IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2011, 16:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Immun sistemin temelleri




İMMUN SİSTEMİN TEMELLERİ
En belirginden başlayalım “Bugün kendimi hasta hissediyorum” ne anlama gelmektedir. Hastalık nedir? çeşitli tipteki hastalıkları anlamak İ.S.’in sizi nelerden koruduğunu anlamak için önemlidir. Hastalandığımız zaman vücudumuz doğru çalışmaz. Hastalığımıza neden olan pek çok faktör vardır.
İşte bunlardan bazıları;
Mekanik hasar: Bir kemiğinizi kırdığınız veya bir ligamentinize zarar verdiğiniz zaman vücudunuz bundan olumsuz yönde etkilenir.
Vitamin veya Mineral eksikliği: eğer yeteri kadar vitamin almazsanız ? metabolize edemezsiniz ve raşitizm denilen bir hastalığa maruz kalırsınız. Raşitizm, zayıf kemikler (kolaylıkla kırılabilir) ve kemiklerin değişen bir biçimde büyümesinden kaynaklanan deformasyonlar meydana gelir.
Organların bozulması: Bazı durumlarda bir organ zarar görür ve zayıflar. Mesela kalp hastalıklarının bir çeşidi kalp kasına giden kan damarlarının tıkanmasıdır bu yüzden kalp yeteri kadar kan alamaz.
Genetik hastalıklar: Bu genetik hastalıklar DNA da ki hatadan kaynaklanmaktadır. Bu hata proteinlerin yapımında problemleri ortaya çıkarır ve hücresel seviyede aksamalar oluşur. Mesela Albinism, Tirosinese adı verilen enzimin yokluğundan kaynaklanır. Bu enzimin eksikliği tüylerin doğal rengini veren melanin’in yapısının bozulmasına neden olur. Melanin eksikliğinden dolayı bir genetik hastalığı taşıyanlar UV ışınlarına aşırı duyarlıdır.
Kanser: Hücrelerin kontrolsüz olarak büyümesidir. Mesela deride melenosit adı verilen hücreler güneş ışığındaki UV tarafından zarar gördüğü zaman hücreler kanser formuna dönüşmektedir. Deride tümör olarak görülen bu kansere melanome adı verilir.
Viral veya Bakteriyel enfeksiyon: Bir virüs veya bakteri vücudunuza girdiği ve üremeye başladığı zaman normal olarak problemler meydana getirir. Genellikle bu problemler sizi hasta eder. Viral veya Bakteriyel enfeksiyonlar pek çok insanın hastalanmasına neden olan unsurdur. İmmun sistemin görevi sizi bu enfeksiyonlardan korumaktır. İ.S. sizi çeşitli şekillerde korumaktadır.
Vücudunuza giren bakteri ve virüslere karşı sizi koruyan bir bariyer meydana getirir
Eğer bir bakteri veya virüs vücudumuza girdiyse, İ.S. bu mikroorganizmaları üremeye başlamadan bulur ve yok eder.
Virüs veya bakteri eğer ürer ve problemler meydana getirmeye başlar ise İ.S. bu enfeksiyonları yok etmek için saldırıya geçer. Bununla beraber İ.S. daha başka önemli birkaç görev üstlenir. Mesela İ.S. kanseri erken basamaklarında sezinler ve çoğu zaman onu yok eder.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
immun, sistemin, temelleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Immun sistem nasil çalişir Ecrin Mikrobiyoloji 0 06 Kasım 2011 16:49
Eğitimin Felsefi Temelleri Kalemzede Felsefe 0 09 Ekim 2011 21:57
Turbo Sisteminin Temelleri MikaiL2 Otomobil Haberleri 2 30 Eylül 2011 14:09
Türk Külütürü Ve Temelleri kont_dracula Kültür ve Sanat 0 08 Haziran 2006 17:56