IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2024, 15:39   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Kızı Anna Freud'da Geç Dönem Psikanaliz Nedir?





Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Kızı Anna Freud'da Geç Dönem Psikanaliz Nedir?


1938'de, Nazi Almanyası'nın Avusturya'yı işgal ettiği Anschluss'un ardından Anna Freud, Uluslararası Psikanaliz Derneği'nin faaliyetlerini sorgulamak için Viyana'daki Gestapo karargahına götürüldü. Babasının haberi olmadan, o ve erkek kardeşi Martin, Veronal'ı aile doktoru Max Schur'dan, işkence veya gözaltı ile karşı karşıya kaldıklarında intihar etmeye yetecek miktarda almışlardı. Ancak, sorgulama çilesinden kurtuldu ve aile evine döndü. Babası Viyana'yı terk etmek için acil bir ihtiyaç olduğunu isteksizce kabul ettikten sonra, ailenin karmaşık göç sürecini organize etmeye başladı Uluslararası Psikanaliz Derneği'nin o zamanki başkanı Ernest Jones ile irtibat kurdu ve sonunda ailenin Londra'da 20 Maresfield Gardens'da yeni evlerini kurmasına yol açan göçmenlik izinlerini aldı.

1941'de Freud ve Burlingham, savaş nedeniyle hayatları altüst olan çocuklar için Hampstead Savaş Kreşini kurmak için işbirliği yaptılar. Hampstead, Kuzey Londra ve Es***'te, annelerin mümkün olduğunca sık ziyaret etmeleri teşvik edilerek eğitim ve yatılı bakım sağlamak için tesisler satın alındı. Personelin çoğu sürgündeki Avusturya-Alman diasporasından işe alındı. Psikanalitik teori ve uygulama üzerine dersler ve seminerler, personel eğitiminin düzenli özellikleriydi. Freud ve Burlingham, stresin çocuklar üzerindeki etkisine ve ebeveynlerinin yokluğunda akranları arasında ikame sevgi bulma kapasitelerine odaklanarak, Kreş'in çalışmalarına dayanan çocuk gelişimi üzerine bir dizi gözlemsel çalışma yayınlamaya devam etti. Kreşe benzer hatlarda işletilen Bulldog Banks Evi, savaştan sonra toplama kamplarından kurtulan bir grup çocuk için kuruldu. Freud ve Burlingham, 1952'de Hampstead Çocuk Terapisi Kursu ve Kliniği'ni (Şimdi Anna Freud Ulusal Çocuklar ve Aileler Merkezi) terapi, eğitim ve araştırma çalışmaları için bir merkez olarak kurdular.

Savaş yıllarında, Anna Freud ve Melanie Klein ile İngiliz Psikanaliz Derneği'ndeki (BPS) takipçileri arasındaki düşmanlık daha da yoğunlaştı. 1920'lere kadar uzanan anlaşmazlıkları, süper egonun oluşumu teorisi ve bunun sonucunda Oidipal öncesi çocuğa klinik yaklaşım etrafında toplandı; Klein, yetişkin analizlerinde serbest çağrışımın eşdeğeri olarak oyunu savundu. Anna Freud, Oidipal aşamada uygun bir ego gelişimi düzeyine ulaşılana kadar çocukla eğitici bir müdahale önererek böyle bir eşdeğerliğe karşı çıktı. Klein bunu çocukla analitik çalışmanın danışıklı bir şekilde engellenmesi olarak kabul etti. BPS'de ölümcül bir bölünmeyi önlemek için, başkanı Ernest Jones, çatışmayı etkisiz hale getirmek amacıyla bir dizi olağanüstü iş toplantısına başkanlık etti ve bunlar savaş yıllarında devam etti. “Tartışmalı Tartışmalar” olarak bilinen toplantılar, 1942'den itibaren daha düzenli bir şekilde kuruldu. 1944'te nihayet, Freud ve Klein'ın takipçilerine ek olarak, bağlantısız bir Orta veya Bağımsız Grup analistleri grubunu da içeren rakip grupların endişelerini gidermek için seçenekler sunan paralel eğitim kursları kuran bir uzlaşma anlaşması ortaya çıktı. Ayrıca, BPS'nin tüm kilit politika oluşturma komitelerinin üç gruptan temsilcilere sahip olması gerektiği konusunda anlaşmaya varıldı.

KAYNAK: PSİKOLOJİ TARİHİ
(İNGİLİZCEDEN TÜRKÇEYE ÇEVRİLMİŞTİR.)






__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Kızı Anna Freud'da Erken Dönem Psikanaliz Nedir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:39
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Kızı Anna Freud'un Psikanaliz Düşüncesi Nedir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:39
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'da Son Dönem Psikanaliz Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:26
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'da Geç Dönem Psikanaliz Nedir? Ne Değildir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:26
Psikolojiye Giriş: Sigmund Freud'un Psikanalist Kızı Anna Freud Kimdir? Kalemzede Psikoloji 0 24 Mart 2024 15:16