IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2010, 14:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dövme Pilavı (Gaziantep) Tarifi




Malzemeler
Dövme 2 su bardağı
Nohut 1/3 su bardağı
Su 4 1/2 su bardağı
Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram
Tuz 2 1/6 tatlı kaşığı
Margarin 6 yemek kaşığı
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı





Yapılışı

Dövme ve nohutu yıka, akşamdan hacimlerinin iki katı su ile ayrı ayrı ıslat. Eti 4 santimetreküp irilikte doğra, nohut la birlikte tencereye koy, yarma ve nohutun ıslatma sularını kullanarak yumuşayıncaya değin yaklaşık 90 dakika pişir. Et suyuna sıcak su ekleyerek 4 1/2 su bardağına tamamla, et nohut karışımına ekle, dövme ve tuz koy, dövme yumuşayıp kabarıncaya kadar 50-60 dakika pişir, üzerine eritilmiş yağı gezdir, peçete koyup 20 dakika dinlendir, servis tabağına al, kara biber serp.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dövme, gaziantep, pilavı, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? yaSmin Yemek Tarifleri 6 14 Eylül 2019 17:00
Çin Pilavı Tarifi Elysian Makarnalar Pilavlar 0 03 Temmuz 2014 17:20
Perde Pilavı Tarifi Sevda Makarnalar Pilavlar 0 21 Ocak 2012 06:33
Mercimek pilavı (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 27 Ekim 2010 18:17