutlu Prens'' adlı müzikal öykü yarın, ''Küresel Isınma'' adlı çocuk oyunu 25 Nisanda küçük seyirciyle buluşacak.

-KONSER-

CSO SALONU: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 29 ve 30 Nisanda keman sanatçısı Chee-Yun, viyolonselci Julian Lloyd Webber, Soprano Feryal [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Tenor Şenol Talınlı'ya eşlik edecek.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Devlet Çoksesli Korosu'nun da sahne alacağı konserde, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Lloyd Webber'in ''Operadaki Hayalet'' ile ''Requiem'' adlı eserleri seslendirilecek.

-"EJDERHANI NASIL EĞİTİRSİN" YARIN SİNEMALARDA-

Seyircinin merakla beklediği ''Ejderhanı Nasıl Eğitirsin'' adlı animasyon film yarın gösterime girecek.
Yönetmenliğini Chris Sanders ve Dean Deblois'in üstlendiği, Cressida Cowell'ın kitabından sinemaya uyarlanan film, iri yapılı Vikingler ve vahşi ejderhaların efsanevi dünyasında geçen bir macera komedi.
Tuncel Kurtiz'in başrolünü üstlendiği ''Siyah Beyaz'' ile Jennifer Aniston ve Gerard Butler'ın rol aldığı ''Ödül Peşinde'' bu hafta gösterime girecek.
Arjantin-İspanya ortak yapımı ''Gözlerindeki Sır'' ile komedi filmi ''Gözlerindeki Casus'' da bu hafta seyirciyle buluşacak diğer yapımlar olacak.

-SERGİ-

ANADOLU AJANSI SANAT GALERİSİ: Ressam Özlem Kaçmaz'ın, çoğunluğu kendisine ait portrelerden oluşan 23 adet tuval üzerine yağlı boya resim sergisi, Anadolu Ajansı (AA) Sanat Galerisi'nde 30 Nisana kadar açık olacak.
ATLAS SANAT GALERİSİ: Mümtaz Demirkalp'in heykel sergisi 30 Nisana kadar sanatseverlerce gezilebilir.
ARETE SANAT GALERİSİ: Zeki Şahin'in sergisi, 2 Mayısa kadar görülebilir.
ARMONİ SANAT GALERİSİ: Tunç Tanışık'ın resim sergisi 8 Mayısa kadar sanatseverlerce gezilebilecek.
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ SANAT GALERİSİ: Yusuf Ziya Aygen'in resim sergisi, 30 Nisana kadar izlenimde olacak.
ELELE SANAT GALERİSİ: Hacettepe Üniversitesi Seramik Bölümü öğretim elemanlarının sergisi, 30 Nisan tarihine kadar açık kalacak.
GALERİ SOYUT: Ahmet Yeşil'in ''Görsel Dokunuşlar'' başlıklı resim sergisi yarın açılacak. Şimdiye kadar ulusal ve uluslararası yarışmalarda 17 ödül sahibi olan sanatçının eserleri, 28 Nisana kadar izlenime sunulacak.
G&G SANAT GALERİSİ: Ali Fuat Süer'in grafik karikatür sergisi, 30 Nisana kadar sanatseverlerce gezilebilecek.
KRİŞNA SANAT GALERİSİ: Abdurrahman Kaplan'ın ''Çizginin Güncesi'' isimli desen sergisi, 10 Mayısa kadar Krişna Sanat Galerisi'nde sergilenecek. (Anadolu Ajansı)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkentte, kültür, sanat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muğla 62 Kültür Sanat Evi AftieL Sanat Galerileri 0 17 Eylül 2014 02:13
Başkentte Kültür Sanat Thetis Kültür ve Sanat 0 10 Mayıs 2012 18:54
İzmir'de Kültür Sanat Cemalizim Kültür ve Sanat 0 15 Mart 2012 09:51
Kültür ve sanat nedir ? kont_dracula Kültür ve Sanat 31 29 Ekim 2010 18:00
İstanbul'da Kültür -Sanat Luis Kültür ve Sanat 0 22 Nisan 2010 13:55