IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2014, 21:55   #1
Çevrimdışı
Yufkalı Pilav


-- Sponsor Baglantı --


Yufkalı Pilav Malzemeleri
1 adet hazır yufka
1 adet kuru soğan
10 adet mantar
4 yemek kaşığı sıvı margarin
1/2 su bardağı iç badem
1/2 su bardağı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 adet rendelenmiş havuç ( İrice Boyda )
Tuz
Karabiber
Tavayı ateşin üzerine alıp yağ ilave edin, yağ ısındığında yemeklik doğranmış soğanları tavaya alın ve kavurun.
Soğanlar yumuşadığında bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. Bademler renk almaya yakın rendelenmiş havucu da içine ilave edip karıştırın.
Havuçların rengi sararmaya başladığında ince dilimlenmiş mantarları tavaya alın ve karıştırın.
Mantarlar yumuşadığında pirinci ekleyip şöyle bir karıştırıp, yenibaharı ekleyin ve pirinçler parlak bir hal alıncaya kadar kavurun.
En son su, tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatın.
Biraz nemli bir haldeyken pilavı ateşten alın ve biraz ılıtın.
Başka bir tavaya yağ ilave edin ve bir yaprak yufkayı tavaya ortalayarak yerleştirin, içine pilavı koyun ve yayıp üzerine yufkayı kapatın.
Altına ocakta, üzerine ise fırında renk verin.
Dilimleyerek servis edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yufkalı Pilav Malzemeleri
1 adet hazır yufka
1 adet kuru soğan
10 adet mantar
4 yemek kaşığı sıvı margarin
1/2 su bardağı iç badem
1/2 su bardağı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 adet rendelenmiş havuç ( İrice Boyda )
Tuz
Karabiber
Tavayı ateşin üzerine alıp yağ ilave edin, yağ ısındığında yemeklik doğranmış soğanları tavaya alın ve kavurun.
Soğanlar yumuşadığında bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. Bademler renk almaya yakın rendelenmiş havucu da içine ilave edip karıştırın.
Havuçların rengi sararmaya başladığında ince dilimlenmiş mantarları tavaya alın ve karıştırın.
Mantarlar yumuşadığında pirinci ekleyip şöyle bir karıştırıp, yenibaharı ekleyin ve pirinçler parlak bir hal alıncaya kadar kavurun.
En son su, tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatın.
Biraz nemli bir haldeyken pilavı ateşten alın ve biraz ılıtın.
Başka bir tavaya yağ ilave edin ve bir yaprak yufkayı tavaya ortalayarak yerleştirin, içine pilavı koyun ve yayıp üzerine yufkayı kapatın.
Altına ocakta, üzerine ise fırında renk verin.
Dilimleyerek servis edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
pilav, yufkalı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yufkalı Çipura Flora Deniz Ürünleri 0 18 Temmuz 2013 23:06
Yufkalı Büryan YapraK Yemek Tarifleri 0 02 Şubat 2010 03:22
Yufkalı Darüzziyafe Köftesi YapraK Kebaplar Köfteler 0 26 Aralık 2009 07:27
Yufkalı Tavuk YapraK Tavuk Yemekleri 0 28 Eylül 2009 16:31
Yufkalı köfte YapraK Et Yemekleri 0 22 Mart 2009 23:39