![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ayva Reçeli MALZEMELER 1.5 kg ayva 5 su bardağı su 1.5 kg toz şeker 2 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin. Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın .Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin. | |
| ![]() |
Etiketler |
ayva, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gül Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:15 |
Greyfurt Reçeli | Zen | Reçel Tarifleri | 0 | 03 Kasım 2012 19:45 |
Şadok Reçeli | Liaaa | Reçel Tarifleri | 0 | 07 Mayıs 2012 19:25 |
Zambak Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 0 | 27 Mart 2012 18:06 |