28 Eylül 2009, 16:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yufkalı Tavuk Malzemeler 1 adet tavuk 1 paket margarin 4 yemek kaşığı tereyağ 5 su bardağı pirinç 5 adet yufka Yapılışı Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun. Etleri parçalara bölün. Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp, fırın tepsisine dizin. Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin. Fırından çıkardığınız yufkaları 15 dakika bekletip, üzerini kaplayacak şekilde sıcak tavuk suyu dökün. Tepsinin ağzını kapatıp, suyunu çekene kadar bekletin. Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın, sonra bir tencerede yağı eritip şeffaflaşıncaya kavurun. Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle ekleyip, ağır ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın. Takriben 20-25 dakika sonra sıcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine yayın. Haşlanmış tavuk parçalarını da, tereyağında hafifçe kızartıp, pilavın üzerine yayın. Sıcak olarak servise sunun. | |
|
Etiketler |
tavuk, yufkali, yufkalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yufkalı Mücver | AngeL | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 04 Ekim 2014 17:04 |
Tavuk Hastalıkları - Tavuk Tifou (Salmonellozis) Hastalığı | Lilith | Hayvan Hastalıkları | 0 | 10 Eylül 2014 15:39 |
Tavuk Hastalıkları - Tavuk Kolerası (Pasteurellozis) Hastalığı | Lilith | Hayvan Hastalıkları | 0 | 10 Eylül 2014 15:38 |
Yufkalı Çipura | Flora | Deniz Ürünleri | 0 | 18 Temmuz 2013 23:06 |
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) | Sevda | Tavuk Yemekleri | 0 | 02 Ağustos 2011 17:34 |