IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2024, 15:26   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Psikanalizinde Psikodinamik Terapi Nedir?





Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Psikanalizinde Psikodinamik Terapi Nedir?


Sigmund Freud'un psikolojisinde “Psikodinamik Terapi” psikanalitik yaklaşımlardan yararlanan ancak daha kısa süreli veya daha az yoğun olacak şekilde tasarlanmış terapileri ifade eder. Psikanalitik tedavinin hastaya maliyeti, bir yerden bir yere ve uygulayıcılar arasında büyük farklılıklar gösterir. Düşük ücretli analiz genellikle bir psikanalitik eğitim kliniğinde ve lisansüstü okullarda mevcuttur. Aksi takdirde, her analist tarafından belirlenen ücret, analistin eğitim ve deneyimine göre değişir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çoğu yerde, Ontario ve Almanya'dan farklı olarak, klasik analiz (Genellikle haftada üç ila beş kez seans gerektirir) sağlık sigortası kapsamında olmadığından, birçok analist ücretlerini yardım edebileceklerini düşündükleri hastalarla müzakere edebilir, ancak finansal zorluklar yaşayan. Psikodinamik terapi, kısa terapiler ve belirli grup terapisi türlerini içeren analiz modifikasyonları, daha az sıklıkta gerçekleştirilir - genellikle haftada bir, iki veya üç kez - ve genellikle hasta terapiste dönük oturur. Savunma mekanizmalarının ve bilinçdışının anlaşılmaz unsurlarına erişim eksikliğinin bir sonucu olarak, psikanaliz birkaç yıl boyunca haftada 2 ila 5 seans içeren geniş bir süreç olabilir. Bu tür bir terapi, semptomları azaltmanın aslında temel nedenlere veya irrasyonel dürtülere yardımcı olmayacağı inancına dayanır. Analist tipik olarak 'boş bir ekran'dır ve danışanın ilişkideki alanı dışarıdan müdahale etmeden bilinçdışı üzerinde çalışmak için kullanabilmesi için kendileri hakkında çok az şey açıklar.

Psikanalist, hastanın daha fazla farkında, anlayışlı olmasına ve semptomların anlamlarını ortaya çıkarmasına yardımcı olmak için çeşitli yöntemler kullanır. İlk olarak, psikanalist, hastanın duygularını, düşüncelerini ve fantezilerini bildirebileceği güvenli ve gizli bir atmosfer geliştirmeye çalışır. Analizcilerden analizdeki kişilere denildiği gibi misilleme korkusu olmadan akıllarına gelen her şeyi bildirmeleri istenir. Freud buna “Temel Kural” adını verdi. Analistlerden erken yaşamları, mevcut yaşamları ve geleceğe yönelik umutları ve özlemleri de dahil olmak üzere yaşamları hakkında konuşmaları istenir. Fantezilerini, flaş düşüncelerini ve hayallerini bildirmeye teşvik edilirler. Aslında Freud, rüyaların “Bilinçaltına Giden Kraliyet Yolu” olduğuna inanıyordu; Bütün bir cildi rüyaların yorumlanmasına ayırdı. Freud, hastalarını loş bir odada bir kanepeye yatırır ve hastanın düşüncelerini jestleri veya ifadeleriyle etkilememek için genellikle doğrudan arkalarında gözden uzak bir yerde otururdu.

Psikanalistin görevi, analizanla işbirliği içinde, analistin davranışlarını yönlendiren farkındalığının dışındaki faktörler hakkındaki anlayışını derinleştirmeye yardımcı olmaktır. Psikanalizin sunduğu güvenli ortamda, analist analiste bağlanır ve çok geçmeden analistiyle, ebeveynleri, patronu, sevgilisi vb. gibi hayatındaki kilit figürlerle yaşadığı çatışmaların aynısını yaşamaya başlar. Bu çatışmalara işaret etmek ve onları yorumlamak psikanalistin görevidir. Bu iç çatışmaların analiste aktarılmasına “Aktarım” denir. Daha kısa dinamik tedaviler üzerine de birçok çalışma yapılmıştır; Bunların ölçülmesi daha uygundur ve terapötik sürece bir dereceye kadar ışık tutar. Kısa İlişkisel Terapi (BRT), Kısa Psikodinamik Terapi (BPT) ve Zaman Sınırlı Dinamik Terapi (TLDP) tedaviyi 20-30 seansla sınırlar. Ortalama olarak, klasik analiz 5.7 yıl sürebilir, ancak ego eksiklikleri veya nesne ilişkileri eksiklikleri ile komplike olmayan fobiler ve depresyonlar için analiz daha kısa bir süre için çalışabilir. [tıbbi alıntı gerekli] Nesne ilişkilerinde daha ciddi bozukluklar, daha fazla semptom ve daha kökleşmiş karakter patolojisi olanlar için daha uzun analizler endikedir.

KAYNAK: PSİKOLOJİ TARİHİ
(İNGİLİZCEDEN TÜRKÇEYE ÇEVRİLMİŞTİR.)

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Psikolojiye Giriş: Sigmund Fred'un Psikanalizinde Nesne İlişkileri Teorisi Nedir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:26
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud Psikanalizinde Özne İlişkileri Teorisi Nedir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:26
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Psikanalizinde Topografik Teori Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:26
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'da Geç Dönem Psikanaliz Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:26
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Psikolojiye Etkisi Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:16