IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2024, 15:26   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Kurucusu Olduğu Viyana Psikanaliz Derneği Nedir





Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Kurucusu Olduğu Viyana Psikanaliz Derneği Nedir?


Viyana Psikanaliz Derneği (Almanca: Wiener Psychoanalytische Vereinigung, WPV), eski adıyla Çarşamba Psikoloji Derneği, dünyanın en eski psikanaliz topluluğudur. 1908'de, zamanın uluslararası psikanalitik otoritesi olarak artan kurumsal statüsünü yansıtan Çarşamba Psikoloji Derneği, 1910'da Alfred Adler lehine bıraktığı bir pozisyon olan Sigmund Freud'un başkan olmasıyla yeni adı altında yeniden kuruldu. Cemiyetin 1902-1938 yılları arasındaki 36 yıllık tarihi boyunca toplam 150 üyesi vardı.

Kasım 1902'de Sigmund Freud, Alfred Adler'e şunları yazdı: “Küçük bir meslektaş ve destekçi çevresi, psikoloji ve nöropatolojideki ilginç konuları tartışmak için akşamları (Akşam yemeğinden sonra 8:30) evime gelmekten büyük zevk alıyor... Bize katılma nezaketini gösterir misiniz?” Grupta Wilhelm Stekel, Max Kahane ve Rudolf Reitler vardı ve kısa süre sonra Adler de gruba katıldı. Freud ile birlikte analiz yapan Viyanalı bir doktor olan Stekel, toplantılar için ilk itici gücü sağladı. Freud, her katılımcının bir vazodan isimler çizerek ve her birinden seçilen konuyu ele almasını isteyerek tartışmaya katkıda bulunmasını sağladı. Yeni üyeler yalnızca tüm grubun rızasıyla davet edildi ve yalnızca birkaçı ayrıldı. 1906'ya gelindiğinde, o zamanlar Çarşamba Psikoloji Derneği olarak adlandırılan grup, 17 doktor, analist ve meslekten olmayan kişiyi içeriyordu. Otto Rank, o yıl aidat toplamak ve giderek karmaşıklaşan tartışmaların yazılı kayıtlarını tutmak için işe alındı. Her toplantı, tartışma ve Freud'un son bir özeti ile bir makale veya vaka öyküsünün sunumunu içeriyordu. Üyelerden bazıları kendi psikolojik ve cinsel gelişimlerinin ayrıntılı öykülerini sundular.

Viyana Psikanaliz Derneği'nde toplantılar psikanalize katkıda bulunanların çoğunu içerecek şekilde büyüdükçe, analitik dürüstlük bazen kişisel saldırılar için bir bahane haline geldi. 1908'de, beş yaşındaki oğlu Freud'un ünlü “Küçük Hans” vakası olarak erken bir tartışma konusu olan Max Graf, akrabalığın ortadan kalkmasından üzüntü duydu. Hala önemli içgörülerin toplanabileceği tartışmalar vardı, ancak birçoğu hırçınlaştı. Birçok üye, toplantılarda tartışılan yeni fikirlerin, fikrin orijinal katılımcısına değil, bir bütün olarak gruba atfedilmesi geleneğini ortadan kaldırmak istedi. Freud, her üyenin, yorumlarının kendi fikri mülkiyeti olarak kabul edilmesi veya kamuya açık hale getirilmesi için bir seçeneğe sahip olması gerektiğini önerdi. Bazı anlaşmazlıkları çözmek için Freud, gayri resmi grubu resmen feshetti ve Viyana Psikanaliz Derneği adı altında yeni bir grup kurdu. Alfred Adler'in önerisi üzerine, yeni üyelerin seçimi Freud'un davetinden ziyade gizli oylamaya dayanıyordu. Grubun yapısı daha demokratik hale gelse de, grubun kimliği geliştikçe tartışmalar orijinal eklektik karakterinin bir kısmını kaybetti. Freud'un psikoseksüel teorileri, katılımcıların ana odak noktası haline geldi. I. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra, üyelik daha homojen hale geldi ve Yahudi olarak tanımlanan üyelerin oranı arttı. Kuruluşunun 36 yılı boyunca (1938'e kadar), Cemiyet toplam 150 üye kaydetti. Üyelerin çoğu Yahudiydi ve 50'si (Freud'un kendisi gibi) diğer Habsburg eyaletlerinden gelen Yahudi göçmenlerin çocuklarıydı.

KAYNAK: PSİKOLOJİ TARİHİ (İNGİLİZCEDEN TÜRKÇEYE ÇEVRİLMİŞTİR.)





__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'da Son Dönem Psikanaliz Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:26
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'da Geç Dönem Psikanaliz Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:26
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'da Erken Dönem Psikanaliz Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:26
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud Psikolojisinde Psikanaliz Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:26
Psikolojiye Giriş: Psikanalizin Kurucusu Sigmund Freud İle İlgili A-Z Her Şey Kalemzede Psikoloji 0 30 Haziran 2023 21:23