05 Ocak 2023, 13:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Enginarlı Safranlı Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 7-8 adet konserve enginar kalbi 1 tatlı kaşığı safran 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet rendelenmiş havuç 5 dal taze soğan, tuz, karabiber Yarım limonun suyu 3'er dal nane ve dereotu YAPILIŞI Pirinci tuz eklediğiniz sıcak suda 20 dakika bekletin ve süzün. Safranı, 1 su bardağı kaynar suya koyup soğumasını önlemek için üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin. Zeytinyağını bir tencereye alıp, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine haşlanmış enginar kalbi ve limon suyu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Safranı suyuyla birlikte tencereye katın. Ocağı kısıp suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatın ve tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra, kıyılmış nane ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Safranlı Balık Çorbası | Sarya | Çorbalar | 0 | 11 Ekim 2022 15:54 |
Safranlı pırasa çorbası | Burce | Sebze Yemekleri | 0 | 14 Mayıs 2014 21:36 |
Safranlı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:30 |
Safranlı Hollandaise Sos Tarifi | Liaaa | Soslar | 1 | 11 Ekim 2012 14:42 |
Safranlı sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:58 |