IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2012, 18:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkentte Kültür Sanat




Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bugün ve yarın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu'nu ağırlayacak.

Antonio Pirolli'nin yöneteceği konserde Solistler Cemi'i Can Deliorman, Soprano Evren Ekşi, Mezzo Soprano Chiara Amaru, Bas Tenor Enea Scala eşlik edecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası, 12 Mayıs'ta J. Rodrigo'nun "Concierto Madrigal", N. Koshkin'in "Beş Gitar için Konçertino", G. Bizet'in

"L'Arlesinne" adlı yapıtlarını dinleyicilerin beğenisine sunacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 10 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 7 eser ve "Anthion Ensemble" konseriyle izleyiciyi selamlayacak.

Bugün başlayacak "Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali", 17 Mayıs'a kadar sanatseverlerle birlikte olacak.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro-

Büyük Tiyatro: Yönetmenliğini Şakir Gürzumar'ın yaptığı "Genç Osman" adlı yapıt, 13 Mayıs'ta izlenebilir. Turan Oflazoğlu'nun kaleme aldığı eserin dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, giysi tasarımı Gülümser Erigür'e ait. Işık düzenini Şükrü Kırımoğlu'nun, müziklerini Can Atila'nın hazırladığı oyunun koreografisi Handan Özer'e ait. Yapıtta, Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Ahmet Erkut, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Mine Medya Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent, Füsun Akay, Fikret Ergin, Halit Güngör, Nejat Armutçu, Efe Ünsal, Sibel Durak, İbrahim Korumaz, Zeki Tüzün, Nazlı Polattaş, Ülker Kılıçaslan, Batu Ergün, Cihan Kaymak, Volkan Özman, Çağılman Öztornacı, Çağlar Ekinci, E.Irmak Bavkır, Erdem Serkan Saraç, Aytek Şayan, İlhan Deliktaş, İrfan Atav, Kadir Samet Karaman, Kıvanç Değirmenci, Nazım Hikmet Çalışkan, Sabri Akdemir, Velican Demirel, Okan Koç, Umut Saçar, Atalay Şahin, Abdülaziz Öktem, Burak Soyak, Engin Bostancı, Eren Demir, Ferhat Kıratlı, Fırat Göngör, Hüseyin Erdoğan, Hüseyin Sinan Hürkardeş, Kartal Can Ermiş, Kayhan Çelik, Onur Sanatlın, Orhan Kara, Ömür Eliaçık, Sercan Özyazıcı, Serkan Ulus, Tarık Şengil, Serkan Çalık, Hasan Üreten, Hüseyin Özdemir ve İpek Gürol rol alıyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: Faruk Erem'in yazdığı, Mehmet Baydur'un oyunlaştırdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "Elma Hırsızları" 10-13 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek. Faruk Erem'in "Bir Ceza Avukatının Anıları" adlı eserinden Mehmet Baydur tarafından oyunlaştırılan eser, hukuk ve yasaların adil olması zorunluluğunu farklı sosyal çevrelerden insanların yaşanmış gerçek hayat hikayeleriyle anlatıyor. Dekor tasarımı Kerem Çetinel'e, ışığı Kazım Öztürk'e ait eserin müziği Cem İdiz imzasını taşıyor. Eserde, Ahmet Türkoğlu, Oktay Dal, Edip Tümerkan, Levent Şenbay, Tolga Çiftçi, Çağrı Evren Turan başlıca rolleri paylaşıyor.

Şinasi Sahnesi: "Soğuk Bir Berlin Gecesi" adlı oyun, bugünden başlayıp 13 Mayıs'a kadar sahne alacak. Barış Eren'in yazıp yönettiği oyunun dekoru Sinan Yardımedici'ye, giysi tasarımı Günnur Orhon'a, ışık düzeni Zeynel Işık'a ait. Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş ve Mahmut Işık rol alıyor. Yapıt Almanya'da dili, dini ve kültürü farklı olduğu için ötekileştirilen Tarık'ın yaşadıklarını anlatıyor.

Küçük Tiyatro: William Shakespeare'nin yazdığı, Zeynep Avcı'nın dilimize çevirdiği, "Venedik Taciri" adlı eser, bugünden itibaren 13 Mayıs'a kadar seyredilebilecek. Erhan Gökgücü'nün yönetmenliğini yaptığı eserin dekor ve giysi tasarımı Ali Cem Köroğlu'na, dans düzeni Canan Kırımsoy'a, müzik düzeni İhsan Bengier'e ait. Oyunda, Tolga Tecer, Erdinç Doğan, Bülent Çiftçi, Ercan Eker, Cebrail Esen, Dilek Bozkurt, Seda Oksal, Hüseyin Baylan, Tamer Levent, Şevki Çepa başlıca rolleri paylaşıyor.

Akün Sahnesi: "Nazım Hikmet'in 'Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan Onbir Tablo" adlı eser, bugün, yarın ve 12 Mayıs'ta sahne alacak.

"Pal Sokağı Çocukları" isimli gençlik oyunu, 12 ve 13 Mayıs'ta sahnelenecek.

"Sunay Akın Anlatıyor" 14 Mayıs'ta sanatseverlerle buluşacak.

Altındağ Tiyatrosu: "Haydi Karına Koş" oyunu, 10-13 Mayıs tarihleri arasında izlenebilecek. Ray Cooney'nin kaleme aldığı, Ali Hürol'ün yönettiği eser, "John" adlı çapkın erkeğin birbirinden habersiz eşleri Barbara ve Mary arasındaki koşuşturmasını ve beraberinde yaşanan komik olayları işliyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: "Orkestra" adlı yapıt bugün, yarın ve 12 Mayıs'ta görülebilecek.

Stüdyo Sahne: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un "Bir Delinin Hatıra Defteri", 11 ve 13 Mayıs'ta görülebilir. Sylvie Luneau ile Roger Coggio tarafından uyarlanan, Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler üstleniyor. Eserde, 1960'lı yıllarda Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal'ın iki farklı yorumla sahneye getirdiği Aksenti İvanoviç Poprişçin karakterini Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. Tek kişilik oyunun dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner'in, ışık düzeni Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık'ın, müzik, ses ve efekt tasarımı da Tayfun Gültutan'ın imzasını taşıyor. Gogol'un içinde yaşadığı Rus toplumunun genel yapısını ve bireylerini büyük bir dikkatle tahlil ettiği eser, yazarın birbirinden ilginç gözlemlerini yansıtması açısında önem taşıyor. Hayatın gerçeklerini kabul edemeyen ve hezeyanlar içinde olan bir adamın adım adım deliliğe giden dramını gözler önüne seren yapıtta Beşikçioğlu, sahneye kurulan özel bir vinçle seyirci karşısına çıkıyor.

Oda Tiyatrosu: Şahin Örgel'in yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği

"Yosunlar" adlı yapıt 11-12 Mayıs'ta izlenebilecek. Dekoru Hakan Dündar'a, kostümü Töre Özsel'e ait eserde Neşet Erdem, Şemsettin Zırhlı, Aslı Artuk Şener rol alıyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

-Uçan Süpürge 15. kez kadınlar için havalanacak-

Sanatseverler, bugün başlayan "Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali"ne 17 Mayıs'a kadar katılabilecek.

Festival, bugün Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Gecede Hale Soygazi'ye "Uçan Süpürge Onur Ödülü", Füsun Demirel ve Serra Yılmaz'a "Bilge Olgaç Başarı Ödülleri" verilecek.

Festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler, film okuma etkinlikleri, sergiler ve birçok sürprizle yer alacak. "Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali"nde bu yıl Fas'tan Filistin'e, Şili'den Estonya'ya, Norveç'ten ABD'ye 115 film gösterilecek.

Genç kadın oyuncuları yüreklendirmek, onların sinema yolculuklarını destekleyerek bu alandaki üretimlerine dikkat çekmek ve Türk sinemasında kadınlara yönelik güçlü, olumlu rollerin yazılmasını teşvik etmek amacıyla verilen "Genç Cadı Ödülü"nün dördüncüsü bu yıl sahibini bulacak.

ODTÜ ile Ankara ve Hacettepe üniversitelerinde özel gösterimler ve söyleşiler düzenlenecek olan festival kapsamında, kurmaca uzun metraj filmlerin gösterimleri Kızılırmak Sineması'nda, kısa metraj ve belgesel filmler Alman Kültür Merkezi'nde yapılacak.

-Opera-bale-

Opera Sahnesi: "Tannhauser" adlı yapıt 12 ve 16 Mayıs'ta seyirciyle buluşacak.

Richard Wagner tarafından 1845'te yazılmış ve bestelenmiş eserde, kutsal ve kutsal olmayan aşk arasındaki ilişkileri ve insanların ruhunun aşk ile kurtulması anlatılıyor.

Tahtta sadece 93 gün kalan ve geçirdiği sinir buhranları nedeniyle akli dengesinin bozuk olduğu gerekçesiyle saltanatı sona erdirilen "V. Murad"'ın yaşamının konu edildiği bale, bugün ve 14 Mayıs'ta izleyiciyle buluşacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin yeni eserinde bestekar padişah Murad'ın, Emre Arıcı ve Bujor Hoinic tarafından düzenlenen kendi eserleri kullanılıyor. Duygusal bir yapıya sahip olan padişahın ruh dünyasının da işlendiği eserde, saltanat kayığı, Çırağan Sarayı ve saray yaşamı görkemli dekorlarla izleyicinin karşısında oluyor.

Modern Dans Topluluğu'nun "Bir Yaz Gecesi Rüyası" adlı gösterisi 15 Mayıs'ta sahnelenecek.

Leyla Gencer Sahnesi: Müzikli gösteri "Pekin Operası" 12 Mayıs'ta dinleyicilerin beğenisine sunulacak.

Çocuk müzikali "Uyuyan Güzel", 13 Mayıs günü küçük izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Operet Sahnesi: Müzikli gösteri "Seslerle Anadolu" 13 Mayıs'ta seyredilebilir.

Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) sanatçılarından oluşan "Anthion Ensemble" 15 Mayıs'ta konser verecek.

Çocuk Balesi Yıl Sonu Temsili, 14 ve 15 Mayıs'ta sunulacak.

-Konser-

CSO: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bugün ve yarın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu'nu ağırlayacak.

Antonio Pirolli'nin yöneteceği konserde Solistler Cemi'i Can Deliorman, Soprano Evren Ekşi, Mezzo Soprano Chiara Amaru, Bas Tenor Enea Scala eşlik edecek.

19 Mayıs'ta Atütürk Spor Salonu'nda verilecek Gençlik ve Spor Bayramı Konserinde dinleyiciyle buluşacak orkestrayı, şef Emin Güven Yaşlıçam yönetecek.

BSO: Bilkent Senfoni Orkestrası, 12 Mayıs'ta Tulio Gagliardo Varas'ın yönetiminde sahne alacak. Orkestraya gitarda Olga Kamornik, Asya Selyutina, Soner Egesel, Kağan Korad ve Kürşad Terci eşlik edecek. J. Rodrigo'nun "Concierto Madrigal", N. Koshkin'in "Beş Gitar için Konçertino", G. Bizet'in

"L'Arlesinne" adlı yapıtları dinleyicilerin beğenisine sunulacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkentte, kültür, sanat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Trabzon'da Kültür Sanat Thetis Kültür ve Sanat 0 10 Mayıs 2012 18:52
İzmir'de Kültür Sanat Cemalizim Kültür ve Sanat 0 15 Mart 2012 09:51
Kültür ve sanat nedir ? kont_dracula Kültür ve Sanat 31 29 Ekim 2010 18:00
Başkentte Kültür Sanat Luis Kültür ve Sanat 0 22 Nisan 2010 13:58
İstanbul'da Kültür -Sanat Luis Kültür ve Sanat 0 22 Nisan 2010 13:55